Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen / Producten / Reviews

Micro MX Trixx stuntstep

Mam, ik wil zo graag stuntjes doen met mijn step. Mijn zoon van vijf jaar wil niets liever dan een stuntstep. Bij ons om de hoek bevindt zich een skatepark dus geef hem eens ongelijk. Voortdurend vragen mijn zoons om een tripje naar het skatepark. Op hun loopfietsen scheurden ze er al rond en ook met hun huidige step maken ze het skatepark onveilig. Uiteraard houd ik regelmatig mijn hart vast met alle capriolen die uitgehaald worden. Regelmatig worden er sprongetjes geoefend en zelfs met de skelters gaan ze over de half pipe. Mijn oudste zoon heeft een goede motoriek en is gek op actie. Ik sta soms met een knoop in mijn maag te kijken naar zijn stuntjes, maar als dit zijn droom is dan ben ik de laatste die hem tegenhoud. Ik vind het vooral belangrijk dat mijn zoon veilig kan stunten. Een stuntstep is wel een prachtig Sinterklaas cadeau, dacht ik zo. Dan kan hij zich naar hartenlust uitleven.

Maxi Micro

Sinds het voorjaar hebben mijn zoons allebei een prachtige mini en Maxi step van Micro. Niet alleen mijn kinderen vinden het geweldig om te steppen, maar ik sjees graag achter ze aan. Steppen is lekker bewegen op een ontspannen manier, zowel voor kinderen als volwassenen. Eerder schreef ik een blog over samen steppen met mijn kinderen. Dagelijks bewegen doe ik graag samen met mijn kinderen. Niet alleen omdat het gezond is, maar ook omdat we zo samen veel plezier maken.

Voor een kind tot zo’n vijf jaar is een step met drie wielen, zoals de Maxi step, heel geschikt. Je stuurt de step door het gewicht naar links of rechts te verplaatsen. Het lijkt een beetje op skateboarden. Als je kind nog wat moeite heeft met zijn motoriek is deze step ideaal, want hij is stabiel met een breed stuk om je voet op te zetten. Het stuur is verstelbaar dus je kunt er een tijd mee vooruit. Deze step vind ik ook geschikt voor het steppen van wat langere afstanden, zoals naar school of bij het halen van een boodschap. Vanaf vijf jaar kun je het evenwicht eventueel wat meer op de proef stellen met een step met twee wielen, maar om stunts te doen heb je een echte stuntstep nodig.

Micro MX Trixx

Micro heeft een complete range stuntsteppen ontworpen voor zowel beginners als gevorderde stunt steppers. Stuntsteppen zijn gemaakt om mee te springen en moeten sterk en stevig zijn, zodat ze veilig zijn. Het is belangrijk om goed te kijken naar de hoogte van de stuurstang van de step. Alle (goede) stuntsteppen zijn niet inklapbaar en niet verstelbaar in hoogte.

De Trixx is speciaal ontworpen voor jonge, beginnende stunters vanaf vijf jaar. De step is licht, heeft een smal platform om de voeten op te zetten en een korter stuur dan andere steps. Hierdoor is het makkelijker om beginnende tricks en stunts uit te voeren. Verder is de stuntstep uitgerust met tal van nieuwigheden en helemaal up to date met de laatste ontwikkelingen. Dit Grey Yellow design vind ik ook super trendy en lekker opvallend. De stuntstep is overigens ook verkrijgbaar in heel veel andere coole kleuren. Uiteraard heb ik de step zelf ook even uitgeprobeerd, ook al is de adviesleeftijd 5 tot 12 jaar. De step heeft een goede grip en is super wendbaar. Zo’n durfal ben ik niet dus ik blijf lekker bij mijn vertrouwde step en laat het stunten aan mijn jongens over.

Meer weten over mijn step? Zie: Micro Step Suspension.

Micro | www.micro-step.nl | Deze blog bevat producten die ik van Micro heb ontvangen.
Foto’s: Aimée Mooiman Fotografie

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo