Zoeken...
TOP
Fitness Sport

Just do it!

Je moet ergens beginnen en die eerste stap zetten om bijvoorbeeld een groepsles te volgen. Ben je onzeker over je eigen kunnen of wat anderen van je zullen vinden? Zet je onzekerheid en angst opzij. Mijn ervaring is dat je liefdevol wordt opgevangen door de instructeur en deelnemers van de groep. Zo vond ik het spannend om voor de eerste keer naar een spinning groepsles te gaan. Ik had geen idee hoe ik mijn fiets moest instellen en of ik überhaupt fit genoeg was om de hele les mee te doen. Maar juist door te zeggen dat ik voor het eerst meedeed, kreeg ik hulp van alle kanten. Waarom liet ik me hier eerder door tegen houden? Er zijn telkens nieuwe deelnemers bij groepslessen en je kunt vaak op verschillende niveaus meedoen. Laat je niet uit het veld slaan door anderen die vooraan in de groepsles staan, alle moves onder de knie hebben en altijd niveau 3 doen, terwijl jij niveau 1 met moeite kunt bijbenen. Onthoud dat ook zij ergens zijn begonnen. Doe gewoon lekker mee en daag jezelf uit. Op een gegeven moment zul je merken dat het je steeds makkelijker afgaat en meer uitdaging vindt in niveau 2 of zelfs niveau 3. Het werkt zo demotiverend om jezelf continu met anderen te vergelijken en je druk te maken over wat anderen van je vinden. Focus je op jezelf. Uiteindelijk ben jij diegene die het zelf moet doen. Just do it!

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit