Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Games / Overig / Reviews / Sport

Just dance 2021

Just Dance 2021 is dé dansgame die van je scherm af spat. Als je nog geen zin had om een dansje te wagen dan word je door deze game wel verleid om lekker mee te doen. Iedereen weet wel dat bewegen goed is voor je gezondheid. Maar wist je dat dansen extra goed is voor je lichaam en geest? Dansen activeert belangrijke gebieden in je hersenen en doet dat ook nog eens meer dan andere vormen van beweging. Zo zijn er zelfs therapieën waarin naast fysiotherapie muziek en dans wordt ingezet. Juist in deze tijd dat we veel tijd thuis zijn, is het goed om de tafels en stoelen opzij te schuiven en je even volledig te laten meeslepen met de muziek. Een klein dansje zorgt al voor een instant geluksgevoel. En dansen kun je overal. Of je nu een dansje doet onder de douche, in je woonkamer of tijdens het koken van de avondmaaltijd in de keuken. Met de voetjes van de vloer zorgt voor plezier én ontspanning.

Dancing queen

Als klein meisje zat ik op ballet, maar dat was niet voor lange duur. Als tiener moest ik van mijn ouders op stijldansen. Ik wilde helemaal niet en greep elk excuus aan om niet te hoeven gaan. Stijldansen is een soort denksport, elke keer weer nieuwe pasjes en formaties, andere regels en ritmes. De muziek sprak me niet aan en ik raakte helemaal in de war van al die pasjes die ik moest onthouden. Iedereen schijnt geboren te worden met een gevoel voor ritme, maar ik kan het kennelijk goed verbergen. Op de maat klappen lukt nog wel, maar op de stijldansvloer voelde ik me een stijve hark. Toen de dansleraar zei dat ik beter niet kon afdansen was ik opgelucht.

Dance like nobody’s watching

Ondanks die belabberde ervaring met stijldansen, vind ik bewegen op muziek héérlijk. Bij een nummer met een lekkere beat kan ik moeilijk stil blijven zitten. Op de middelbare school en later in mijn studententijd ging ik veel dansen, maar helaas komt dat er nu niet meer zo vaak van. En sinds het coronatijdperk natuurlijk al helemaal niet. Thuis dans ik regelmatig like nobody’s watching, bijvoorbeeld tijdens het koken of omkleden.

It’s more than just dance

De game Just Dance 2021 leert me een scala aan nieuwe dansmoves. Jaren geleden maakte ik voor het eerst kennis met dit spel. Mijn neefje had dit spel meegenomen met kerst en voor het kerstdiner stonden we met z’n allen te dansen totdat het zweet op ons voorhoofd stond. We hadden zoveel plezier met elkaar. Met de nieuwste Just Dance voor de Nintendo Switch maak je van je woonkamer een echte dansvloer. Op 40 nieuwe nummers en lekkere beats dans je de sterren van de hemel. Je bent nooit te jong om te dansen en daarom is er speciaal voor de kleinste spelers een kids-modus. Mijn jongens kunnen genieten van acht kindvriendelijke tracks en choreografieën. Als dansende brandweermannen blussen ze een brand en redden ze poesjes uit de boom. Zo leren ze op een leuke wijze om op een andere manier te bewegen en de heupen los te gooien. Mijn zoon van vijf jaar volgt de choreografie al bewonderenswaardig goed en mijn jongste doet ook gewoon lekker mee. Dansen is echt niet alleen iets voor meiden.

Why be moody when you can shake your booty

Voor mijzelf is dansen niet alleen leuk, maar de choreografieën van Just Dance zijn ook nog eens een goede workout. Reken maar dat het zweet je op je voorhoofd staat na een paar nummers meedansen. Je kunt kiezen voor verschillende niveaus van makkelijk tot moeilijk. Je selecteert zelf een nummer om op te dansen of als je geen zin hebt om een liedje te kiezen, kun je gebruik maken van een playlist. Met de joycon in mijn hand kies ik eerst zelf wat nummers uit om op te dansen. De coaches knallen met veel kleur van het scherm en ik word er meteen blij van. Tijdens het dansen komen er aanmoedigende kreten in beeld, zoals SUPER en PERFECT. Dat motiveert me toch weer extra om me lekker te laten gaan. Sommige moves zijn voor mij nauwelijks bij te benen, maar ik heb er vooral veel plezier in.

Tot slot

Met het spel kun je overigens veel meer dan alleen dansen. Met je dansmoves verdien je punten, oftewel mojo’s, waarmee je weer nieuwe in-game content kunt ontgrendelen. Ook kun je dansen via de sweat-modus, waarbij je kunt checken hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoe lang je danst. Dit zorgt wellicht voor wat extra motivatie. Met gebruik van je smartphone en de Just Dance Controller app kun je tot maar liefst zes personen meedansen!

Just Dance vind ik een vermakelijk spel voor jong en oud. Dansen is een leuke manier om actief te zijn en ook nog eens gezond voor je. Je conditie verbetert en dansen is goed voor je houding en balans. Bovendien ontspant dansen, maakt dansen vrolijk en houdt het je geest scherp. Op mijn Instagram deel ik een paar reels (korte video’s) van mijn dansmoves.

Versla je liever vijanden door te bewegen? Ontdek dan Ring Fit Adventure waarin je in een uitgestrekte wereld vecht tegen vijanden door fitnessoefeningen uit te voeren. Zet je liever je brein aan het werk? Met Dr. Kawashima’s Brain Training stel je je hersenen op de proef. Ook game ik graag ter ontspanning. In mijn blog gamen ter ontspanning vertel ik je hier meer over én deel ik welke games ik graag speel.

Nintendo | www.nintendo.nl | Het spel Just Dance 2021 heb ik van Nintendo ontvangen.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo