Zoeken...
TOP
Producten Reviews

Slowjuicen met Byzoo Zebra

Verse sapjes zijn de ideale manier om meer groente te eten. Met zelfgemaakte sapjes kun je eindeloos variëren. Groente vind ik heerlijk bij mijn avondeten, maar overdag heb ik minder zin om groente te eten. Het toevoegen van groente aan mijn ontbijt vond ik een enorme uitdaging, totdat ik mijn nieuwste aanwinst heb ontdekt, de Byzoo Zebra slowjuicer. Met deze slowjuicer krijg ik eenvoudig de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit binnen. Ik vertel je gauw meer en deel uiteraard mijn eerste recepten.

Verse sapjes uit de supermarkt kunnen niet tippen aan de versheid uit je eigen keuken!

Slowjuicen

Met een slowjuicer maak je eenvoudig gezonde sapjes. Een slowjuicer is een sapmachine die groente en fruit perst, kneust en maalt op langzame snelheid. De pulp wordt gescheiden van de resterende sap, die door gaas wordt gezeefd. Met een blender of staafmixer kun je ook verse sap maken, alleen scheiden die apparaten het sap niet van de pulp. Met een slowjuicer krijg je heldere sap zonder pulp.

Sapjes met veel groente zijn gezonder dan sapjes met veel fruit. In fruit zitten namelijk meer suikers. Daarom probeer ik sapjes te maken met ongeveer 70% groenten. Wortel, spinazie, komkommer en rode bieten zijn voorbeelden van groenten die lekker zijn om mee te juicen. Voor meer smaak kun je er ook kruiden aan toevoegen. Als je begint met juicen, adviseer ik om toch eerst wat meer fruit toe te voegen aan je groentesap. Met fruit kun je je sap op een natuurlijke manier zoeter maken. Goede voorbeelden zijn appels, druiven, peren of kiwi.

Byzoo Zebra slowjuicer

Ik ben echt super blij met mijn Byzoo Zebra slowjuicer. Met deze krachtige slowjuicer is het heel eenvoudig om alle soorten groenten en fruit in zijn geheel te slowjuicen. Het is niet nodig om de groenten en fruit in kleine stukken te snijden, want de grote vulopening is wel vier keer groter dan de vulopening van andere slowjuicers. Voor de zekerheid heb ik de eerste keer een sinaasappel wel in twee stukken gesneden. Binnen no time had ik de meest heldere pure sap in het opvangbakje zitten. Deze slowjuicer is geschikt voor zowel hard als zacht fruit en geschikt voor allerlei groenten, zoals wortels, radijs, paprika’s, kool en selderij. Ook met gember had de slowjuicer geen enkel probleem. Dit is niet alleen super makkelijk, maar het bespaart ook nog eens tijd. Zo heb je je verse sapjes super snel klaar!

De Byzoo Zebra slowjuicer past malende, kneuzende en persende handelingen toe op alle soorten groenten en fruit met slechts 38 omwentelingen per minuut. Dit zorgt ervoor dat alle enzymen en voedingsstoffen behouden blijven. Je zou wellicht verwachten dat dit samen gaat met een enorm lawaai, maar deze slowjuicer is verrassend stil.

Design

Het design van de slowjuicer vind ik mooi. Het apparaat heeft een robuuste, moderne uitstraling, maar is compact en neemt zo niet veel ruimte in op mijn aanrecht. Het in elkaar zetten van de juicer vond ik wel even een dingetje, maar bij de juicer zit een duidelijke en uitgebreide gebruikershandleiding. Nu ik het apparaat een paar keer in- en uit elkaar heb gehaald, is het een fluitje van een cent.

Toch vind ik iedere dag slowjuicen wat teveel van het goede. Je moet het apparaat toch elke keer weer schoonmaken. Een handige tip voor het schoonmaken is om eerst één of twee glazen water door de vulopening te gieten. Dat maakt het schoonmaken een stuk makkelijker. Ook kun je alle onderdelen makkelijk schoonspoelen onder de kraan en het schoonmaakborsteltje gebruiken dat bij het apparaat wordt geleverd.

Wortelsap

Het eerste sapje dat ik met mijn slowjuicer heb gemaakt, is wortelsap van drie wortels, vier sinaasappels en een stukje gember. Met deze ingrediënten kon ik vier glazen vullen met heldere pure sap. Het ziet er niet alleen mooi uit, het smaakt ook goed. Helaas was ik een beetje uitgeschoten met de gember, waardoor de kinderen én manlief het sapje te bitter vonden. Een tip is dus om met kleine hoeveelheden te beginnen en dan kun je altijd wat extra’s toevoegen.

Sap met spinazie

Het liefste juice ik een paar sapjes achter elkaar. Zo kan ik niet alleen de verschillende ingrediënten goed combineren, maar heb ik daarna ook een goede voorraad in de vriezer en altijd gezonde sap in huis. Een gezond sapje vind ik niet alleen lekker als ontbijt, maar ook tussendoor vult het verrassend goed. Door af te wisselen, krijg je elke keer weer andere voedingsstoffen binnen.

Vooral groene bladgroenten zorgen ervoor dat je sap een bom van vitamines en mineralen bevatten. Ik denk bij groene bladgroente als eerste aan spinazie. Voor het maken van twee glazen sap heb ik de volgende ingrediënten gebruikt: 100 gram spinazie, 1/3 ananas, 1 appel en 1/2 limoen. Deze sap is echt héérlijk! Door de ananas is dit sapje lekker fris en zoet. Een recept wat ik zeker vaker ga maken.

Rode bieten sap

Na het spinazie sapje durfde ik het aan om te experimenteren met meer groente en minder fruit. Voor twee glazen rode bieten sap heb ik de volgende ingrediënten gebruikt: vier gekookte rode bieten, 1/2 komkommer, 100 gram bladspinazie en een halve limoen. Omdat dit sapje geen fruit bevat, smaakt het ook echt een stuk minder zoet. Om de smaak van het sapje toch iets zoeter te maken, heb ik een scheutje kokoswater toegevoegd. Zo kun je zelf experimenteren en ingrediënten toevoegen totdat je het lekker vindt. Het is wel aan te raden om het bij een paar ingrediënten te houden, omdat je anders kans hebt dat je sapje bruin wordt en dat ziet er niet heel aantrekkelijk uit.

Een slowjuicer stond al een tijd op mijn wishlist en de Byzoo Zebra maakt mijn verwachtingen absoluut waar. Laten we eerlijk zijn, er hangt wel een prijskaartje aan zo’n apparaat, maar ik ben enorm blij met mijn nieuwste aanwinst voor in de keuken. Doordat je de sappen zelf maakt, weet je precies wat er in de sap zit en kun je ingrediënten kiezen die je lekker vindt. De sapopbrengst is hoog en van goede kwaliteit. Met de slowjuicer voeg ik heel makkelijk meer groente toe in mijn eetpatroon en krijg ik op die manier veel meer verschillende voedingsstoffen binnen.

Byzoo | Slowjuicer Zebra grijs | www.byzoo-global.com

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit