Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Persoonlijk

Top 10 meest gelezen blogs van 2020

top 10

Ik moet eerlijk bekennen, dat ik tot kort geleden geen idee had hoe ik de statistieken van mijn website kon inzien. Maar door dingen te proberen en te doen, leer ik steeds meer. Ik heb geen opleiding gevolgd voor het schrijven van stukken of het maken van content. Twee jaar geleden heb ik via Google uitgevogeld hoe Instagram nou precies werkte. Ook met bloggen leer ik nog steeds. Maar ik vind het best leuk om inzicht te hebben in welke blogs nu veel worden gelezen. Misschien heb je als trouwe lezer de blogs allemaal voorbij zien komen, maar het kan ook zomaar zijn dat je er een aantal gemist hebt. Hoe dan ook, ik neem de top 10 van de meest gelezen blogs van 2020 met je door.

1. Mijn verhaal

Met stip op nummer één is Mijn verhaal de meest gelezen blog, of eigenlijk pagina. Door mijn verhaal te delen, hoop ik jou bewuster te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Met die kennis hoop ik je te inspireren om beter voor jezelf te zorgen en bewustere keuzes te maken op weg naar een gezonder én gelukkiger leven. Bovendien is het een mooie stok achter de deur voor mezelf. Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om je streefgewicht te behouden. Mijn persoonlijke ervaringen en tips met betrekking tot alles wat voor mij met gezond leven te maken heeft, deel ik.

2. Eetdagboeken

Mijn eetdagboeken deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

3. Ring Fit Adventure

In Ring Fit Adventure train je je lichaam, terwijl je de wereld redt in een groot fitnessavontuur. Je reist door een uitgestrekte wereld met schilderachtige hindernisbanen, terwijl je vijanden verslaat met fitnessoefeningen. Het is een uitgebreid fitnessprogramma verpakt in een spel met een mooi verhaal. Dit avontuur houdt je in beweging!

4. Hoelahoepen met Bodyhoop

Op een leuke en snelle manier fitter, strakker en sterker worden. Wie wil dat niet? Hoelahoepen met een fitnesshoelahoep of verzwaarde hoelahoep is een leuke en ontspannen manier om aan je figuur te werken. In deze blog vertel ik je én laat ik je in een video zien hoe ik heb leren hoelahoepen met Bodyhoop.

5. The fat reality

Je leefstijl veranderen is niet makkelijk. Dit probeer ik zo eerlijk mogelijk te delen. Ook als ik gewicht aankom. In deze blog vertel ik dat ik tien kilo ben aangekomen. Zo laat ik zien dat het ook na 1,5 jaar leefstijl lastig blijft om blijvend gewicht te verliezen. Maar ik vertel je ook waarom de focus op mindset zo belangrijk is en deel ik mijn nieuwe aanpak voor gewichtsverlies.

6. Tips om sporten met je smartphone aangenamer te maken

Niet iedereen houdt evenveel van sporten. Hoewel de één het erg graag doet, doet de ander het met tegenzin. Maar het is erg goed voor je lichaam als je regelmatig beweegt. Om je hierbij te helpen, bestaan er verschillende apps op je smartphone die je (gratis) kunt downloaden. De apps kunnen je helpen om efficiënter te kunnen sporten en meer uit je trainingen te halen. Mijn activity tracker en apps op mijn smartphone hebben mij geholpen in mijn zoektocht naar een actiever, gezonder en gelukkiger leven. In deze blog vertel ik je meer over de apps die ik graag gebruik.

7. Duurzame kleding is een waardevolle investering

Gezond leven is een groeiproces en ik leer steeds nieuwe manieren waarop ik een steentje kan bijdragen aan een gezonder milieu. Zo denk ik ook meer na over de producten die ik koop. Niet alleen bij voedingsmiddelen, maar ook bij kleding, vraag ik me steeds meer af waar het vandaan komt en of het wel eerlijk en verantwoord is geproduceerd. In deze blog deel ik waarom eerlijke en verantwoorde kleding een positief effect op je draagcomfort, zelfvertrouwen en het milieu.

8. Food

Onder Food deel ik de recepten voor ontbijt, snacks, lunch en avondeten die ik zelf graag maak. Meestal makkelijk te maken en met slechts een paar ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan bountytaart als recept voor een heerlijke start van je dag of een goed gevulde salade als lunch.

9. Boeken

Gezond leven interesseert me en daarom lees ik er graag over. Onder de pagina Boeken deel ik de boeken die ik met plezier heb gelezen. Deze boeken hebben me geïnspireerd of bevestigen mijn manier van leven. Gezond leven vind ik allesomvattend. Je kunt hier dus ook allerlei soorten boeken terugvinden.

10. Fitbit charge 4

Vanaf dag één was ik fan van Fitbit. Dit schuif ik allesbehalve onder tafel, maar schreeuw het bijna van de daken. Fitbit is een onmisbare aanvulling op mijn gezonde leefstijl en motiveert me om dagelijks voldoende te bewegen. Dat schoot er eerder wel eens in op lange werkdagen. Nu ben ik mij veel meer bewust van het belang van een lunchwandeling tijdens mijn werk of het nemen van de trap in plaats van de lift. Ook is het leuk en waardevol om een stappendoel of aantal actieve minuten in te stellen en vrienden uit te dagen. Inmiddels maak ik gebruik van Sense, de nieuwste gezondheid- en activitytracker van Fitbit.

Naar mijn idee ontbreken er nog héél veel leuke blogs in dit rijtje. Neem vooral een kijkje op mijn website. Ben je benieuwd waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo