Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fashion / Fitness / Hardlopen / Overig / Producten / Reviews / Sport

Shock Absorber sportbeha’s

Wist je dat 44% van de vrouwen geen sportbeha draagt tijdens het sporten? Het belangrijkste gedeelte van de sportoutfit wordt vaak vergeten. Naast goede schoenen en sportkleding is een goed passende sportbeha waardevol om het beste uit je training te halen. Een tijd geleden vloog mijn flut beha zonder ondersteuning van zijn plek tijdens het springen in een groepsles. Ik hoopte maar dat niemand het door had, behalve dat ik misschien aan mijn beha stond te sjorren. Maar ik vond het nogal genant en het maakte me onzeker. Behalve dat, zorgt onvoldoende ondersteuning, in combinatie met intensieve bewegingen, ook voor pijnlijke en gevoelige borsten na het sporten. Sporten zonder een goede sportbeha voelt ongemakkelijk en leid af. Door een goede sportbeha te dragen, kun je dit soort ongemakken en pijn voorkomen. De sportbeha’s van Shock Absorber zijn hier speciaal voor ontworpen en bieden comfort tijdens het sporten. In deze blog deel ik mijn ervaring met de sportbeha’s van Shock Absorber.

All you need is confidence and a good sportsbra!

Waarom is een goede sportbeha zo belangrijk?

Wanneer je sport, beweeg je actief en vanzelfsprekend bewegen borsten mee. Borsten bevatten geen spieren, maar bestaan uit vetweefsel, bindweefsel, vocht en klieren. Wist je dat borsten verplaatsingen kunnen ondergaan tot 14 cm indien er geen ondersteuning aanwezig is? Ik kan je vertellen, dat het gevoel van stuiterende borsten ronduit vervelend is. Daarnaast kan het ook pijnlijk zijn én er zelfs voor zorgen dat borsten gaan hangen. Beter voorkomen dan genezen, toch?

Een gewone beha is niet geschikt om mee te sporten. Het materiaal en de vorm van een gewone beha is niet berekend op de bewegingen die je maakt tijdens het sporten. Hardlopen, fitness, fietsen, paardrijden, hockeyen, tennissen – het maakt niet uit wat je aan beweging doet, goede steun van een sportbeha is bij elke activiteit belangrijk.

Shock Absorber

Shock Absorber biedt sportbeha’s die de borsten ondersteunen, de borstbewegingen minimaliseren en het comfort verhogen tijdens het sporten. Deze sportbeha’s zijn gemaakt van innovatieve materialen die ademen, vocht reguleren, snel drogen en duurzaam zijn. Ongewenste bewegingen worden door een optimaal zittende sportbeha tot maar liefst 80% verminderd. Shock Absorber biedt voor iedere bewegingsintensiteit een passende sportbeha die goed aansluit op het vrouwelijk lichaam. Het verbaast me dan ook niet dat Shock Absorber al meerdere jaren is uitgeroepen tot beste sportbeha.

Het belastingniveau van de sport is één van de uitgangspunten voor het ontwerp en functie van de sportbeha. Zo maakt Shock Absorber onderscheid tussen Medium Support Level (gemiddelde steun), High Support Level (hoge ondersteuning) en Extreme Support Level (maximale ondersteuning).

Voor sporten met veel bewegingen kun je het beste kiezen voor een sportbeha met maximale ondersteuning. De Shock Absorber sportbeha’s met extreme support level bieden een extreem sterke, comfortabele steun en zijn ook voor vrouwen met grotere omvangmaten perfect. Het is een stevige sportbeha die alle bewegingen die je maakt voldoende kan opvangen. Deze sportbeha’s bieden stevige ondersteuning zonder daarbij af te knellen. Ook voor sporten waarbij het belangrijk is dat je je armen vrij kunt bewegen, zoals hardlopen en boksen, heeft Shock Absorber een oplossing: een sportbeha met X-Back.

Ultimate Run (Padded)

De Shock Absorber Ultimate Run sportbeha biedt maximale ondersteuning en is specifiek ontworpen voor hardlopen. Deze sportbeha vermindert bewegingen tot maar liefst 80% en het zachte, naadloze binnenwerk gaat wrijving en schuurplekken tegen. De Shock Absorber Ultimate Run Padded sportbeha bevat eigenlijk dezelfde eigenschappen als de Shock Absorber Ultimate Run, maar heeft een ander design. Deze sportbeha’s zijn overigens ook in allerlei leuke kleurtjes verkrijgbaar. Al bij de eerste keer dat ik zo’n sportbeha droeg, was ik enthousiast. De sportbeha zit goed aangesloten en de ondersteuning is perfect. Het materiaal voelt prettig aan op je huid en de pasvorm is goed. De sportbeha heeft zowel een haaksluiting als kliksluiting en verstelbare bandjes. De sportbeha is volledig te openen aan de achterzijde, waardoor je deze makkelijk aan- en uittrekt.

Ultimate Fly Bra

De Shock Absorber Ultimate Fly Bra sportbeha is de allernieuwste innovatie. De ‘cross control technology’ biedt ook perfecte ondersteuning. De cups zijn gegoten en naadloos, waardoor ze aansluiten als een tweede huid. De schouderbandjes zijn verstelbaar en de afwerking is vlak en zacht, zodat wrijving wordt voorkomen. Ik moest persoonlijk even wennen aan de naadloze cups, maar de pasvorm is erg goed.

Is it normal to have more sports bras then normal bras?
Asking for a friend.

Tot slot

De sportbeha’s van Shock Absorber voelen fijn aan. De binnenkant van de sportbeha’s is zacht en naadloos. Ook tijdens een intensieve training zit de sportbeha prettig. Zonder twijfel gaat mijn voorkeur uit naar een sportbeha met maximale ondersteuning. Hierdoor kan ik zoveel springen als ik wil en alles blijft op z’n plek zitten. Ook voor minder intensieve sporten, kies ik toch voor een sportbeha met maximale ondersteuning.

Shock Absorber biedt een ruim assortiment van verschillende maten en modellen. Vind je het lastig om een keuze te maken tussen de verschillende modellen? Op de website van Shock Absorber kun je met behulp van de bounce-o-meter bekijken welk model het beste bij jou en je activiteit past. Ik heb mijn reguliere cupmaat besteld en dat zit goed. Naast dat ik de kwaliteit van een sportbeha belangrijk vind, hoef je niet in te leveren op de ‘looks’ tijdens het sporten. De sportbeha’s van Shock Absorber hebben een mooi design met een vrouwelijk decolleté in verschillende kleuren.

Met de goede pasvorm en ondersteuning van de Shock Absorber sportbeha’s hoef ik me geen zorgen te maken of alles op z’n plek blijft zitten. Zo kan ik het beste uit mijn training halen. Ik hoop dat jij jezelf ook het comfort gunt van een echte sportbeha!

Shock Absorber | www.shockabsorber.nl

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo