Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Ruik je gezond

Als ik de geur van versgebakken brood ruik, krijg ik spontaan trek. En bij de geur van de zee, denk ik aan vakantie. Geuren roepen vaak herinneringen op en hebben invloed op je smaakbeleving, gemoedstoestand en koopgedrag. Zo wordt een lekkere geur toegevoegd aan cosmetische en verzorgingsproducten, zoals shampoo en bodylotion zodat de producten lekker ruiken. Ook zetten bedrijven geur in om je koopgedrag te beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de geur van versgebakken appeltaart om een huis aantrekkelijker te maken voor de verkoop. Wie wordt er niet vrolijk van een lekker luchtje? Maar over de positieve invloed van geur op je gezondheid is wat minder bekend. En dat terwijl al vanuit oudsher geuren worden gebruikt om ziekten te bestrijden. Reuk is ons sterkste zintuig, het is véél sterker dan bijvoorbeeld smaak. Uit diverse onderzoeken blijkt dat geur een positieve invloed op ons kan hebben. Je kunt dus je gezondheid verbeteren door te ruiken.

Geschenk van de natuur

Alle planten geven een geur af. Sommige planten ruiken sterk, andere weer wat minder. De geur van de plant wordt bepaald door de etherische olie. Etherische olie worden verkregen uit planten, maar ook uit bloemen, wortels, kruiden en fruitsoorten. Elke geur heeft andere eigenschappen en een andere werking. Zo worden we alerter en geconcentreerder van de geur van pepermunt. Eucalyptus heeft een positieve werking bij verkoudheid. En voor rust en ontspanning helpen juist weer de geuren van lavendel en sinaasappel. Er zijn ook geuren die een antibacteriële of desinfecterende werking hebben. Zo kunnen etherische oliën bijdragen aan je gezondheidsbevordering en het verhogen van je weerstand.

Door de olie te verdampen, kunnen etherische oliën een rustgevende, evenwichtige, reinigende, verjongende en energieke werking op je lichaam en geest hebben. Kortom, een geschenk van de natuur.

Helaas zijn er veel synthetische oliën te koop, maar juist natuurlijke oliën doen echt iets voor je lichaam. Het is dus belangrijk om te kiezen voor 100% natuurlijke olie. Zo kwam ik bij Geurwolkje terecht, die behalve stijlvolle aroma diffusers ook 100% natuurlijke en biologische oliën en theesoorten aanbiedt. Geurwolkje is een jonge en gedreven onderneming met een duurzame missie: ‘feel good, smell good and be happy’. Ze verkopen veel verschillende soorten 100% natuurlijke oliën die op Nederlandse bodem zijn verwerkt.

Feel good, smell good & be happy!

Aroma diffuser

Met behulp van een aroma diffuser kun je de geur van de etherische olie verspreiden en bepaal je de geur en sfeer van je omgeving. Behalve dat, zien de aroma diffusers van Geurwolkje er ook stijlvol uit. Door het gebruik van een aroma diffuser kun je thuis aromatherapie toepassen én je huis lekker laten ruiken. Een aroma diffuser helpt ook de luchtvochtigheid op peil te houden. Dit is ook bevorderlijk voor je planten in huis.

Een aroma diffuser kun je in elke kamer gebruiken. Het meeste gebruik ik de aroma diffuser in de woonkamer. Zo heb ik een woonkamer met een open keuken. Na het eten blijft er vaak een etenslucht hangen, die met behulp van de aroma diffuser snel verdwijnt. En na een drukke dag op werk of een zware training vind ik het heerlijk om te relaxen op de bank met een ontspannende geur. Nu ik veel thuiswerk zet ik de aroma diffuser ook wel eens op onze werkkamer. Een frisse geur vergroot mijn concentratievermogen. Ik heb gekozen voor een model met led-verlichting. Deze aroma diffuser heeft een mooie vorm, dat goed bij ons interieur past en de verlichting in diverse kleuren geeft extra sfeer.

Etherische oliën

Als je op de website van Geurwolkje kijkt, heb je de keuze uit veel meer geuren. Bij elke geur staat een uitgebreide omschrijving van de geur en wat de geur doet voor je lijf en gemoedstoestand. Momenteel heb ik drie etherische oliën in huis met ieder een andere geur en werking.

Fris briesje: Een combinatie van zilverspar, eucalyptus en rozemarijn voor een ontspannend gevoel. Vermoeidheid, verkoudheid, duizeligheid, hoofdpijn en stress zijn slechts een aantal van de dingen die deze olie helpt te verlichten of zelf wegneemt. Daarnaast heeft de geur een positieve werking op de luchtwegen, het helpt namelijk slijm op te lossen. Zoals ik hierboven schreef, gebruik ik deze geur graag op de werkkamer tijdens het thuiswerken, maar ook in de loop van de middag in de woonkamer. Even een frisse, schone lucht in huis.

Harmonie: Een combinatie van lavendel, sinaasappel, rozemarijn en scharlei die zorgt voor ontspanning, warmte en zuivert het lichaam. Deze geur vind ik heerlijk als ik ’s avonds op de bank plof en niets meer hoef te doen. Deze geur helpt me echt te ontspannen.

Tea Tree: De helende werking van de bladeren heeft een ontspannende werking, bestrijdt vermoeidheid en nervositeit. De olie werkt antibacterieel en verbetert de conditie van je huid, je weerstand en je luchtwegen. Met Tea Tree start ik momenteel mijn dag.

Gezien de huidige omstandigheden kies is dan ook vaak voor een fris briesje en voor tea tree.

Maak van je Geurwolkje een bewust moment en kies de juiste olie voor het juiste moment.

Dagelijks gebruik

Aroma diffusers zijn er in allerlei maten en kleuren. Geurwolkje beschikt over een groot assortiment, zo zit er voor ieder interieur wel iets bij. De aroma diffuser van Geurwolkje is heel makkelijk in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is het bovenste gedeelte eraf te halen en maximaal 200 ml water in het onderste gedeelte gieten. De maatbeker krijg je erbij. Vervolgens druppel je zo’n vijf of zes druppels van de etherische olie in het water, sluit je de aroma diffuser en zet je het knopje aan.

De geurende stoom verspreidt zich direct en je hoort een zacht pruttelend geluid. Het apparaat is bijna geluidloos. Als je de televisie of muziek aanzet, dan hoor je niets. De diffuser werkt zo’n 2 tot 8 uur op stroom. Je kunt de duur ook zelf instellen op een bepaalde tijdsduur van 2, 4 of 8 uur.

De aroma diffuser wordt niet warm en de damp is niet heet. Ik hoef dus niet bang te zijn dat mijn kinderen hun handen branden aan het apparaat of de stoom. Dat is wel een geruststellend gevoel. Wat ik een pluspunt vind, is dat de aroma diffuser automatisch op stand by gaat, zodra het water op is. Met Geurwolkje laat ik mijn huis elke dag lekker ruiken, ondersteun ik mijn gemoedstoestand én ben ik ook nog gezond bezig.

Overdag

Avond

Geurwolkje, Olympisch Stadion 24-28, 1076 DE Amsterdam, www.geurwolkje.nl

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo