Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Overig / Producten / Reviews / Sport

JAXJOX KettlebellConnect

Naast het bijhouden van mijn gewicht, vind ik het ook prettig om mijn lichaamsbeweging bij te houden. Het bijhouden van mijn trainingen geeft me inzicht en is een goede manier om mijn focus te behouden. Het werkt voor mij motiverend om te zien, dat mijn inspanningen effect hebben. Thuis train ik dan ook graag met de JAXJOX KettlebellConnect, een geavanceerde fitnesstool waarmee je je voortgang bijhoudt op je iPhone of iPad. Met elke kettlebell oefening spreek je meerdere spiergroepen aan, waardoor je effectief kunt trainen om spierkracht te ontwikkelen. Onderaan deze blog deel ik mijn vijf favoriete oefeningen met de kettlebell.

Zes-in-één verstelbare kettlebell

Met de JAXJOX KettlebellConnect heb je niet veel ruimte nodig. Deze multifunctionele kettlebell bevat namelijk zes verschillende gewichten in één, beginnend bij 5.5 kg tot 19 kg. Met één druk op de knop pas je het gewicht binnen drie seconden aan. Zo bespaar je niet alleen ruimte, maar ook tijd. Je hoeft namelijk niet de hele tijd bezig te zijn met het verplaatsen van gewichten. In een mum van tijd kun je verschillende kracht- en cardiotrainingen doen met variatie in gewicht. Hierdoor is deze kettlebell geschikt voor zowel een beginnende als een ervaren sporter.

Bijhouden van je trainingen

Via de JAXJOX-app op mijn telefoon houd ik mijn herhalingen, sets, gewicht, tijd en kracht bij. Zo kan ik mijn eigen voortgang bijhouden en doelen stellen. De app geeft je inzicht per dag, week of maand. Ook stel je doelen in per dag of per week. Bijvoorbeeld 3 sets van 10 herhalingen met een gewicht van 11 kg.

Lijkt je deze manier van trainen ideaal, maar weet je niet welke oefeningen je kunt doen? De app biedt uitgebreide instructie videos én work outs die verdeeld zijn in de onderwerpen kracht, cardio en flexibiliteit. Zo kan je iets nieuws uitproberen. Vooral de instructie video’s vind ik waardevol, omdat je even kunt controleren of je een bepaalde oefening goed uitvoert. De video’s duren nog geen 1,5 minuut dus ik vind ze zeker de moeite waard om even te bekijken voordat je aan de slag gaat. Goed om te weten, de video’s zijn Engelstalig.

Pluspunten

De combinatie van de techniek van deze kettlebell met het variëren in gewicht én de registratie van mijn training vind ik echt geweldig. Het nodigt mij echt uit om een doel te bepalen en me hier aan te houden. Het werkt voor mij extra motiverend om het bij te houden. Je vraagt je misschien af waarom ik het dan niet gewoon opschrijf, maar op de een of andere manier werkt zo’n app het beste voor mij.

Het is ook prettig om één stijlvolle kettlebell in huis te hebben, die multifunctioneel inzetbaar is. De zes verschillende gewichten zijn binnen no-time eenvoudig ingesteld. Zo heb ik niet overal gewichten rondslingeren en niet veel opbergruimte nodig. En behalve dat, het handvat van de kettlebell voelt comfortabel aan en de grip is goed waardoor ik er graag mee train.

Ook een pluspunt van deze kettlebell is dat er maximaal 9 personen gekoppeld kunnen worden aan één kettlebell. Zo kunnen mijn man en ik onze eigen trainingen bijhouden met het gebruik van dezelfde kettlebell. Mijn man is, net als ik, heel enthousiast over het trainen met de JAXJOX KettlebellConnect. JAXJOX biedt ook een Foam RollerConnect met een trilfunctie en vijf intensiteitszones die je helpen te herstellen na je training. Ook die oefeningen kun je bijhouden in de JAXJOX-app.

Kettlebell oefeningen

Zoals beloofd, deel ik hierbij mijn vijf favoriete oefeningen met de kettlebell. De foto’s laten een momentopname tijdens de training zien. Kijk voor de uitvoering van de oefeningen op de website van JAXJOX.

Squat & High Pull

Deadlift

One arm kettlebell row

Russian Twist

Swing

JAXJOX is gevestigd in Amerika en Engeland, maar te koop in Nederland via Apple.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo