Zoeken...
TOP
Activiteiten Events Kids Overig Sport

Koningsspelen

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Bij de ingang van de hardloopvereniging zit de sfeer er al goed in voor een sportief feest ter gelegenheid van Koningsdag. De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen in Nederland. Het evenement wordt ieder jaar in april georganiseerd, op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. Dit jaar wordt de Koningsspelen al voor de tiende keer georganiseerd, een jubileum dus! Jaarlijks doen er meer dan 1,2 miljoen kinderen van ruim 6.000 scholen mee. Of er ouders zijn die willen begeleiden? Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken. Sterker nog, ik stond met mijn neus vooraan om op pad te gaan met een groep kleuters uit groep 2 en een bijdrage te leveren aan een gezonde en sportieve dag!

Voel je fit

Het thema van de Koningsspelen 2022 is Voel je Fit! Alle kinderen van Nederland worden uitgedaagd om fit te worden. Want als je fit bent, voel je je fijner en is alles leuker. De Koningsspelen zijn dan ook een mooi moment om kinderen in aanraking te laten komen met nieuwe sporten. Door de basisschool en Beweegteam Woerden zijn leuke activiteiten bedacht. Met verschillende materialen bouwen de kinderen een brug over oranje lava. We doen een potje zakdoekje leggen en met touwtje trekken wordt het de jongens tegen de meisjes. En uiteraard was het springkussen favoriet!

Al dagen voor de Koningsspelen was mijn kleuter de-nachtjes-slapen aan het aftellen. ‘Mama, jij gaat met mij mee naar school hè?’ Hij heeft er zo naar uit gekeken. Samen met andere moeders namen we een halve klas onder onze hoede en het verliep bijzonder goed. De Koningsspelen vind ik een belangrijke dag om te laten ervaren hoe leuk het is om te bewegen. Gezonde leerlingen zitten vaak lekkerder in hun vel en leren dan makkelijker. Hoe eerder je bij kinderen enthousiast maakt voor een fit leven, hoe beter het is voor later.

Lees ook: Het leven gaat niet om winnen

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit