Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Sola bakbenodigdheden

Bij een verjaardag hoort taart! Of je nu klein of groot bent, een verjaardagstaart mag niet ontbreken. De verjaardagen van mijn kinderen vieren we groots met veel gezelligheid. Ik haal of maak diverse taarten, omdat ik het leuk vind om iedereen te laten kiezen. Maar niet alleen met verjaardagen bak ik graag. Dat betekent echter niet dat ik een keukenprinses ben. Bakken vind ik gewoon leuk om te doen en het geeft me een ontspannend gevoel.

Volgens experts kan bakken als een vorm van mindfulness worden gezien. Je bent volledig geconcentreerd op het hier en nu: op het recept, de ingrediënten, het deeg, op de geur, de smaak en de baktijd. Daarnaast ben je lekker met je handen bezig en word je uiteindelijk beloond met het resultaat. Mooie, duurzame bakbenodigdheden verhogen voor mij het bakplezier. Niets zo vervelend als je zo je best hebt gedaan en vervolgens het bakresultaat tegenvalt omdat de cake blijft vastplakken aan de bakvorm.

Bake the world a better place.

Guardini assortiment

Naast besteksets en pannen kun je bij Sola Nederland sinds kort ook slagen voor bakbenodigdheden. Gloednieuw en uniek is het Guardini’s B-Nat-assortiment, een lijn van bakvormen gemaakt van hoogwaardig staal, met een natuurlijke antiaanbaklaag op basis van de carnaubawax. Deze wax wordt verkregen uit de bladeren van de palm Copernicia prunifera, verzameld in de vorm van vlokken en daarna verwerkt in de anti-aanbaklaag.

Spring- en cakevormen
Volgens familietraditie heb ik een monchoutaart gemaakt voor de verjaardag van mijn zoon. In plaats van een bodem van bastongekoeken, koos ik voor havermout en suiker verving ik door rietsuiker. De taart kwam mooi uit de vorm en iedereen was dolenthousiast over de smaak!

Ook maakte ik een cake van mango en kardemom, die door de natuurlijke antiaanbak laag van carnaubawax met gemak uit de vorm kwam. Ingrediënten // 400 gram Panash pannenkoekenmix, 180 gram rietsuiker, 2 zakjes baking soda, 250 ml melk, 100 ml olijfolie en 200 gram appelmoes. Bereidingswijze // Verwarm de oven op 180 graden. Meng alle ingrediënten. Het beslag doe je ongeveer 45 minuten in de oven.

Bakplaat
Koekjes bakken gaat heel makkelijk op deze bakplaat. De unieke natuurlijke anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat de koekje niet blijven plakken. De plaat heeft een unieke vorm waardoor je de koekjes zo van de plaat kunt laten glijden. Met gemak maak ik zo mijn favoriete koekjes met gember en citroengras.

Bakvorm vierkant
In de vierkante bakvorm maakte ik een amandelcake met rabarber. Rabarber is een seizoensgroente met een groene tot rode kleur. Het ziet er niet alleen mooi uit, rabarber smaakt heerlijk fris en zoet.

Ingrediënten // 4 eieren, el citroensap, 1/2 tl kaneel, 180 gram amandelmeel, 8 eetlepels rietsuiker, snufje zout en rabarber.
Bereidingswijze // Verwarm de oven op 190 graden. Mix de eieren, citroensap, kaneel, suiker en zout tot een glad mengsel. Voeg hier het amandelmeel aan toe. Vet de bakvorm in en giet het beslag er in. De rabarber was en snijd je in stukjes. Vervolgens druk je de stukjes rabarber in de oven. Zet de bakvorm 35 minuten in de oven. Smullen maar!

The secret ingredient is always love.

Muffinvorm
In de muffinvorm van Guardini maak je maar liefst 12 muffins tegelijk. Dat vind ik heel prettig, omdat ik vaak een flinke voorraad mueslimuffins in één keer maak om ook een gedeelte in te vriezen. Zo heb ik op een later moment altijd een gezond tussendoortje binnen handbereik.

Tulbandvorm
Volgens recept van oud-opa bakt mijn man elk jaar tulbanden met de feestdagen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor buren en/of collega’s. Onze kinderen vinden het heerlijk, waardoor we gedurende het jaar blijven bakken.

Sola Nederland | www.sola.nl | Instagram |

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo