Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Events / Hardlopen / Leefstijl / Persoonlijk / Sport

Virtueel hardlopen met de CoronaRUN

Vanwege COVID-19 zijn veel evenementen en samenkomsten tot 1 juni verboden. Dat geldt helaas ook voor hardloopevenementen. Vandaag zou ik meedoen aan Rondje Zegveld, mijn eerste hardloopevent met tijdregistratie. Ook de Weteringloop begin mei gaat niet door. Om in deze bizarre periode toch een ‘piece of medal’ te scoren, doe ik mee aan de CoronaRUN, een initiatief van o.a. hardlopen.nl.

You don’t have to go fast, you just have to go!

Virtueel hardlopen

Bij virtueel hardlopen neem je deel aan een race in jouw eigen tijd en in jouw eigen omgeving. Er is geen tijdlimiet, je loopt alleen en de route staat niet vast. Alleen het bereiken van je eigen doel telt, hoe klein of groot dit doel ook is. Het maakt dus niet uit of je vijf kilometer wandelt of een hele marathon rent. Er is geen bewijs nodig voor het behalen van je doel, maar door foto’s te delen, kun je misschien anderen enthousiasmeren. Wel kun je jouw persoonlijke uitslag doorgeven om in een klassement geplaatst te worden. Na afloop ontvang je een unieke medaille per post.

Steuntje in de rug voor ouderen

Nationaal Ouderenfonds

Iedere kilometer draagt bij aan het Nationaal Ouderenfonds. Ouderen zijn in deze situatie een extra kwetsbare doelgroep, niet alleen vanwege gezondheidsrisico’s, maar ook omdat meer eenzaamheid dreigt te ontstaan. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland voor wie onvoldoende zorg en aandacht is vanuit de maatschappij. Gezamenlijk bestrijdt en voorkomt het Nationaal Ouderenfonds eenzaamheid, verminderen kwetsbaarheid en bevordert zelfredzaamheid met als doel de oudere in staat te stellen zijn eigen leven te blijven leiden zoals hij/zij dat wenst. Voor de deelname aan de CoronaRUN betaal je €17,50, waarvan circa €8,00 gedoneerd wordt aan het Nationaal Ouderenfonds.

Deelname

Wij hebben deze run op poten gezet met maar één doel: mensen in beweging krijgen en houden. Dit is ook mijn missie als ondernemer”, aldus oud-topatleet Dennis Licht. “Je ziet veel mensen online hun mening ventileren en er ontstaat veel onrust over hoe om te gaan met het virus. Wij laten liever onze benen spreken voor de samenleving en proberen er een positieve draai aan te geven nu de evenementen zijn weggevallen”, benoemt ook trailrunner en initiatiefnemer Dennis Vangangel. In 30 minuten en 17 seconden liep ik vijf kilometer. Het gaat me niet om de tijd, maar het is toch een persoonlijk record waar ik best trots op ben. Wil je ook meedoen aan de CoronaRUN? Je kunt je inschrijven tot 31 maart 2020. Waar wacht je nog op?

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo