Zoeken...
TOP

Leuk dat je op mijn persoonlijke blog terecht bent gekomen. Mijn persoonlijke zoektocht naar een actief, gezond en gelukkig leven is uitgegroeid tot een passie voor gezond leven. Een gezonde leefstijl is belangrijker dan ooit. Ook met een gezin en drukke baan is het mogelijk om gezonder door het leven te gaan en een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Het is niet makkelijk. Als je eenmaal te zwaar bent geweest dan onthoud je lijf dat. Dit betekent dat je er altijd moeite voor zal moeten blijven doen.

Door mijn verhaal te delen, hoop ik jou bewuster te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Met die kennis hoop ik je te inspireren om bewustere keuzes te maken op weg naar een gezonder leven. Bovendien is het een mooie stok achter de deur voor mezelf. Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om je streefgewicht te behouden. Ik deel mijn persoonlijke ervaringen en tips met betrekking tot alles wat voor mij met gezond leven te maken heeft. Gezond leven gaat wat mij betreft niet alleen over gezond eten en voldoende bewegen, maar ook over mindset, goede nachtrust, omgaan met stress, (actief) ontspannen, positief denken, zelfliefde, genieten, familie en vrienden, natuur en duurzaamheid. Alle aspecten komen aan bod.

A healthy lifestyle not only changes your body, it changes your mind, your attitude and your mood.

Gezond leven is geen obsessie voor me, al ben ik er wel elke dag mee bezig. Ik vind het heerlijk om te sporten en fijn om met gezonde voeding bezig te zijn. Wat voor de één werkt, werkt niet per sé voor de ander. Volgens mij is er niet één juiste manier van gezond leven, maar is een gezonde leefstijl voor iedereen anders. Het is een persoonlijke zoektocht. Een leefstijl is voor de rest van je leven. Misschien herken je je in mijn situatie, kan ik je motiveren om een stapje buiten je comfortzone te zetten of raad ik je een leuk boek, recept, uitje of product aan. Het is mijn intentie om meer bewustwording te creëren over het belang van gezond leven.

Zo gooide ik mijn leven om

Na jaren jojoën met mijn gewicht en twee zwangerschappen met forse gewichtstoename (30 kg en 25 kg) had ik er genoeg van. Ik wilde als actieve, gezonde en gelukkige mama door het leven gaan. In plaats daarvan plofte ik ’s avonds uitgeput op de bank met een reep chocolade en een zak chips. De afgelopen jaren heb ik het ene na het andere dieet geprobeerd, waarbij ik slank werd, maar geen daarvan was blijvend effectief. In plaats van weer een streng dieet veranderde ik mijn leefstijl. Ik legde de focus op mijn mindset en natuurlijke voeding. Het veranderen van leefstijl begint met bewustwording en mindset.

Mindset en zelfliefde

Waarom wil ik gezond zijn? Wat motiveert me om meer te bewegen? Het belangrijkste is dat ik mij bewust ben waar ik het voor doe. Voorheen dacht ik dat het me om de kilo’s zou gaan, maar de grootste verandering was mentaal. Door te focussen op mijn mindset ben ik positiever ingesteld, tevreden en dankbaar. Zonder positieve instelling kom je immers nergens. Ik heb de regie genomen over mijn eigen leven en daar verantwoordelijkheid voor genomen. Als je wilt veranderen, dan moet je er moeite voor doen. Het gaat niet vanzelf. Het is een bewuste keuze die je elke dag opnieuw maakt. Ik zette op een rij waar het mij echt om ging. Naast het overgewicht wat me stoorde, wilde ik vooral gezond zijn. Dit betekent voor mij dat ik me energiek, lekker in mijn vel en gelukkig voel.

Mijn aanpak

Ik vergelijk mezelf minder met anderen en probeer me minder druk te maken over wat anderen van mij vinden. Ik richt me op mijzelf en mijn proces. Zelfliefde was voor mij een belangrijk element van mijn mindset. Ik praatte mezelf alleen maar naar beneden. In het begin vond ik het moeilijk om positieve dingen tegen mezelf te zeggen en mezelf te accepteren zoals ik ben. Ik heb mezelf kunnen vergeven voor de dingen die ik anders had willen doen en leef meer in het hier en nu. Elke dag probeer ik geluksmomentjes te zoeken in kleine dingen en complimenteer ik mezelf. Iets wat ik eerder nooit deed.

Create healthy habits, not restrictions.

