Zoeken...
TOP
Food Ontbijt

Havermoutwafels

Wafels maken van jouw ontbijt een feestje. Het ziet er leuk uit, maar nog belangrijker het smaakt héérlijk. Deze wafels van havermout zijn ook nog eens verantwoord en maak je met slechts een paar ingrediënten in no time klaar. Smullen maar!

De basis

Voor het maken van de havermoutwafels (voor één persoon) heb je de volgende ingrediënten nodig:
2 eieren
1 banaan
havermout (ik schat 50-80 gram)
snufje kaneel
beetje kokosolie (Cleanfoods) om de grill mee in te smeren

Doe de eieren, banaan, havermout en kaneel in een kom en maal fijn met een staafmixer. Ik voeg de havermout altijd toe ‘vanuit de losse pols’ dus doe er iets meer bij als je van stevige wafels houd. In plaats van kaneel voeg ik ook wel eens suikervervangers toe. Ik ben namelijk een ongelofelijke zoetekauw. Het liefst gebruik ik Sukrin gold.

Mango en passievrucht

Met de toppings voor je havermoutwafels kun je eindeloos variëren. Ik vind vooral de combinatie met fruit heel lekker. Met mango en passievrucht geef je je ontbijt een tropisch tintje. En maak het jezelf niet moeilijk, want blokjes mango en passievrucht vind je kant-en-klaar in de vriezer bij de supermarkt.

Frambozen

Ook havermoutwafels met frambozen, kokoschips en skinnysauce salty caramelsaus (Cleanfoods) is één van mijn favorieten. Frambozen zijn lekker sappig en van lichtzuur tot heerlijk zoet. Frambozen en caramel vind ik een perfecte combinatie. Deze wafels zijn een lekker en gezond ontbijt waar je bovendien een tijd op vooruit kunt.

Andere recepten vind je hier: Food.

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit