Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Overig

Oliebollen uit de oven

De kerstdagen zijn achter de rug en ik maak me klaar voor het volgende feestje. Champagne, vuurwerk en oliebollen horen bij oud en nieuw. Ik kon me er ziek aan eten, maar nu heb ik geen zin meer in zo’n vette hap. Deze olieballen zijn geen vette hap en hebben een stevige bite en goede smaak!

Ingrediënten

Voor het maken van deze oliebollen heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:

100 gram (blanke) rozijnen
200 gram havermeel
20 gram kokosmeel
tl zout
1 zakje gist
4 eieren
150 gram magere kwark
20 gram suikervervanger
10 gewelde abrikozen in kleine stukjes

Heb je geen havermeel in huis? Je kunt ook havermout fijn maken met de staafmixer.

Bereidingswijze van de oliebollen

De rozijnen laat je minimaal 15 minuten wellen in een kommetje met heet water. De oven verwarm je voor op 180 graden en doe een vel bakpapier op de bakplaat. Alle overige ingrediënten meng je in een kom en mix je met een garde. Vervolgens roer je de uitgelekte rozijnen door het beslag. Van het deeg kun je 9 bollen maken. Ik heb hiervoor een ijslepel gebruikt. Bak vervolgens de bollen in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat de oliebollen afkoelen en bestrooi ze met calorieloze poedersuiker.

Lees meer recepten

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo