Zoeken...
TOP

Leuk dat je op mijn persoonlijke blog terecht bent gekomen. Op deze website deel ik mijn persoonlijke zoektocht naar een gezonder leven en alles wat ik maar leuk vind. Hiermee hoop ik jou te inspireren om bewustere keuzes te maken. Inmiddels zijn mijn jongens alweer zes en bijna acht jaar, maar de tropenjaren waren traumatisch. Als geen ander weet ik hoe het voelt om te worden geleefd, wat gebroken nachten met je doen en hoe moeilijk het is om gewicht te verliezen en een gezond gewicht te behouden. Het belangrijkste wat je voor jezelf kunt doen, is niet langer een leven accepteren waar je niet happy mee bent. En dat deed ik door mijn mindset én manier van leven te veranderen. Ik hoop jouw ogen te openen om een mindset te creëren waar je daadwerkelijk iets aan hebt.

Mijn verhaal vertel ik je zo eerlijk mogelijk. Ik hoop niet dat je op zoek bent naar een perfect verhaal, want die heb ik niet voor je. Persoonlijke groei is een blijvende zoektocht met struggles. Maar laat ik bij het begin beginnen…

Mindset matters

Mijn manier van denken dat mijn leven heeft veranderd. Je leven wordt namelijk gedefinieerd door de manier waarop je over jezelf denkt. Maar niet iedereen is geboren met het positiviteitsgen en een positieve mindset is niet vanzelfsprekend. Toch hoef je het daar niet bij te laten zitten. Ik zag altijd beren op de weg, het glas was in elke situatie halfleeg en ik dacht altijd aan het ergste scenario. Ik nam mijn negatieve instelling als feit aan. Destijds was ik mij niet bewust dat je positief denken kunt leren. Totdat ik mij bewust werd van de keuze die ik had. Ik beslis hoe ik in het leven wil staan.

Maar die verandering komt alles behalve vanzelf. Het vraagt om inzet. Die wil om te veranderen moet van binnenuit komen. Echt willen en bereid zijn om daar moeite voor te doen. Die ijzersterke wil, je intrinsieke motivatie, zorgt er namelijk voor dat je de energie kunt opbrengen om door te zetten op lastige momenten. En die lastige momenten, die komen ongetwijfeld. Verandering vraagt namelijk om het verlaten van je comfortzone en stappen te zetten op onbekend terrein.

Van couch potato naar fitmom

Na jaren jojoën in gewicht en twee zwangerschappen met forse gewichtstoename (lees: 30 kg en 25 kg) had ik er genoeg van. Ik wilde als fitte en gelukkige mama door het leven gaan. In plaats daarvan plofte ik ’s avonds uitgeput op de bank met een reep chocolade én een zak chips. Ik had overgewicht, was altijd moe en voelde me niet gelukkig. Jarenlang probeerde ik het na het andere dieet. Pillen, poeders, sappen, het is allemaal de revue gepasseerd. Ik werd slank, maar niets was blijvend effectief.

Deze keer pakte ik het anders aan. Ik besloot me te richten op mijn gezondheid in plaats van de kilo’s. Voorheen dacht ik altijd dat het mij om de kilo’s zou gaan. “Als ik 20 kilo zou afvallen, dan zou ik pas echt gelukkig zijn.” Nu focuste ik me op alle aspecten van een gezonde leefstijl. Niet alleen meer bewegen en gezonder eten, maar ook een goede nachtrust en ontspanning. Als stok achter de deur begon ik met het delen van mijn zoektocht naar gezondheid en geluk op Instagram als een soort dagboek. Het was heel spannend om ‘mezelf bloot te geven’ door met mijn foto’s viral te gaan en mijn persoonlijke strubbelingen te delen. Maar voor mij was én is dit nog steeds de motivatie om het beste uit mezelf te halen. Mijn gewicht blijft overigens een struggle, maar over het algemeen zit ik lekker in mijn vel. En dat is het belangrijkste.

Bloed, zweet en tranen

Gezond leven houdt in dat je er iedere dag voor kiest. Het is een bewuste keuze die je maakt om iets wel of niet te doen. Ik moest hard werken aan het vertrouwen in mezelf en een positief denkpatroon. Als je jezelf decennia lang naar beneden hebt gepraat, is het niet vreemd dat het tijd kost om die gewoonte te veranderen. Ik moest vriendelijker zijn voor mezelf. Om jezelf bij elkaar te kunnen rapen, de handen uit de mouwen te steken, je schouders eronder te zetten en door te pakken op de momenten dat het even tegenzit.

Voorheen vergeleek ik mezelf voortdurend met anderen en ik praatte altijd neerbuigend over mezelf. Nooit vond ik mezelf goed genoeg. Door simpele oefeningen heb ik deze negatieve denkspiraal kunnen doorbreken. Zo forceerde ik mezelf tot een complimentje als ik in de spiegel keek en elke dag te benoemen waar ik dankbaar voor ben. Persoonlijke groei vraagt om inzet, iedere dag van ‘ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Puur natuur en lekker zweten

‘Met alleen paprika kom je er niet.‘ Ik kies bewust voor een gezond eetpatroon, waarbij ik me richt op meer échte voeding. Ik eet zoveel mogelijk puur natuur en geraffineerde suikers probeer ik te vermijden. Calorieën tel ik niet en ik weeg ook niets af. Zoiets houd ik niet de rest van mijn leven vol. Dit eetpatroon combineer ik met dagelijks bewegen en regelmatig sporten. Het liefst varieer ik met allerlei manieren van bewegen. Zo doe ik groepslessen in de sportschool, ren ik graag een rondje, spring ik op de fiets en wandel ik graag in de natuur.

Een leefstijl is voor de rest van je leven

Je leefstijl is persoonlijk. Wat voor de één werkt, werkt niet per sé voor de ander. Volgens mij is er niet één juiste manier van gezond leven, maar is een gezonde leefstijl voor iedereen anders. Ieder mens en lijf is uniek. Je leefstijl veranderen is dan ook een persoonlijke zoektocht die tijd kost. Gun jezelf de tijd om te ontdekken wat voor jou werkt. Een leefstijl is namelijk voor de rest van je leven.

Gezond leven is geen vaste route op de automatische piloot met een finishlijn in zicht. Bedenk dan dat er meerdere wegen naar Rome gaan. Als het even tegenzit of niet gaat zoals gehoopt, dan is het belangrijk om niet in de slachtofferrol te vluchten. Je bent een mens en geen robot. Het nastreven van perfectie is onbegonnen werk. Blijf proberen en je zult merken dat je steeds sterker in je schoenen gaat staan. Moedig jezelf aan en geef nooit op!

Misschien herken je je in mijn situatie, kan ik je motiveren om een stapje buiten je comfortzone te zetten of raad ik je een leuk boek, recept, uitje of product aan. Het is mijn intentie om je enthousiast te maken over jouw gezondheid. Ik word super enthousiast van alles wat met gezond leven te maken heeft. Daarom lees ik veel, houd ik het nieuws bij en deel ik mijn ervaringen met veel liefde en groot plezier. Deze blog en Instagrampagina beheer ik naast mijn drukke gezinsleven en parttime job in loondienst, omdat ik er heel bij van word.

Meer…

Ben je benieuwd waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven.

Zie ook
Interview Ring Fit Adventure Clique magazine – februari 2021
Snelfietsroute Woerden Utrecht – 16 december 2020
Hardlopen in het donker – 3 november 2020
Ik fiets – 15 september 2020
Nintendo Ring Fit Adventure – 1 september 2020
Deelname Harbourrun – 19 mei 2020
Gymjunkie van de week – 11 oktober 2019
Interview Tastybasics – 25 augustus 2019

Volg @stefani_getsfit