Zoeken...
TOP
Food Overig Tussendoortjes

Oliebollen uit de oven

De kerstdagen zijn achter de rug en ik maak me klaar voor het volgende feestje. Champagne, vuurwerk en oliebollen horen bij oud en nieuw. Ik kon me er ziek aan eten, maar nu heb ik geen zin meer in zo’n vette hap. Emily van @zonderfratsen heeft een recept bedacht voor oliebollen uit de oven. Dat moest ik uitproberen. Ik heb het recept gevolgd van Emily en daar stukjes gewelde abrikoos aan toegevoegd. Ik vind de oliebollen een succes.

Geen vette hap, een stevige bite en goede smaak!

Ingrediënten
100 gram (blanke) rozijnen
200 gram havermeel @thenuthouse.nl
20 gram kokosmeel @sukrin.nl
tl zout @silvo.nederland
1 zakje gist
4 eieren
150 gram magere kwark
20 gram Sukrin Gold
10 gewelde abrikozen in kleine stukjes

Ik heb blanke en sultana rozijnen gebruikt. Havermeel had ik niet in huis dus ik heb havermout met de staafmixer fijn gemaakt.

Bereidingswijze
De rozijnen laat je minimaal 15 minuten wellen in een kommetje met heet water. De oven verwarm je voor op 180 graden en doe een vel bakpapier op de bakplaat. Alle overige ingrediënten meng je in een kom en mix je met een garde. Vervolgens roer je de uitgelekte rozijnen door het beslag. Van het deeg kun je 9 bollen maken. Ik heb hiervoor een ijslepel gebruikt. Bak vervolgens de bollen in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat de oliebollen afkoelen en bestrooi ze met calorieloze poedersuiker.

Deze blog bevat producten die door een merk zijn opgestuurd.

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit