Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Spiro puzzels

Heb je wel eens van Spiro puzzels gehoord? Deze puzzels om in te kleuren, zijn geïnspireerd op de eeuwenoude techniek van het etsen in spiraalvorm. Al in de zestiende eeuw verschenen de eerste spiraaletsen. In de moderne variant Spiro puzzels zijn 30 beelden omgetoverd tot uitdagende spiraalvormige puzzels. Je hoeft er niet bij na te denken, maar een goede concentratie is wel vereist om binnen de lijntjes te kleuren.

Hoe begin je?

Een spiraalpuzzel bestaat uit een lijn waarvan aan de linker- en rechterkant een uiteinde te zien is. De lijn varieert in breedte en komt samen in het midden van de cirkel. Pak een pen, potlood, viltstift, marker of iets anders met een fijne punt en begin met het inkleuren van de ruimte tussen de twee lijntjes aan een van de twee uiteinden van de spiraal. Hoe meer je inkleurt, hoe meer de afbeelding zich prijsgeeft.

Spiro puzzels heeft een opvallend formaat. De bladzijden zijn maar liefst zo’n 30 bij 30 cm en van goede, stevige kwaliteit. Iedere puzzel staat op een eigen pagina waardoor je met viltstift en fineliners niet doordrukt tijdens het kleuren. Eventueel kun je de pagina makkelijk uitscheuren bij de stippellijn.

Lees ook: Colourmetrics

Binnen de lijntjes kleuren

Enthousiast begon ik met stift de lijnen in te kleuren van mijn eerste Spiro puzzel. Vergis je niet, want deze kleurplaten vragen het uiterste van je geduld en een goede portie focus. Helaas was de punt van de viltstift iets te dik waardoor het nog knap lastig bleek om binnen de, soms hele dunne, lijntjes te blijven. Bij mijn volgende Spiro puzzels gebruikte ik een dunne fineliner of potlood. Ook dan blijft het kleuren binnen de lijntjes een uitdaging. Een dunne fineliner gebruik ik zelf het liefst om te kleuren met het mooiste resultaat.

Rustgevend om te doen

Een Spiro puzzel is niet echt een puzzel die je moet oplossen en waar je over na moet denken, maar vooral focussen om goed binnen de lijntjes te kleuren. Je kunt het zien als een variant op kleurboeken voor volwassenen. De spiralen kun je op allerlei manieren invullen. In het boek Spiro puzzels staan allerlei tips over pasteltinten, het combineren van kleuren en kleurvlakken maken, zodat je er een persoonlijk kunstwerk van kunt maken. Ondanks dat mijn perfectionisme me af en toe in de weg zit, vind ik Spiro puzzels heel rustgevend om te doen. Het is tof om te ontdekken wat er verborgen zit in de spiraalpuzzel. Als je echt niet kunt wachten op het eindresultaat, dan kun je achter in het boek alvast spieken bij de oplossingen. Ik heb er in ieder geval een nieuwe hobby bij!

Bestel Spiro Puzzels deel 4 eenvoudig bij Bol.com

Spiropuzzels deel 4
Uitgeverij MUS creatief
ISBN 9789045327136
april 2022
€ 14,99

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo