Zoeken...
TOP
Leefstijl Persoonlijk

Transformatie update

November vs Januari 2019

Bijna elf maanden geleden gooide ik mijn leven om. Ik wilde me energiek voelen en gezond door het leven gaan. Ik voelde me chronisch moe, futloos en mijn overgewicht zat me in de weg. Er was werk aan de winkel.

Wat is begonnen als een persoonlijke zoektocht naar een gezond gewicht, ontwikkelde zich in een passie voor gezond leven. Mijn nieuwe leefstijl geeft mij veel energie, kracht, discipline en doorzettingsvermogen. Ik heb een positieve mindset ontwikkeld, waarbij ik voor mezelf durf te kiezen en zelfvertrouwen heb gekregen om buiten mijn comfort zone te gaan en nieuwe dingen te proberen. Ik ben extreem veel kilo’s afgevallen, maar het gaat echt niet allemaal vanzelf. Het lijkt misschien alsof de kilo’s er moeiteloos van af vliegen, maar geloof me, het is soms behoorlijk lastig. 

It’s a lifestyle. Not a duty.

Elke dag kies ik er bewust voor om mijn best te doen om zo gezond mogelijk te leven, mijn maaltijden te plannen en geen ongezonde troep naar binnen te schuiven, naar de sportschool te gaan en vroeg onder de wol te kruipen voor de broodnodige uurtjes slaap. Net als iedereen, heb ik ook mijn struggles. Het afvallen gaat nooit snel genoeg. Soms heb ik gewoon even geen zin of is het te druk in mijn hoofd om ook nog met mijn voeding bezig te zijn. Maar het kan ook zijn dat ik juist wil sporten, maar andere verplichtingen heb, zoals werk. Of ik kan niet sporten vanwege mijn gezin. Ik voel me soms schuldig als ik voor mezelf kies. En ook bij mij zakt de moed in mijn schoenen als ik wekenlang niet afval, terwijl ik er zo mijn best voor heb gedaan. 

Hocus pocus, I need to focus!

Ik heb de touwtjes een beetje laten vieren en het kost me moeite om de draad weer op te pakken. Ik heb drukke weken gehad, een flinke verkoudheid en koortslip te pakken en ik moet mezelf echt oppeppen voor de juiste focus. Ja, ik heb nu de neiging om andere dingen de schuld te geven van mijn gebrek aan motivatie, maar ik weet dat ik het bij mezelf moet zoeken en zelf de verantwoordelijkheid moet nemen. Goed om even terug te kijken wat ik in elf maanden heb bereikt en te leren accepteren dat ik niet altijd op mijn best kan zijn. Ik moet leren dat het oké is om even een stapje terug te nemen om daarna weer keihard te kunnen vlammen.

Of dit het allemaal waard is? Hierop antwoord ik dubbel en dwars ja. Mijn lijf is veranderd, waar ik heel blij mee ben. Maar de grootste verandering is mijn mindset. Ik sta een stuk krachtiger in het leven. Ik heb van mezelf leren houden, meer zelfvertrouwen gekregen en laat me minder snel uit het veld slaan. Af en toe een dipje hoort erbij. Ik ben pas net begonnen. Het aanleren van gezonde gewoonten en het veranderen van je leefstijl kost tijd. Het is een groeiproces voor de rest van mijn leven. 

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit