Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Het geluksdieet – Carolina van Dorenmalen

Mijn zoektocht naar een gelukkiger en gezond leven zou een beetje lijken op die van Carolina van Dorenmalen, schrijfster van ‘Het geluksdieet’. Carolina bracht op 1 januari haar nieuwste boek uit om anderen te inspireren om gezonder te eten, lekker te bewegen en vooral om gelukkig te leven.

Om heel eerlijk te zijn weerhield de titel me eerder van het lezen van dit boek, omdat ik niet zat te wachten op het zoveelste dieet. In mijn strijd tegen de kilo’s heb ik veel diëten geprobeerd, waarbij het mij altijd goed lukte om af te vallen, maar niet om slank te blijven. Binnen één jaar tijd kon ik extreem afvallen, maar ook weer aankomen. Door mijn leefstijl te veranderen en te focussen op mindset is het mij gelukt om mijn gewichtsverlies te behouden.

Anders dan de titel doet vermoeden, gaat ‘Het geluksdieet’ niet over een dieet om af te vallen, maar over de relatie tussen gezonde voeding en geluk. Carolina beschrijft gezonde voeding als brandstof en als medicijn voor persoonlijk geluk. Het doel van dit boek is om je gelukkiger te voelen, waarna afvallen vanzelf komt.

Inhoud

Het boek begint met een voorwoord en persoonlijk verhaal, waarin Carolina zich kwetsbaar opstelt door haar turbulente zoektocht naar meer geluk, liefde en gezondheid te delen. Carolina is rock bottem gegaan. Haar liefdesverdriet is aangrijpend en ik vind het stoer dat ze dit zo open durft te delen.

‘Het Geluksdieet’ heeft als missie om vrouwen binnen vier weken hun gezondste en gelukkigste ik te laten vinden. Deze vier weken zijn opgedeeld in verschillende thema’s waarin de meeste vrouwen zich wel kunnen herkennen. Denk aan voeding, beweging en zelfliefde. Maar het boek gaat ook in op hormonen, de cyclus van de vrouw, slaapproblemen, stress en social media. Inspiratie voor de thema’s haalde Carolina uit haar eigen leven.

Eetschema’s

De onderwerpen zijn door Carolina verwerkt in eetschema’s. Ze gelooft hierbij niet in een strenge aanpak, maar dat een portie gezonde vrijheid en persoonlijke voorkeuren wel passen. Dit spreekt mij aan. Eerder schreef ik al dat het op de letter volgen van een eetschema niets voor mij is.

Het Geluksdieet is ingedeeld in weken en start telkens met een overzicht van het weekmenu. Vervolgens vind je uitgelichte recepten uit het menu. De eetschema’s zijn erop gericht om je aan het einde van de vier weken een positief effect te laten zien in de spiegel.

De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden met relatief weinig en betaalbare ingrediënten. Pluspunt: de eetschema’s zijn ook geschikt voor vega’s en vegans. Het einde van het boek bevat een boodschappenlijstje voor elke week.

Na de eetschema’s voor vier weken geeft Carolina tips om verder te gaan en je nieuwe, gezonde lifestyle te integreren. Gedragsverandering kost tijd. Carolina adviseert om tijd voor jezelf te nemen en het proces te omarmen.

A year from now, everything you are stressing about won’t even matter.

Tot slot

Het Geluksdieet is geen regulier kookboek, maar gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Carolina’s verhaal is herkenbaar en mooi beschreven. Als je eenmaal begint met lezen, dan leg je het boek niet gauw meer weg.

Het Geluksdieet bestaat uit eetschema’s met recepten om jezelf in vier weken een boost te geven. Het Geluksdieet heeft een frisse uitstraling, bevat mooie foto’s en leuke quotes. Ik ben enthousiast over de lekkere recepten, die ook nog eens makkelijk te maken zijn. Zo heb ik als eerste de kwarkbollen met blauwe bessen geprobeerd en de geroosterde bloemkool.

Carolina en ik zitten dan wel in een andere levensfase, maar het proces dat we beiden hebben doorgemaakt in onze zoektocht naar geluk en gezondheid heeft inderdaad overeenkomsten. Ook ik heb jarenlang gestreden tegen de kilo’s en ben, na de geboorte van mijn twee kinderen, rockbottem gegaan, doordat ik mezelf compleet wegcijferde en uit het oog verloor. Net als Carolina ben ik op eigen kracht opgekrabbeld en besefte ik dat alleen ik verandering kon realiseren. Het besef dat je zelf verantwoordelijkheid moet nemen, is al een grote stap in het proces. Ik legde mijn focus op mindset in plaats van de kilo’s, heb mezelf aangeleerd om positiever door het leven te gaan en bewuste keuzes te maken op het gebied van voeding, beweging, goede nachtrust en ontspanning. Als stok achter de deur begon ik mijn zoektocht naar geluk en gezondheid te delen op Instagram. Zo is het bij Carolina ook allemaal begonnen. Met haar account @foodie_ness inspireert Carolina haar lezers om gezonder te eten, lekker te bewegen en vooral om gelukkig te zijn.

Het Geluksdieet | Carolina van Dorenmalen | Carrrera culinair | o.a. te koop bij Bol.com

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo