Zoeken...
TOP
Reviews

Sloepje varen

Afgelopen zomer verscheen in het nieuws dat de verkoop van boten ongelofelijk is toegenomen. Boten zijn niet aan te slepen, bleek uit de nieuwsberichten. ‘Ze vliegen de deur uit’. Het verbaast me dat men door een coronapandemie pas beseft hoe mooi Nederland is en hoe lekker het op het water is.

Water in mijn leven

Het eerste waar ik aan denk bij water is aan mijn jeugd. Spelen, plezier maken, vrijheid en ontspanning langs het water, in het water en letterlijk op het water. Mijn mooiste herinneringen spelen zich af in, op en bij de Nieuwkoopse plassen. Als klein meisje beleefde ik hier volop avonturen met mijn familie. Ik ben opgegroeid met water in mijn leven. Niet alleen leerde ik zwemmen in natuurwater, maar ik leerde op jonge leeftijd varen. De eerste boot van mijn vader was een oude politieboot, althans zo noemden we hem. Een snelle wendbare boot waarmee je grote golven kon maken door achtjes te varen. We bonden de surfplank vast aan de boot en werden zo meegetrokken over de hele plas. Die ontspannen zomerse dagen met bergen plezier zijn waardevolle herinneringen.

Gelukkig hoef ik het niet te missen, want mijn vader heeft nog steeds een boot waar ik dankbaar gebruik van maak. Ook mijn kinderen groeien op met water. Als baby vaarden ze al mee in de sloep en als kleuters gaan ze mee in de kano of op de sup. Zo laat ik ze op jonge leeftijd kennis maken met het water en verschillende boten. Er zijn namelijk ontzettend veel soorten boten. De kano, sup en sloep heb ik al genoemd, maar denk ook aan een zeilboot, kajuitboot, maxima boot, roeiboot of motorboot.

Een eigen boot

Overweeg je om een motorboot aan te schaffen? Het is aan te raden om je bij de aanschaf van een boot goed te laten adviseren door een speciaalzaak. Met hun kennis van zaken helpen ze jou bij je zoektocht naar een geschikte sloep voor jouw situatie en budget. Met mooi weer is er toch niks mooiers dan lekker een stukje varen? Ik kijk alweer uit naar de zomer. Met een ligplaats dichtbij huis ga je met gemak even een rondje varen, bijvoorbeeld na het eten. Of je nodigt familie en vrienden uit voor een gezellige middag op het water. Met een ligplaats verder weg heb je een ultiem vakantieadres. Met een eigen boot kun je gaan varen wanneer je maar wilt en je vaart overal heen waar het water je brengt. Je gooit je zorgen overboord en geniet lekker van het kabbelende water en de wind door je haren.

Lees ook: Huwelijksbootje

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit