Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Hardlopen / Producten / Reviews / Sport

Nooit meer zonder compressiekousen

Het afgelopen jaar ben ik steeds meer gaan hardlopen. Iets waarvan ik dacht, dat het niet voor mij weggelegd zou zijn. Vorig jaar had ik je uitgelachen als je mij destijds had verteld, dat ik nu besmet zou zijn met het hardloopvirus. Eerder durfde ik voor geen goud in een korte broek over straat. Ik was super onzeker over mijn benen. Ik vind (tja, nog steeds) ze te dik, te kort, te wit en ga zo maar door. Als ik al zo naar mezelf kijk, wat zouden anderen dan wel niet vinden?

Don’t care anymore. Het perfecte plaatje bestaat niet en ik vergelijk mezelf niet meer continu met anderen. Dit ben ik. Met korte benen en stevige kuiten. Deze benen lopen hard, terwijl ik dacht dat hardlopen niet voor mij was weggelegd. Ik ben trots op mijn benen, verstop ze niet langer en ik ben zuinig op ze. Omdat ik niet eerder van hardloopsokken had gehoord, sportte ik regelmatig op de meest simpele sportsokken en, guilty, zelfs normale dunne sokken.

I never planned to become a runner. I found this passion for it along the way. Sometimes our weightloss or fit journey takes us to places we never thought possible.

Hardloopsokken

Uit ervaring weet ik dat normale sokken en gewone sportsokken niet zo lekker zitten tijdens het sporten. Ze gaan schuren in je schoenen en dat zorgt weer voor irritatie, schaafwondjes en blaren. Nu ik vaker en grotere afstanden loop, wordt dit steeds vervelender. Op zoek naar meer comfort tijdens het hardlopen, vertelde iemand op de sportschool mij over hardloopsokken.

Hardloopsokken zorgen voor extra comfort tijdens (of na) het hardlopen. Er zijn veel verschillende soorten hardloopsokken. Bij compressiesokken dacht ik in eerste instantie aan die vreselijke vleeskleurige hoge sokken die ik moest dragen tijdens mijn zwangerschappen. Via Instagram viel mijn oog op de sokken van STOX met leuke kleuren en mooie designs.

STOX Energy socks

Op Valentijnsdag werd ik door mijn man verrast met STOX hardloopsokken. Echte liefde, hij wist waar hij me echt blij mee kon maken. Compressiekousen stonden al een tijdje op mijn wishlist. Mijn man heeft ze op de valreep besteld. Als je bestelt voor 23 uur ’s avonds dan heb je je bestelling de volgende dag al in huis. Voordat je bestelt, raad ik je aan om even goed te kijken welke maat je nodig hebt. Niet alleen je schoenmaat is van belang, maar ook de dikte van je kuit. Zo heb ik schoenmaat 38 en vrij stevige kuiten. Hierdoor koos ik niet voor W1, maar voor W2. W2 is namelijk geschikt voor schoenmaat 38-40, met kuitomvang 35-39 cm.

STOX hardloopsokken zijn gemaakt van ultradunne vochtafdrijvende materialen die ervoor zorgen dat je benen koel blijven aanvoelen tijdens je training. Ze bevatten compressie. Dit betekent dat de bloedcirculatie in jouw benen verbetert. Hiermee zorgen ze voor minder spierpijn, dragen ze bij aan het voorkomen van blessures en het versnellen van je herstel. STOX biedt niet alleen sokken voor tijdens het hardlopen, maar ook voor andere sporten, dagelijks gebruik, recovery, skiën en outdoor.

Goed gevoel

De compressiekousen gaan wat lastiger aan dan normale sokken, dit komt door de compressie waardoor de sokken perfect om je been heen sluiten. Bij de aankoop van je sokken zit een gebruikshandleiding hoe je de sokken aan kunt doen en ze het beste kunt onderhouden. Zodra ik de sokken aan heb, voel ik direct de lichte druk. Het voelt prettig en de sokken zitten, in tegenstelling tot mijn verwachting, als gegoten. Ik was bang dat de sokken te strak zouden zitten i.v.m. de omvang van mijn kuiten. Niets is minder waar, ze zitten precies goed.

Mijn onderbenen voelen gesteund en licht. Ik vind het prettig om ze te dragen tijdens het hardlopen. Mijn eerste run met deze sokken, verbrak ik mijn persoonlijke record op de 10 kilometer. Dat zegt toch genoeg? Na mijn trainingen voelen mijn benen minder zwaar en vermoeid aan dan anders. Ik ben zeker van plan om STOX sokken vaker te dragen. Zo ga ik van de zomer naar Oostenrijk en zag prachtige outdoor sokken voor wandelingen in de webshop. Of ik nu binnen of buiten hardloop, nooit meer zonder compressiekousen.

Ben je benieuwd naar andere productreviews? Neem dan een kijkje bij Producten.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo