Zoeken...
TOP

Leuk dat je op mijn persoonlijke blog terecht bent gekomen. Mijn persoonlijke zoektocht naar een gezonder en gelukkiger leven is uitgegroeid tot een passie. Ik deel mijn verhaal als stok achter de deur voor mezelf. Als geen ander weet ik hoe moeilijk het is om gewicht te verliezen en een gezond gewicht te behouden. Met mijn zoektocht hoop ik jou te inspireren om bewustere keuzes voor jezelf te maken. Jezelf niet langer wegcijferen, maar beter voor jezelf zorgen bijvoorbeeld. Gezond leven is een manier om dit te doen. Ik hoop je ogen te openen om met kleine stapjes je leven positief te veranderen.

Mijn verhaal vertel ik je zo eerlijk mogelijk. Ik hoop niet dat je op zoek bent naar een perfect verhaal, want die heb ik niet voor je. Gewicht verliezen en veranderingen aanbrengen in je gewoontes blijft lastig. De struggle is real zal ik maar zeggen. Het is een blijvende zoektocht met vallen en opstaan. Daarbij kun je ook niet altijd ‘on top of the game’ zijn. De verleidingen zullen waarschijnlijk niet minder worden, maar de manier waarop je ermee omgaat hopelijk wel. Dát maakt het verschil.

Mindset

Mijn manier van denken dat mijn leven heeft veranderd. Je mindset bepaalt hoe je in het leven staat. Maar positief denken is niet vanzelfsprekend. Ik zag altijd beren op de weg, het glas was in elke situatie halfleeg en ik dacht altijd aan het ergste scenario. Tja, we zijn nu eenmaal niet allemaal geboren met het positiviteitsgen. Maar dat betekent niet dat je het daarbij hoeft te laten zitten. Ik was me er eerder niet van bewust, maar positief denken kun je leren. Je kiest ervoor om op een bepaalde manier door het leven te gaan.

Het veranderen van je leefstijl vraagt om bereidheid om er moeite voor te doen. En die bereidheid, haal je uit je motivatie. Als je iets heel graag wilt, dan ga je ervoor. Ik wilde dolgraag opgewekt wakker worden, barsten van de energie en me fit en gelukkig voelen. In ruim negen maanden viel ik bijna dertig kilo af (2020) (waarvan er overigens nu weer flink wat kilo’s bij zijn gekomen). Maar het zijn niet de kilo’s die mij gelukkig of ongelukkig maken. Het is de manier waarop ik in het leven sta en mezelf waardeer. Sinds die verandering doe ik dingen die ik eerder niet voor mogelijk hield. Die ijzersterke wil, je intrinsieke motivatie, zorgt er namelijk voor dat je de energie kunt opbrengen om door te zetten op lastige momenten.

Van couch potato naar fitmom

Na jaren jojoën in gewicht en twee zwangerschappen met forse gewichtstoename (lees: 30 kg en 25 kg) had ik er genoeg van. Ik wilde als fitte en gelukkige mama door het leven gaan. In plaats daarvan plofte ik ’s avonds uitgeput op de bank met een reep chocolade én een zak chips. Ik had overgewicht, was altijd moe en voelde me niet gelukkig. De afgelopen jaren probeerde ik het ene na het andere dieet. Pillen, poeders, sappen, het is allemaal de revue gepasseerd. Ik werd slank, maar niets was blijvend effectief.

Deze keer pakte ik het anders aan. Ik besloot me te richten op mijn gezondheid in plaats van de kilo’s. Voorheen dacht ik altijd dat het mij om de kilo’s zou gaan. “Als ik 20 kilo zou afvallen, dan zou ik pas echt gelukkig zijn.” Nu focuste ik me op een goede nachtrust, natuurlijke voeding, bewegen en ontspanning. Als stok achter de deur begon ik met het delen van mijn reis op Instagram als een soort dagboek. Het was heel spannend om ‘mezelf bloot te geven’ door met mijn foto’s viral te gaan en mijn persoonlijke strubbelingen te delen. Maar voor mij was én is dit nog steeds de motivatie om het beste uit mezelf te halen.

Bloed, zweet en tranen

Als je wilt veranderen, dan moet je er moeite voor doen. Het gaat niet vanzelf en het kost je de spreekwoordelijke bloed, zweet en tranen. Gezond leven houdt in dat je er iedere dag voor kiest. Het is een bewuste keuze die je maakt om iets wel of niet te doen. Ik moest hard werken aan het vertrouwen in mezelf en een positief denkpatroon. Als je jezelf decennia lang naar beneden hebt gepraat dan kost het tijd en bakken vol energie om die gewoonte om te buigen. Daarom is het oprecht belangrijk om vriendelijk voor jezelf te zijn. Om jezelf bij elkaar te kunnen rapen, de handen uit de mouwen te steken, je schouders eronder te zetten en door te pakken als het even tegenzit.

Ik vergeleek mezelf doorlopend met anderen en ik praatte altijd neerbuigend over mezelf. Nooit vond ik mezelf goed genoeg. Door simpele oefeningen heb ik deze negatieve denkspiraal kunnen doorbreken. Zo forceerde ik mezelf tot een complimentje als ik in de spiegel keek en elke dag te benoemen waar ik dankbaar voor ben. Persoonlijke groei vraagt om inzet, iedere dag.

Eat your veggies

Met alleen paprika kom je er niet. Ik kies dan ook bewust voor een gezond eetpatroon, waarbij ik me richt op meer échte voeding. Ik eet zoveel mogelijk puur natuur en geraffineerde suikers probeer ik te vermijden. Calorieën tel ik niet en ik weeg ook niets af. Zoiets houd ik niet de rest van mijn leven vol. Dit eetpatroon combineer ik met dagelijks bewegen. Naast een dagelijks ommetje sport ik graag.

Ik heb levenslang

Er zijn allerlei richtlijnen over voeding en beweging voor een gezond leven. Zoveel mensen, zoveel leefstijlen, want je leefstijl is persoonlijk. Wat voor de één werkt, werkt niet per sé voor de ander. Volgens mij is er niet één juiste manier van gezond leven, maar is een gezonde leefstijl voor iedereen anders. Ieder mens en lijf is uniek. Je leefstijl veranderen is een persoonlijke zoektocht die tijd kost. Gun jezelf de tijd om te ontdekken wat voor jou werkt. Een leefstijl is namelijk voor de rest van je leven.

Je gezonde gewicht behouden, is misschien nog wel moeilijker. Als je eenmaal te zwaar bent geweest dan onthoud je lijf dat. Het is geen falen als je toch weer wat kilo’s aankomt of als je uit (emotionele) balans raakt. Gezond leven is geen vaste route op de automatische piloot met een finishlijn in zicht. Maar als het even niet gaat zoals je had gehoopt, dan is het belangrijk om niet inde slachtofferrol te vluchten. Geen belerend vingertje naar jezelf, maar accepteer wie je bent. Je bent een mens en geen robot. Door te blijven proberen, zul je merken dat je steeds sterker in je schoenen gaat staan. Moedig jezelf aan en geef nooit op!

Misschien herken je je in mijn situatie, kan ik je motiveren om een stapje buiten je comfortzone te zetten of raad ik je een leuk boek, recept, uitje of product aan. Het is mijn intentie om je enthousiast te maken over jouw gezondheid. Ik word super enthousiast van alles wat met gezond leven te maken heeft. Daarom lees ik veel, houd ik het nieuws bij en deel ik mijn ervaringen met veel liefde en groot plezier. Deze blog en Instagrampagina beheer ik naast mijn parttime job en drukke gezinsleven, omdat ik er blij van word en er veel positieve energie van krijg.

Meer…

Ben je benieuwd waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en deel ik korte video’s.

Zie ook
Interview Ring Fit Adventure Clique magazine – februari 2021
Snelfietsroute Woerden Utrecht – 16 december 2020
Hardlopen in het donker – 3 november 2020
Ik fiets – 15 september 2020
Nintendo Ring Fit Adventure – 1 september 2020
Deelname Harbourrun – 19 mei 2020
Gymjunkie van de week – 11 oktober 2019
Interview Tastybasics – 25 augustus 2019

Volg @stefani_getsfit