Zoeken...
TOP
Food Overig Producten Reviews Tussendoortjes

IJsmachine Emma van Springlane

“Wij willen ijs!’ roepen mijn kinderen dagelijks. De afgelopen weken hebben we volop kunnen genieten van de zon. Ook de toenemende temperatuur zorgt ervoor dat ik meer zin heb in ijs. Met twee jonge kinderen in huis, is het ijs bijna niet aan te slepen. Het liefst eten ze iedere dag ijs, maar ik wil ze niet continu volstoppen met zoete troep. Wist je dat je de lekkerste én gezondste ijsjes gewoon zelf kunt maken? Zo kunnen we iedere dag van een verantwoord ijsje genieten. En niet alleen tussendoor, maar zelfs bij het ontbijt!

Met de ijsmaker Emma van Springlane maak je met één druk op de knop melk-, sorbet- en yoghurtijs. Echt, moeilijker is het niet. Met slechts drie ingrediënten maak je de lekkerste ijsjes, zoals kokosijs en yoghurtijs met fruit. Omdat ik gek ben op kokos heb ik als eerste kokosijs gemaakt. Dit ijs viel ook bij mijn kinderen goed in de smaak. Daarna ben ik aan de slag gegaan met yoghurtijs met fruit. Van deze machine heb ik niet alleen in de zomer plezier, maar het hele jaar door!

You are the sprinkles to my icecream!

IJsmachine Emma

Springlane biedt diverse ijsmachines en yoghurtmakers in verschillende uitvoeringen en maten. Springlane heeft uitsluitend moderne compressor-ijsmachines in het assortiment. Dit betekent dat je niet hoeft te wachten tot het apparaat is gekoeld. Hiermee ben je veel flexibeler. Wanneer je regelmatig met je familie en/of vrienden ijs eet, wordt ijsmachine Emma aanbevolen. Met dit model maak je in één keer tot wel zes porties ijs, zodat je hiervan met het hele gezin kunt genieten én misschien zelfs nog een portie kunt invriezen. Voor mij is het gebruiksgemak heel belangrijk. Daarom kies ik ook bewust voor een machine. Je kunt het natuurlijk ook zelf maken, maar het is niets voor mij om het mengel continu in- en uit de vriezer te moeten halen om te roeren. Ik ben namelijk al druk genoeg, dus het moet vooral makkelijk zijn.

IJsmachine Emma kan ik op elk moment gebruiken en heeft geen tijd nodig om voor te koelen. Met één druk op de knop bereidt Emma het ijs. Via een stijlvol verlicht lcd display zet je de machine aan en stel je de gewenste bereidingstijd in. Kort daarop begint de roerarm te draaien. Tijdens het roeren kun je ingrediënten, zoals fruit, noten of chocolade, toevoegen via de transparante deksel met navulklep. Is je ijs eerder klaar dan stopt Emma met de bereiding van het ijs. Om te voorkomen dat je ijscreatie na bereiding smelt, schakelt de machine automatisch over op de nakoelfunctie. Ideaal, zo heb ik er bijna geen omkijken naar. Je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud. De behuizing reinig je met de hand en het reservoir kan in de vaatwasser.

You can’t buy happiness but you can make ice cream and that’s kind of the same thing!

Kokosijs

Ingrediënten
400 ml kokosmelk
100 ml slagroom
30 gram kokosrasp
2 flinke knepen honing
Tip: Wil je romiger ijs? Voeg dan meer slagroom toe.

Bereidingswijze
De ingrediënten heb ik vooraf gekoeld in de koelkast en gemengd, voordat ik het in de ijsmachine deed. Het mengsel is in ongeveer 40 minuten bereid in de machine. Daarna heb ik het ijs ingevroren voor een later moment. Tip voor het ontbijt: kokosijs met een topping van kokosrasp vind ik heerlijk bij een wafel van havermout.

Icecream is always an option!

Yoghurtijs met fruit

Ingrediënten (circa 14 ijsbollen)
300 gram Griekse yoghurt
200 ml slagroom
2 flinke knepen honing
250 gram gepureerd fruit, zoals blauwe bessen of aardbeien
Tip: Wil je romiger ijs? Voeg dan meer slagroom toe en minder in de hoeveelheid yoghurt.

Bereidingswijze
Pureer het fruit en zet dit in de koelkast. De yoghurt, slagroom en honing zijn gekoeld en gemengd, waarna ze in de machine gaan voor zo’n 45 minuten. Circa vijf minuten voor het einde voeg je het gepureerde fruit toe. De slagroom maakt het ijs romiger. De eerste keer maakte ik dit recept zonder slagroom, maar toen vond ik de structuur van het ijs niet goed.

Tips

Behalve de ijsmachine ontvang je ook een gebruikshandleiding, een ijsschep, een plastic spatel én een boekje met wel 20 ijsrecepten. Als je geen zin hebt om te experimenteren, dan pak je gewoon dit boekje erbij en volg je simpelweg het recept. Hierbij moet ik wel zeggen dat het aantal ijsrecepten zonder suiker vrij beperkt is.

Hoe kouder de vulling het apparaat ingaat, des te sneller is het ijs klaar. Daarom zet ik bijvoorbeeld fruit na het pureren nog even in de koelkast. Je krijgt het beste resultaat wanneer je de extra toevoegingen, zoals fruit, ongeveer vijf minuten voor het einde van het programma toevoegt. Als je een swirl van vruchtenpuree of siroop wilt creëren, dan hoef je dit pas één minuut voor het einde te doen. Het komt wel eens voor dat het reservoir vastgevroren zit. In dat geval, laat je het reservoir even rusten en probeer je het een paar minuten later. Gebruik de bijgeleverde plastic spatel om het ijs uit het ijsreservoir te scheppen om schade te voorkomen.

Laat je ijs circa 30-60 minuten in het vriesvak rusten nadat je het uit de ijsmachine hebt gehaald. Zo kun je er perfecte ijsbolletjes uit scheppen. Blijft jouw ijs wat langer in de vriezer? Geen probleem! Haal het gewoon ongeveer tien minuten voor het serveren uit de vriezer, dan kun je het ook in de vorm van mooie ijsbolletjes serveren. Bewaar je ijs luchtdicht afgesloten met de deksel naar beneden. Zo kun je voorkomen dat er ijskristallen vormen. Last but not least, Springlane adviseert om je ijs niet opnieuw in te vriezen als het eenmaal is ontdooid.

De Emma ijsmachine is absoluut een blijvertje in onze keuken. Met Emma kunnen we iedere dag verantwoord ijs eten, zelfs bij het ontbijt. Havermoutwafels met een bolletje ijs is een feestelijke start van de dag! Het is misschien best een uitgave zo’n ijsmachine, maar de prijs- en kwaliteitverhouding vind ik erg goed. De ijsmachine is compact en kun je met gemak in een keukenkastje opbergen. Je hoeft Emma niet op je aanrecht te laten staan als je de machine niet gebruikt. Het gewicht van de machine valt ook mee; ik kan me dus best voorstellen dat we de ijsmachine een keer meenemen naar familie om ijs te maken. Toen mijn schoonvader de ijsmachine in onze keuken zag staan, dacht hij meteen aan lekkere ijsdesserts met de feestdagen. Ik had niet eerder gedacht dat het zo makkelijk, leuk én lekker zou zijn om zelf ijs te maken.

Springlane | www.springlane.nl | Instagram

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit