Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Hotspots / Kids / Reviews

Pannenkoekenfestijn bij Boerderij de Middenhof

Hoera, bijna mijn hele familie is jarig in februari. Dat is wel wat overdreven, maar mijn nichtje, oom, tante, schoonzus, oudste zoon en ik zijn allemaal in dezelfde week jarig. Een uitdaging om op mijn gewicht te letten deze maand. Er is dan zoveel lekkers in huis. Onze oudste zoon werd afgelopen week vijf jaar. Zijn verjaardag hebben we dubbel en dwars gevierd met een kinderfeestje thuis in Ninja stijl met zeven stuiterende jongens, trakteren op school met een schoolbeleid-proof traktatie van eierkoeken en druiven, een grote mensen feest met ongezonde taart en gezonde hapjes. Ter afscheid heeft hij getrakteerd bij de sportschool, omdat de kinderopvang tot vijf jaar is. Ter afsluiting van al die feestelijkheden hebben we ook nog pannenkoeken gegeten bij Boerderij de Middenhof in Nieuwegein.

We hebben er een traditie van gemaakt om met de verjaardagen van onze kinderen uiteten te gaan. We zoeken dan wel bewust een kindvriendelijke eetgelegenheid op, zodat de jongens lekker kunnen spelen tijdens het eten. Zo kwamen we bij Boerderij de Middenhof terecht. Daar kun je smullen van oerhollandse pannenkoeken. De pannenkoeken bevatten natuurproducten, zoals meel van de molenaar en groenten en fruit direct van het land, en worden traditioneel en ambachtelijk gebakken. Het pannenkoekenbeslag wordt speciaal voor het restaurant bereid door de korenmolen ‘ de Windotter’ in IJsselstein.

Locatie

Het pannenkoekenrestaurant is gevestigd in Boerderij de Middenhof. Deze boerderij is al meer dan 120 jaar oud en ligt centraal in Nieuwegein. Je kunt gratis parkeren op eigen terrein. In de boerderij zit niet alleen een pannenkoekenhuis, maar ook een brasserie. De restaurants beschikken over een groot terras buiten. Ik kan me voorstellen dat je hier heerlijk kunt zitten in de zomer.

Bij de reservering had ik doorgegeven dat we de verjaardag van mijn zoon vieren. Bij binnenkomst werden we direct gastvrij ontvangen, mijn zoon werd persoonlijk gefeliciteerd en we werden naar onze tafel gebracht. De tafel was versierd met ballonnen en er lagen kleurplaten voor de kids klaar. Wat een mooi ontvangst. Mijn oog valt meteen op de prachtige open keuken, maar mijn jongens hebben de speelhoek in het vizier en zijn weg.

Menu

De menukaart is bescheiden en daardoor overzichtelijk. Naast de traditionele pannenkoek kun je je eigen pannenkoek samenstellen door losse ingrediënten toe te voegen. Ook kun je kiezen voor een specialiteiten pannenkoek of een pizza pannenkoek. Voor ieder wat wils! Voor de kinderen is er een kindermenu met o.a. een naturel pannenkoek met strooigoed.

Mijn man kiest voor een specialiteiten pannenkoek. Ik heb zin in een combinatie van een hartig en zoet en kies voor kaas en appel. Het is geen verrassing dat mijn jongste zoon kiest voor de pannenkoek met strooigoed, maar de jarige job twijfelt. Hij wil graag frietjes eten. Komt voor de bakker, aldus de bediening. Ook in het pannenkoekenrestaurant is het mogelijk om gerechten van de brasserie te bestellen. Dus als je geen zin hebt in een pannenkoek is dat geen probleem.

Smullen

Mijn jongens vermaken zich opperbest in de speelhoek. Zo lagen er poppenkastpoppen waarmee ze direct druk in de weer waren. Ook de hobbelpaarden van hout waren een groot succes. Ondertussen konden mijn man en ik lekker tafelen. Vanuit onze tafel keken we zo de open keuken in waar de pannenkoeken ambachtelijk worden gebakken. Regelmatig vlogen er spectaculaire vlammen uit de pannen en werden de pannenkoeken de lucht in gegooid. De jongens vonden dit natuurlijk maar al te interessant. Leuk dat we zo een kijkje in de keuken krijgen. ‘Dit is een pannenkoekenrestaurant zoals het zou moeten zijn‘ zegt mijn man. Hij heeft gelijk. Vriendelijk personeel, goede kwaliteit, ongedwongen sfeer en super kindvriendelijk.

De brasserie was afgehuurd voor een feestje en ook in het pannenkoekenhuis was het gezellig druk. Er zaten meer gezinnen te eten, maar ook stellen van middelbare leeftijd. Nog voordat de jongens ongeduldig werden en konden vragen waar het eten blijft, stonden de pannenkoeken en frietjes al op tafel. Toen de bediening vervolgens kwam vragen of alles naar wens was, zaten we alle vier met volle mond te smullen. De pannenkoek vond ik heerlijk. Goed gebakken, mooi dun en geen vette hap. Stroop en suiker stonden op tafel. Met al die feesten en partijen probeer ik toch een beetje op mijn gewicht te letten. Ik koos voor een klein beetje stroop. Voor de smaak was het overigens niet nodig, ook zonder stroop vond ik de pannenkoek lekker. Een dessert sla ik over, maar mijn jongens zijn dolgelukkig dat ze een ijsje mogen kiezen uit de vrieskist. En of het allemaal nog niet genoeg was, werd de jarige job ook nog verrast met vuurwerk aan tafel!

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo