Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Persoonlijk / Sport / Wintersport

Jong geleerd, oud gedaan

Mijn liefde voor wintersport en Oostenrijk is er al zolang ik mij kan herinneren. Als klein meisje stond ik al op de latten en heb ik altijd skiles gehad. Sport stond centraal in mijn jeugd. Volgens mij is skiën net als fietsen – je verleert het niet. Als je het gevoel te pakken hebt, vergeet je dat niet meer. Ook heb ik geprobeerd om te snowboarden, maar dat lag mij persoonlijk niet zo. Laatst sjeesde ik nog van de steilste piste van Europa in SnowWorld om dat gevoel weer in de benen te krijgen. In februari ga ik weer naar Kitzbühel. Dit prachtige dorpje heeft een speciaal plekje in mijn hart. Bijna jaarlijks kwam ik in dit fantastische skigebied. Ik ken het gebied op mijn duimpje en figuurlijk weet ik blind de weg. 

Herinneringen

Overal heb ik herinneringen. Ik weet nog waar ik als kind ben gevallen en mijn ski niet meer kon vinden, terwijl de rest van mijn skiklasje al beneden stond. Dat ik naast een medaille greep en vierde werd bij de slalomwedstrijd. Dat de skileraren de skiweek altijd afsloten met het YMCA-nummer. De bakker waar we wat lekkers mochten kiezen na de skiles. Hansi Hinterseer, die optrad in de lobby van het hotel. De kroeg waar mijn broer en ik voor het eerst samen dronken werden. De plek waar mijn skiklas (lees: plaatselijke raceclub) en ik off piste gingen en ik doodsangsten heb uitgestaan. De ijssalon die spaghetti ijscoupes maakte. De sleeplift die je echt moest vermijden. De mannen van de skiverhuur, voor wie mijn moeder altijd stroopwafels meenam. De apres-ski bar met live muziek waar altijd ‘Brown eyed girl’ werd gezongen. Ik weet waar je moet zijn voor de beste Kaiserschmarrn ever, waar je het lekkerst in het zonnetje kunt zitten en welke piste altijd ijzig is. 

Kitzbühel

Voor mij is Kitzbühel het mooiste dorpje van Oostenrijk. Het dorp heeft een pittoresk, historisch centrum. Je vindt er mooie oude huizen in allerlei kleuren en kerken die het stadje veel sfeer geven. Omdat er veel beroemdheden naar Kitzbühel komen vind je er ook veel luxe winkels. Het is inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste wintersportoorden ter wereld. Met 170 km piste is dit middelgrote skigebied een perfecte bestemming voor skitochten van dorp naar dorp waarbij je volop keuze hebt uit blauwe en rode pistes. Vroeger maakten mijn ouders, broer en ik tochten door de olifantenbordjes van de skisafari te volgen. Tegenwoordig kun je je op sleeptouw laten nemen door een skiguide. Het gebied is nu hypermodern met de mooiste skiliften waarmee je met acht man tegelijk naar de top van de berg wordt gebracht. Ook is er een funpark en zijn er meerdere tiefschnee afdalingen. Mijn wintersportvakantie kan niet snel genoeg beginnen!

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo