Zoeken...
TOP
Gezondheid

Soa Clinic

Wist je dat bijna 80% niets merkt van een seksueel overdraagbare aandoening? Het is een infectie die je bij onveilige seks kunt krijgen van een ander. Je kunt een soa oplopen als je onveilige seks hebt gehad. Een groot misverstand is dat het niet hebben van klachten betekent dat er geen sprake is van een soa. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Het kan weken, maanden of zelfs jaren duren voordat je klachten krijgt. Ook kun je de soa doorgeven aan anderen zonder dat je er erg in hebt. Zo veroorzaken chlamydia en gonorroe, de twee meest voorkomende soa’s in Nederland, lang niet altijd klachten. Met Soa Clinic heb je snel en anoniem zekerheid over een soa. Je bestelt een betrouwbare thuistest voor de meest voorkomende soa’s of kiest voor een discreet consult.

Test betrouwbaar en discreet in privésfeer

Met een soa test weet je zeker of je wel of geen soa hebt. Ook bij twijfel is het dus belangrijk om te testen. De meeste soa’s zijn makkelijk te genezen als je er op tijd bij bent. Voor de één is een soa-besmetting een makkelijk te bespreken onderwerp, terwijl een ander het liever voor zichzelf houdt. Het kan best een drempel zijn om een afspraak te maken bij je huisarts of de GGD. Wil of kun je daar niet naartoe? Voor iedereen die zich graag anoniem wil laten testen op een soa en zelf de controle wil hebben over hoe en waar dit gebeurt, biedt Soa Clinic de mogelijkheid om thuis betrouwbaar en discreet te testen.

Met een thuistest, test je betrouwbaar en discreet in privésfeer

Soa Clinic is een initiatief van de Medi Prevent Groep en zusteronderneming Vaccinaties op Reis. De Medi Prevent Groep bestaat al meer dan 20 jaar, en is deskundig op het gebied van vaccinaties, health checks en testafnames. Bij Soa Clinic kun je altijd terecht voor een consult of een thuistest, ook ‘s-avonds en in het weekend.

Alleen testen geeft zekerheid

Wil je snel en gemakkelijk een soa-test doen? Soa Clinic biedt verschillende thuistesten voor onder andere: chlamydia, gonorroe, hepatitis B en C, hiv en syfilis. De thuistesten zijn volledig betrouwbaar en anoniem. Met een thuistest van Soa Clinic neem je urine, bloeddruppeltjes af of een swab met een wattenstaafje. Deze moet je opsturen met de speciale retour postzak. De testen komen binnen bij het laboratorium waar de afnames professioneel en volgens de geldende standaarden worden geanalyseerd. Binnen enkele werkdagen heb je de uitslag.

Ook kun je via de website eenvoudig een consult inplannen. Deze afspraak is vooral bedoeld voor mensen met vragen of die hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste testen. De verpleegkundigen staan klaar om je advies te geven, nemen alleen bloed af en geven de andere thuistesten mee. Zij zullen je goed uitleggen hoe het moet en eventuele zorgen wegnemen. Ervaar je symptomen en denk je dat deze klachten worden veroorzaakt door een soa, maar weet je niet welke? Of heb je helemaal geen klachten maar heb je wel risico gelopen? Op de website van Soa Clinic kun je ontdekken om welke soa’s het zou kunnen gaan.

Het is altijd belangrijk om een soa tijdig te laten behandelen. Een soa kan ernstige gevolgen hebben, zoals verminderde vruchtbaarheid of zelfs onvruchtbaarheid. En zolang een soa niet is behandeld, blijf je besmettelijk voor anderen. Blijf dus niet rondlopen met klachten of twijfels en doe een soa thuistest of maak een afspraak voor een consult!

plan een consult of bestel een thuistest

Stéfani gets fit
TAGS:

«

»

Volg @stefani_getsfit