Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk

Vallen, opstaan en doorgaan

Alweer anderhalf jaar geleden besloot ik actiever, gezonder en gelukkiger te leven. Nog steeds gaat het niet zonder slag of stoot. De afgelopen weken heb ik meer moeite met mijn voeding en dat is te zien op de weegschaal. Het lijkt wel alsof de kilo’s eraan vliegen en het voelt alsof ik steken laat vallen. Dat doe ik niet graag en daardoor voel ik me schuldig, te kort schieten en onrustig.

Progress, not perfection.

Als je gezonder wilt leven, moet je het gewoon doen. Gewoon doen. Er zit zeker een kern van waarheid in, maar er komt wel wat meer bij kijken dan alleen doen. Eerder schreef ik over mijn mentaliteitsverandering. Bewustwording, positief denken en meer zelfliefde waren voor mij belangrijke aspecten om mijn ongezonde gewoonten te doorbreken. Als je jezelf decennia lang naar beneden haalt en uberkritisch bent op jezelf dan kost het tijd, moeite, een sterke wilskracht en bakken vol energie om te veranderen. De kracht van de verandering zit in herhalen en volhouden. Vallen, opstaan en vooral niet blijven liggen.

Wilskracht

Een terugval hoort erbij. Het is geen falen, maar zo voelt het soms wel. Veel aanpassingen in mijn leven gaan bijna vanzelf. Zo heb ik geen moeite om dagelijks te bewegen, besteed ik meer tijd aan mezelf en doe ik meer dingen waar ik blij van word. Ik sta positiever in het leven, heb meer energie en voel me gelukkig. Mijn gewoontes zijn veranderd, maar niet alles gaat op de automatische piloot. Het is lastig om alle gezondheidsadviezen dag in dag uit op te volgen. En daarnaast is het ook fijn om af en toe de teugels wat te laten vieren en een beetje mild voor jezelf te zijn.

You will see me struggle, but you will never see me quit!

Het laten vieren van de teugels kan zijn dat ik een keer niet ga sporten, maar meestal uit zich dit bij mij in onbewust consumeren. Ik kies niet meer bewust voor gezonde voeding, maar eet wat er maar in mijn bereik komt. En dat is vaak ongezond en te veel. In onze maatschappij worden we constant met ongezonde voeding geconfronteerd en mijn oerinstinct grijpt nog steeds naar vette en zoete dingen. What the hell, het maakt nu toch niet meer uit. Zo dacht ik altijd. Een negatieve kijk op het vooral helpt niet om mezelf weer te herpakken. Als ik een eetbui heb gehad, kan ik nog steeds boos worden op mezelf. Dat stemmetje is er nog steeds, maar ik word steeds sterker om dat weer weg te wuiven. Ik probeer dan te blijven denken aan alle dingen die wel goed gaan.

Het veranderen van je leefstijl en afvallen is lastig en het loopt vaak anders dan je misschien zou willen. Het is geen wedstrijd, maar een leerproces. Afvallen en blijvend resultaat behalen is moeilijk, maar waar een wil is, is een weg. Wilskracht kun je trainen. Het gaat over leren omgaan met moeilijke situaties en verleiding, ontmoediging en teleurstelling. Ik heb geïnvesteerd in positief denken en het mogen maken van fouten. Nog steeds ben ik kritisch op mezelf en perfectionistisch, maar het lukt me beter om soms even de boel de boel te laten in plaats van door te razen. Iedere dag werk ik aan de beste versie van mezelf en ‘fouten maken’ hoort daarbij. Vallen, opstaan en weer doorgaan.

Locatie foto’s: Buitenplaats Kameryck Kamerik

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo