Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Ontbijt

Ontbijten met koeken

Ontbijt koekjes met havermout noten pompoenpitten rozijnen en appelmoes

Koekjes als ontbijt? Ja, dat kan gewoon. Ik vind het een heerlijk begin van de dag. Met slechts vijf ingrediënten en eenvoudig te maken, is dit recept absoluut een aanrader. De koeken smaken goed, zijn stevig, vullen goed en daarnaast ook nog eens super verantwoord.

Tip: Maak wat extra koekjes en verpak ze per drie in de vriezer.
Zo heb je een ontbijt klaar voor een later moment.

Ingrediënten (voor ongeveer zes koeken)
handje gemixte noten @thenuthouse
150 gram havermout @thenuthouse
120 gram appelmoes (suikervrij)
2 el rozijnen
2 el pompoenpitten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de noten in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten in een kom. Vorm balletjes van het mengsel en druk ze een beetje plat. Leg ze op bakpapier op de bakplaat en bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven.

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van gemengde ongezouten noten o.a. amandelen, pecannoten en hazelnoten. Je kunt uiteraard ook andere noten toevoegen, net wat je lekker vindt.

Variatietip
Voeg cranberries toe.

Bovenstaand recept is een variatie op het recept van @chickslovefood. Deze blog bevat producten die door een merk zijn toegestuurd.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo