Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk / Producten / Reviews / Tussendoortjes

Mindful eten

Afleiding tijdens het eten kan ervoor zorgen dat je meer eet of sneller ongezond eet. Denk bijvoorbeeld aan het overslaan van je ontbijt en op het station toch een croissantje kopen, ontbijten achter je pc of televisie kijken tijdens het avondeten. Als je eet terwijl je afgeleid wordt dan proef je minder. Het kijken naar de televisie of smartphone tijdens het eten kan er daardoor voor zorgen dat je onbewust meer eet.

Ik at, behalve als ik trek had, ook om emotionele kwesties te verlichten, uit verveling of vanwege sociale omstandigheden. Ik stopte eten in mijn mond zonder erbij na te denken. De reep chocolade of zak chips was op voordat ik er erg in had. Of ik at en dronk meer dan ik eigenlijk wilde in verband met sociale omstandigheden. Zo kwam het ook wel voor dat ik zo’n volle buik had dat ik er misselijk van werd. Ook at ik vaak gauw even tussendoor zonder aandacht voor de maaltijd. Hierdoor maakte ik sneller ongezonde keuzes.

Challenge yourself to notice the two parts of every food choice: what and how much.

Mindful

Nu ben ik mij bewust dat voeding in de eerste plaats voeding is, brandstof voor mijn lichaam. Ik probeer dus zoveel mogelijk te kiezen voor voeding dat ook écht iets doet voor mijn lijf. Daarnaast eet ik mindful. Mindful betekent dat je je bewust bent van wat er op dit moment gebeurt zonder dat je daar een oordeel over hebt. Leven in het hier en nu met volle aandacht. Door mindful te eten stop ik mezelf niet zomaar vol, maar maak ik bewuste keuzes. Ik heb aandacht voor wat ik eet. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk te kiezen voor puur natuur. Daarnaast besteed ik aandacht aan de presentatie van mijn eten. Een mooi opgemaakt bord draagt bij aan het genieten van de maaltijd. Zo eet ik rustiger, proef ik meer én geniet ik intenser.

Door te doen en ervaren, heb ik mij op eigen kracht deze manier van eten aangeleerd. Ik begon me af te vragen waarom ik at. Is het lekkere trek of heb ik écht trek. Voordat ik iets in mijn mond stop, vraag ik mij af of het vult of voedt. Deze vragen helpen mij bij het maken van gezonde keuzes. Gezond leven heeft namelijk alles te maken met voeding. Een gezonde leefstijl vraagt iedere keer weer om bewust gezonde keuzes te maken.

Design food in a better way
Op de foto staan de 100% plantaardige taartjes van Sharp Sharp food. Sharp Sharp zijn plantaardige bakkers van bijzondere gebakjes, koekjes, flower granola, muffins & nog veel meer. Voor iedereen een feestje! De taartjes zijn niet alleen mooie plaatjes om naar te kijken, maar ook een feestje voor je smaakpapillen, lichaam, voor de aarde en iedereen die daarop leeft. De producten zijn geheel plantaardig gemaakt, zonder dierlijke producten, gluten en geraffineerde suikers.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo