Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Producten / Reviews / Sport

Hoelahoepen met Bodyhoop

Op een leuke en snelle manier fitter, strakker en sterker worden. Wie wil dat niet? Hoelahoepen met een fitnesshoelahoep of verzwaarde hoelahoep is een leuke en ontspannen manier om aan je figuur te werken. Deze sport is overgewaaid vanuit Amerika waar iemand op het idee is gekomen om de ouderwetse hoelahoep om te vormen tot een hoelahoep om mee te sporten.

Een sporthoelahoep is een verzwaarde hoelahoep, die ervoor zorgt dat je jouw buik en rugspieren extra moet inspannen om de hoelahoep hoog te houden. Als je de hoepel hoog houdt, werk je effectief aan je schouder-, heup-, bil-, buik- en rugspieren en je krijgt een betere rompstabiliteit. De Bodyhoop® is zo’n hoelahoep om mee te fitnessen. Bodyhoop heeft als missie om vrouwen te helpen fit en strak te worden én te blijven. Zo koop je niet alleen een fitnesshoepel, maar ook online programma’s en begeleiding om met de juiste techniek zoveel mogelijk uit je work out te halen!

Met 10 minuten per dag werk je al aan een strakke(re) buik, strakkere taille en versteviging van je onderrug!

Hoelahoepen vind ik er tof uitzien, maar als ik de hoelahoep van mijn kinderen pak, ligt hij met één draai weer op de grond. Niet vreemd, want een hoepel voor kinderen is dan ook niet geschikt voor volwassenen. Een fitnesshoelahoep voor volwassenen is niet alleen groter, maar ook zwaarder en een speciale vormgeving in vergelijking met het exemplaar dat we kennen van het schoolplein. Zou het mij lukken om de hoelahoep hoog te houden?

Smart Fitness Hoelahoep

Hoelahoepen vind ik een leukere manier om mijn buikspieren te trainen dan sit-ups. Bovendien zorgt het voor meer variatie in mijn beweging. Een dagelijkse work out van tien minuten is al voldoende om goede resultaten te behalen. Ideaal om te combineren met mijn work outs in de sportschool.

Naast de originele fitnesshoepel biedt Bodyhoop ook een Smart Fitness Hoelahoep, waarbij je met een app je training, calorieverbranding, aantal rotaties, duur en niveau registreert. Ik registreer bijna al mijn work outs met mijn activity tracker, dus deze mogelijkheid vind ik dan ook extra motiverend.

You have to be a beginner before you can be anything else

Hoelahoep rookie

Bij je aanschaf van de Smart Fitness Hoelahoop ontvang je een hoop waardevolle extra’s, zoals een basis workout met instructies, een pro workout met 25 online trainingen én je kunt meedoen met de Bodyhoop Challenge. Je koopt dus niet alleen een product, maar ook begeleiding. De Smart Fitness Hoop weegt 1,8 kg, bestaat uit acht delen en zet je met gemak in elkaar. Het materiaal aan de binnenkant van de hoelahoep is onverwoestbaar rubber en de buitenkant van sterk plastic. De hoepel laad ik op met een bijgesloten oplaadkabel en na het downloaden van de app ben ik er helemaal klaar voor!

Work out basic

Via een online programma maak ik kennis met de basis work outs door middel van video instructies. Bodyhoop raadt aan om het hoelahoepen op te bouwen. In week 1 wordt aangeraden om maximaal 1 tot 3 minuten te bodyhoopen per dag. Zo voorkom je blessures. In de tweede week bouw je op naar tien minuten.

Happiness is finally getting the hula-hoop going!

Week 1
Het is nog even onwennig en de bodyhoop klettert een paar keer op de grond. Ik voel mijn hartslag stijgen. Tot mijn verbazing krijg ik toch al vrij snel de slag te pakken om de bodyhoop omhoog te houden. Dat voelt goed! De uitvoering is nog niet helemaal goed waardoor mijn middel onder de pijnlijke blauwe plek zit. Gelukkig kan ik mijn eigen tempo aanhouden en een dagje overslaan, want de video’s in mijn online workout center blijven altijd ter beschikking staan.

De hoepel moet ronddraaien, niet ikzelf. Ik beweeg steeds beter van voren naar achteren met gespannen buikspieren. Zichtbaar word ik beter in het hoelahoepen. Ik oefen verschillende uitvoeringen, waarbij ik mijn voeten dicht naast elkaar zet of plaats mijn voeten breder dan mijn heupen.

Week 2
Tot nu toe draaide ik de hoepel altijd linksom. Dit ging eigenlijk automatisch. Nu probeer ik de hoepel ook rechtsom te draaien. Het is belangrijk om beide kanten te hoepelen voor gelijke ontwikkeling van de spieren. Het voelt weer even onwennig en ik moet weer even ‘oefenen’ om ook hier de juiste slag te pakken te krijgen. Ik probeer wat nieuwe bewegingen uit, zoals ‘side steps’ waarbij ik al hoelahoepend stappen opzij zet, of ik probeer een rondje om mijn as te draaien en doe en squat.

De twee weken zijn voorbij gevlogen. Hoelahoepen is ontzettend leuk om te doen. Ik zet een lekker muziekje aan en ga ervoor! Het is een korte work out en makkelijk vol te houden. Ik ga zeker door met de online trainingen in de workout pro. Ook heb ik me ingeschreven voor de challenge in augustus! In onderstaande video deel ik mijn hoelahoep work outs van de afgelopen twee weken waarin je duidelijk ziet dat ik het hoelahoepen steeds beter te pakken krijg.

Bodyhoop Fitnesshoelahoep met online programma’s | www.bodyhoop.nl | Instagram

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo