Zoeken...
TOP
Producten Reviews

Slaapcomfort met Silvana hoofdkussens

Wie gezond wil leven, moet goed slapen. Een goede nachtrust is voor mij essentieel om weer op te kunnen laden voor de volgende dag. Met het krijgen van kinderen was een goed matras en hoofdkussen mijn beste investering ooit. Als moeder van jonge kinderen ben je de hele dag in touw en slaap je korte en gebroken nachten. En als je pech hebt (zoals ik) dan duurt dat ook nog eens een paar jaar. Hierdoor heb ik een paar jaar in overleefmodus verkeerd. Tja, ze heten niet voor niets tropenjaren.

Als je te weinig slaapt, verstoort het je afweersysteem en dat gaat, op de lange duur, ten koste van je gezondheid. Voor mij is slaap heilig. Met een nacht lekker slapen, voel ik me weer energiek én ben ik ook een stuk vrolijker. Veel ouders hebben slaapproblemen, ook met oudere kinderen. Er is veel om je zorgen over te maken, er moet altijd van alles georganiseerd worden, er wordt in bed geplast, je kinderen worden ziek of ze hebben nachtmerries. De uren die ik kan slapen, wil ik dan ook graag optimaal gebruiken. 

Slaapcomfort

Een natuurlijke slaaphouding bevordert een goede nachtrust. Vaak wordt alleen gekeken naar het matras. De aanschaf van een goed hoofdkussen is net zo belangrijk. Een goed hoofdkussen helpt om energiek wakker te worden. Wist je dat een goed hoofdkussen 30% bepaald van je slaapcomfort? Er zijn veel verschillende soorten hoofdkussens verkrijgbaar. Belangrijk is om te letten op een goede ondersteuning van de nek. Hierdoor kunnen de nekspieren goed ontspannen. 

Ieder persoon is anders en daarom heeft Silvana voor iedere type slaper een hoofdkussen ontwikkeld, dat aansluit bij de individuele wensen. Silvana gelooft dat met een persoonlijke kussenkeuze iedereen lekker kan slapen en daardoor de dag vol nieuwe energie kan beginnen. De bekende Silvana Support hoofdkussens herken je aan de gezichtjes op het kussen en de stevigheid van het kussen is weergegeven in kleuren.

Met behulp van de online kussenkiezer van Silvana kun je het meest geschikte model kiezen. Het juiste hoofdkussen zorgt voor een maximale ontspanning van de wervelkolom. Dit wordt bereikt wanneer de wervelkolom volledig wordt ondersteund en alle wervels in een vloeiende lijn komen te liggen. De keuze voor een type hoofdkussen begint daarom bij de door jouw meeste gekozen slaaphouding. De kussenkiezer bepaalt aan de hand van een paar vragen welk hoofdkussen het beste bij je past.

Ik ben een zijslaper, weeg minder dan 70 kg, de stevigheid van mijn matras is gemiddeld, ik ben allergische voor huisstofmijt, ik heb geen nekklachten en ik wil mijn hoofdkussen regelmatig kunnen wassen. Het kussenkiezer advies: De Silvana Support emerald of Silvana Support Royale paars. Dit kussen uit de Silvana Support collectie heeft een normale zachtheid. Het hoofdkussen is daarmee geschikt voor het gebruik op een normaal matras en wanneer je een gemiddeld postuur hebt. De online kussenkiezer geeft een goede indicatie van jouw perfecte kussen, maar Silvana adviseert om altijd het kussen eerst in de winkel te proberen om te kijken of het kussen echt het juiste is voor jou.

Persoonlijk advies

Voor een persoonlijk advies heb ik een afspraak gemaakt bij Fidder Slapen in Woerden. Deze beddenspeciaalzaak bestaat al jaren en is van generatie op generatie doorgegaan. Al jaren een begrip in Woerden en omstreken vanwege het ruime assortiment kwaliteitsbedden en biedt deskundig slaapadvies. Bij Freek Fidder, eigenaar van Fidder Slapen, zit het geven van slaapadvies in zijn bloed.

Fidder Slapen is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid. De winkel telt twee verdiepingen. De zaak ziet er modern uit en straalt rust uit. Ik ben vriendelijk ontvangen en er wordt direct gevraagd of ik zin heb in een kopje koffie of thee. Te nieuwsgierig naar de Silvana kussens besluit ik om direct een kijkje te nemen. Waar ik vooral benieuwd naar ben, is het verschil tussen de Silvana Support en de Silvana Support Royale kussens.

Freek Fidder neemt uitgebreid de tijd om mij te informeren over het verschil tussen deze kussens. Dit heeft te maken met de materialen die zijn gebruikt, zoals bamboe en dons. Het voordeel van bamboe is dat het beter vocht reguleert wat prettig is als je transpireert tijdens je slaap. In de Silvana Support Royale kussens zit dons in plaats van synthetische stoffen, zoals in de Silvana Support kussens. Zowel bamboe als katoen zijn hypoallergeen dus beide kussens zijn geschikt voor mensen met een allergie of gevoelige huid.

Ik mag verschillende kussens uitproberen van een wat zachter kussen tot een stevig kussen. In het zachte kussen zakt mijn hoofd direct weg en in het stevige kussen ligt mijn hoofd in een knik. Ook hier kom ik uit op een kussen van normale zachtheid. ‘Dit is slechts een momentopname’, aldus Freek Fidder. Als service mag ik drie nachten proefslapen om te kijken of dit kussen mij goed bevalt. ‘Met een kussen doe je wel een aantal jaren dus dan is het belangrijk dat het ook echt goed is.’

Mijn kussenkeuze

Een hoofdkussen is een belangrijke aankoop voor een goede nachtrust. Met dank aan het persoonlijke advies valt mijn keuze op het Silvana Support Royale hoofdkussen (paars). Als zijslaper ligt de grootste druk op mijn schouders waardoor ik meer steun nodig heb voor mijn nek. Ik heb daarom gekozen voor een hoofdkussen dat een goede ondersteuning aan mijn nek en hoofd biedt. Silvana biedt voor iedere type slaper een passend hoofdkussen. Als je wilt genieten van een goede nachtrust dan draagt een hoofdkussen op maat hier absoluut aan bij.

Eén van de verkooppunten van Silvana: Fidder Slapen, Jaap Bijzerweg 9, 3446 CR Woerden.
Deze blog bevat een samenwerking met Silvana, www.silvana.nl

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit