Zoeken...
TOP

Wat tof dat je op mijn persoonlijke blog terecht bent gekomen. Mijn persoonlijke zoektocht naar een gezonder en gelukkiger leven is uitgegroeid tot een passie voor gezond leven. Via mijn blogs over o.a. gezonde voeding, bewegen en mindset neem ik je mee in mijn leefstijlverandering en behoud van mijn leefstijl en gewicht.

Ook met een gezin en drukke baan is het mogelijk om gezond(er) door het leven te gaan en een gezond gewicht te bereiken en behouden. Door mijn verhaal te delen, hoop ik jou te inspireren om bewustere keuzes te maken om zo gezonder te leven. Ik deel mijn persoonlijke ervaringen en tips met betrekking tot alles wat voor mij met gezond leven te maken heeft. Gezond leven gaat wat mij betreft niet alleen over voeding en beweging, maar ook over mindset, goede nachtrust, omgaan met stress, (actief) ontspannen, positief denken, zelfliefde, zelfvertrouwen, genieten, natuur en duurzaamheid. Alles komt aan bod.

Gezond leven is geen obsessie voor me, al ben ik er wel elke dag mee bezig. Ik vind het heerlijk om te sporten en fijn om met gezonde voeding bezig te zijn. Ik voel me goed bij een gezonde leefstijl zonder dat dit extreme vormen aanneemt. Ik vind het heel mooi als ik anderen kan inspireren om ook gezondere keuzes te maken. Het is niet mijn bedoeling om mijn manier van leven aan je op te dringen. Wat voor de één werkt, werkt niet per sé voor de ander. Misschien herken je je in mijn situatie, kan ik je motiveren om een stapje buiten je comfortzone te zetten of raad ik je een leuk boek, recept of product aan. Dat is mijn intentie.

A healthy lifestyle not only changes your body, it changes your mind, your attitude and your mood.

Zo gooide ik mijn leven om
Na jaren jojoën met mijn gewicht en twee zwangerschappen met forse gewichtstoename had ik er genoeg van. Ik wilde als een sportieve en fitte mama door het leven gaan, maar in plaats daarvan plofte ik ’s avonds uitgeput op de bank met een reep chocolade en een zak chips. De afgelopen jaren heb ik het ene na het andere dieet geprobeerd, waarbij ik slank werd, maar geen daarvan was blijvend effectief. In plaats van wéér een streng dieet veranderde mijn leefstijl. Om me te laten inspireren met koolhydraatarme gerechten heb ik me ingeschreven voor de Story afslankchallenge met Sonja Bakker. Ik viel 12,5 kilo’s af in 10 weken. Het op de letter volgen van een dieet is niets voor mij, maar ik deed veel inspiratie op. Zo heb ik van Sonja geleerd, dat ik geen tussendoortjes moet overslaan om te voorkomen dat ik een eetbui krijg.

Create healthy habits, not restrictions.

Gezond leven
Ik kies bewust voor een gezond eetpatroon, waarbij ik me richt op meer échte voeding. Geraffineerde suikers probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Drie hoofdmaaltijden per dag en tussendoortjes, dat werkt voor mij. Calorieën tel ik niet en ik weeg ook niets af. Dit eetpatroon combineer ik met dagelijks bewegen én drie keer in de week sporten in de sportschool. Niet alleen om vet te verbranden en spiermassa te vergroten, maar ook omdat ik het leuk vind. Ik ga graag naar de sportschool. Behalve cardio- en krachttraining vind ik groepslessen erg leuk. Ik vind het fijn om veel af te wisselen, zo blijft het lekker uitdagend. Zo doe ik de ene week een spinning groepsles en de andere week sta ik te body combatten. Soms is het even zoeken wat bij je past. Zo is steps en zumba niets voor mij, de danspasjes kan ik niet volgen.

Naast het sporten in de sportschool probeer ik gemiddeld 10.000 stappen per dag te zetten. De ene dag red ik dit met gemak, de andere dag haal ik het niet. Ik heb een Fitbit activitytracker aangeschaft, dat motiveert me enorm om hier bewust mee bezig te zijn. Dagelijkse beweging vind ik van belang voor een gezonde leefstijl. Daarom pak ik ook regelmatig de fiets om boodschappen te halen of de kinderen op te halen van school.

Mindset en zelfliefde
Het belangrijkste vind ik de verandering van mijn mindset. Ik ben positiever ingesteld, tevreden met wat ik heb en dankbaar. Zonder positieve instelling kom je nergens. Ik moest regie nemen over mijn eigen leven, verantwoordelijkheid en actie ondernemen. Als je wilt veranderen, dan moet je er moeite voor doen. Ik besefte dat ik het zelf moest doen, want niemand anders ging het voor mij doen. Dus ik zette op een rij waar het mij echt om ging. Naast het overgewicht wat me stoorde, wilde ik vooral gezond zijn. Dit betekent voor mij fit en gelukkig leven.

Mijn aanpak
Ik vergelijk mezelf niet meer met anderen en probeer me minder druk te maken over wat anderen van mij vinden. Ik richt me op mijzelf en mijn proces. Ik maak bewuste keuzes. Zelfliefde was voor mij een belangrijk element van mijn mindset. In het begin vond ik het moeilijk om positieve dingen tegen mezelf te zeggen en mezelf te accepteren zoals ik ben. Maar ik besefte dat ik mezelf alleen maar naar beneden praatte. Maar ik heb mezelf vergeven voor de dingen die ik anders had willen doen in het verleden. Hierdoor kon ik mijzelf accepteren en lief zijn voor mijzelf. Ik probeer mezelf elke dag een compliment te geven. Iets wat ik eerder nooit deed.

Ik mopper en klaag minder. Ik richt me op mogelijkheden in plaats van beperkingen. Ik focus me op het hier en nu in plaats van het verleden of de toekomst. Ik laat me graag inspireren en lees regelmatig over mindset, gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Zo laat ik me inspireren. Als stok achter de deur begon ik met het delen van mijn reis op Instagram als een soort dagboek. Het is best spannend om ‘jezelf bloot te geven’ en met je foto’s viral te gaan, maar voor mij was dat écht de motivatie om het vol te houden.

Resultaat
In minder dan één jaar tijd ben ik 27 kilo afgevallen én doe dingen die ik eerder niet voor mogelijk hield, zoals 40 kilometer fietsen én de Dom beklimmen, 10 kilometer hardlopen en krachttraining. Ook heb ik mijn eerste medaille verdiend met het finishen van de Down Under Obstacle Run in Nieuwegein. Een mooi parcours van 6 kilometer met uitdagende obstakels. Wat een overwinning! Voorheen was ik vaak moe en voelde ik mij futloos. Nu heb ik meer energie en ben ik in zoveel meer in staat dan ik ooit had gedacht. Ik heb me inmiddels voor diverse hardloopevents ingeschreven, iets wat ik eerder niet durfde.

Een gezonde en actieve leefstijl is goed in te passen in je dagelijkse leven. Ook als je een drukke baan en een gezin hebt.

Door mijn verhaal te delen, hoop ik jou te inspireren om bewustere keuzes te maken en zo gezonder te leven. Ik deel mijn persoonlijke ervaringen en tips met betrekking tot alles wat voor mij met gezond leven te maken heeft. Het is geen perfect verhaal; ook ik heb mijn struggles, ups en downs. Ik heb ook wel eens geen zin om te sporten. Of ik alleen nog maar gezond eet? Nee, ik geniet ook wel eens van ongezond eten of blijf een dag op de bank hangen. Ik probeer balans te vinden en dat is volgens mij een blijvende zoektocht.

Mijn passie
Ik word super enthousiast van alles wat met gezond leven te maken heeft. Het is een groeiproces en ik blijf elke dag leren. Het delen van mijn gezonde leefstijl doe ik met veel liefde en groot plezier. Deze blog beheer ik naast mijn parttime job, omdat ik er blij van word en er veel positieve energie door krijg. Als ik door mijn zoektocht te delen anderen kan overtuigen om gezonder te leven dan ben ik in mijn opzet geslaagd.

Wil je meer lezen over mijn transformatie? Lees hier verder.
Wil je weten waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘stories’ deel ik wat me bezighoud. Ook deel ik regelmatig leuke winacties.

Zie ook
Deelname Harbourrun – 19 mei 2020
Gymjunkie van de week – 11 oktober 2019
Interview Tastybasics – 25 augustus 2019
Story afslankchallenge met Sonja Bakker – april 2019

Volg @stefani_getsfit