Ik mopper en klaag minder. Ik richt me op mogelijkheden in plaats van beperkingen. Ik focus me op het hier en nu in plaats van het verleden of de toekomst. Ik laat me graag inspireren en lees regelmatig over mindset, gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Zo blijf ik geïnspireerd, leer ik nieuwe inzichten kennen of krijg ik bevestiging voor mijn manier van leven. Als stok achter de deur begon ik met het delen van mijn reis op Instagram als een soort dagboek. Het is best spannend om ‘jezelf bloot te geven’ en met je foto’s viral te gaan, maar voor mij was dat écht de motivatie om het vol te houden.

Gezond eten en meer bewegen

Ik kies bewust voor een gezond eetpatroon, waarbij ik me richt op meer échte voeding. Geraffineerde suikers probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Drie hoofdmaaltijden per dag en tussendoortjes, dat werkt voor mij. Calorieën tel ik niet en ik weeg ook niets af. Dit eetpatroon combineer ik met dagelijks bewegen én sporten in de sportschool. Niet alleen om vet te verbranden en mijn spiermassa te vergroten, maar vooral omdat ik het leuk vind. Ik ga graag naar de sportschool. Nooit gedacht dat ik krachttraining en body combat zó leuk zou vinden.

Naast het sporten in de sportschool probeer ik elke dag voldoende te bewegen. Ik heb een Fitbit activitytracker aangeschaft, dat me net dat beetje extra motivatie geeft om hier bewust mee bezig te zijn. Dagelijkse beweging vind ik van belang voor een gezonde leefstijl. Daarom pak ik ook regelmatig de fiets om boodschappen te halen en speel ik veel buiten met mijn kinderen. Ik step, fiets, sup, hoelahoep, speel fitness games en zoek altijd naar leuke manieren om actief te zijn. Als je van bewegen iets leuks maakt, dan is het geen moeten.

Strong not skinny

In minder dan één jaar tijd ben ik 27 kilo afgevallen én doe dingen die ik eerder niet voor mogelijk hield, zoals 40 kilometer fietsen én de Dom beklimmen, 10 kilometer hardlopen en medailles halen met (virtuele) runs. Ook heb ik mijn eerste medaille verdiend met het finishen van de Down Under Obstacle Run in Nieuwegein. Een mooi parcours van 6 kilometer met uitdagende obstakels. Wat een overwinning! Voorheen was ik vaak moe en voelde ik mij futloos. Nu heb ik meer energie en ben ik in zoveel meer in staat dan ik ooit had gedacht. Ik heb me inmiddels voor diverse hardloopevents ingeschreven, iets wat ik eerder niet durfde. Ook zoek ik gezonde grenzen op en probeer ik nieuwe dingen uit, zoals skydiven, mountainbiken en schommelen op 100 meter hoogte.

Een gezonde en actieve leefstijl is goed in te passen in je dagelijkse leven. Ook als je een drukke baan en een gezin hebt.

Levenslang

Het veranderen van je leefstijl is niet makkelijk en je gezonde gewicht behouden is misschien nog wel moeilijker. Ik deel mijn persoonlijke ervaringen en tips met betrekking tot alles wat voor mij met gezond leven te maken heeft. Het is geen perfect verhaal; ook ik heb mijn struggles, ups en downs. Ik heb ook wel eens geen zin om te sporten. Of ik alleen nog maar gezond eet? Nee, de verleidingen zijn niet minder geworden, maar de manier waarop ik er mee om ga wel. Ik probeer mijn zoektocht zo eerlijk mogelijk te delen. Ook als ik gewicht aankom. Vanwege mijn sterk ontwikkelde mindset lukt het me beter dan ooit om toch weer bewust te kiezen voor gezond. Dat geeft me het beste gevoel. Het is balansen en volgens mij blijft het een levenslange zoektocht.

Mijn passie

Ik word super enthousiast van alles wat met gezond leven te maken heeft. Daarom lees ik veel, houd ik het nieuws bij en deel ik mijn ervaringen met veel liefde en groot plezier. Deze blog beheer ik naast mijn parttime job en drukke gezinsleven, omdat ik er blij van word en er veel positieve energie van krijg. Als ik door mijn verhaal te delen anderen bewuster kan maken over gezond leven en kan overtuigen om bewustere keuzes te maken dan ben ik in mijn opzet geslaagd.

Meer…
Wil je meer lezen over mijn transformatie? Lees hier verder.
Wil je weten waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed.

Zie ook
Ik fiets – 15 september 2020
Nintendo Ring Fit Adventure – 1 september 2020
Deelname Harbourrun – 19 mei 2020
Gymjunkie van de week – 11 oktober 2019
Interview Tastybasics – 25 augustus 2019

Volg @stefani_getsfit