Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Tussendoortjes

Havermoutkoeken met gember, noten en rozijnen

Deze koeken zijn écht goed voor de stevige trek. Soms heb je van die dagen dat je net even wat meer nodig hebt dan andere dagen. Deze koekjes met gember vind ik heerlijk. De koekjes hebben een warme smaak, met lekker veel pit. Een voedzaam tussendoortje die zorgt voor power. Tip: Heerlijk bij een kop warme thee!

Ingrediënten

Voor zo’n 9 middelgrote koeken heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:
2 el kokosolie
2 eieren
150 gram havermout
1 tl baking soda
50 gram speltmeel
1 tl kaneel
40 gram ongezouten noten van Bollys
75 gram rozijnen
25 gram suikervervanger (ik maak graag gebruik van Sukrin Gold of Steviala)
2 el gembersnippers
1 tl gemberpoeder
snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de kokosolie. Meng de havermout, baking soda, speltmeel en zout in een kom. Voeg hier de gesmolten kokosolie, eieren, kaneel en gember aan toe. Hak de noten eventueel grof en voeg samen met de rozijnen toe aan het mengsel. Vorm koekjes van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Van het mengsel maakte ik zo’n 9 koekjes. In circa vijftien minuten bak je de havermoutkoeken goudbruin en gaar. Houd ze in de gaten, want iedere oven is anders. Laat de koekjes even afkoelen en eet smakelijk!

You are what you eat, so I am cookies!

Meer lekkere en makkelijke recepten vind je onder Food

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo