Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Happy life 365 – Kelly Weekers

kelly weekers

Waarom moeilijk doen over geluk als het ook makkelijk kan? Op geluk hoef je niet te wachten. Je kunt het zelf creëren. In het bestsellerboek Happy life 365 laat Kelly Weekers op basis van simpele stappen zien hoe bepalend je denkwijze is voor je dagelijkse geluksgevoel. Aan de hand van thema’s als zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, social media en relaties leer je op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met de dingen die op je pad komen. De positieve én de negatieve. Kelly vertelt nuchter en met humor hoe je zelf geluk creëert. Het boek bevat boordevol praktische opdrachten, voorbeelden, simpele stappenplannen, tips, tricks en quotes voor een leuker leven mét 365 dagen geluk.

Geluk is een keuze

‘Ik vind dat geluk een keuze is.’ Met de eerste zin in het voorwoord heeft Kelly direct mijn aandacht. Eens, sommige mensen krijgen meer shit dan anderen, maar iedereen krijgt kansen. Het gaat erom hoe je omgaat met de dingen die op je pad komen. Hoe kijk je tegen dingen aan? Denk je in problemen of oplossingen? Uit eigen ervaring weet ik dat je mindset enorm bepalend is voor je dagelijkse geluksgevoel. Ik schreef eerder dat ik niet van nature ben geboren met het positiviteitsgen, maar dat betekent niet dat je het daarbij moet laten zitten. Positief denken kun je leren. Het is een bepaalde manier van denken. Het gaat erom dat je de regie neemt over je eigen leven en actief positiviteit opzoekt.

Happy life 365 bevat vijf delen waarin Kelly je verder helpt met het vinden van jouw weg naar geluk. Bijvoorbeeld door het beheersen van je eigen gedachten en verwachtingen. Met een invuloefening helpt Kelly je om je bewustwording te vergroten. Verplichtingen, zoals je werk omdat er toch echt brood op de plank moet komen, hoeven je geluk niet in de weg te staan. Het gaat volgens Kelly om de manier waarop je ermee omgaat.

Meer geluk in je leven vraagt wel de bereidheid om in de spiegel te kijken en eerlijk te zijn tegen jezelf. Zelfreflectie kan best confronterend zijn, bijvoorbeeld omdat je dan pas beseft hoevaak je eigenlijk klaagt en zeurt. Als ik het boek lees, voelt het net alsof ik in gesprek ben met een vriendin die me een wijze les geeft. Happy life 365 is lekker leesbaar, no nonsens en heeft een goede combi tussen inhoud en humor. Happy life 365 is een feestje om te lezen.

Over Kelly Weekers

Drs. Kelly Weekers is ondernemerscoach en schrijfster van bestsellers Happy Life 365 en Happy Lifehacks 365. Onlangs is Kelly door haar uitgever verrast met een award voor 100.000 verkochte exemplaren van haar boek Happy Life 365. Vanuit haar expertise als psycholoog en haar eigen ervaring als eigenaar van een booming business, helpt zij andere zelfstandige ondernemers groeien in ideale klanten, winst en vrijheid. Bijna dagelijks deelt Kelly Weekers inspirerende quotes op Instagram. Ik volg haar dan ook graag.

Ben je benieuwd naar andere boeken die ik heb gelezen? Neem dan een kijkje bij Boeken.

Happy Life 365 | Kelly Weekers | Kosmos Uitgevers | o.a. te koop bij Bol.com

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo