Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fashion / Reviews / Sport / Wandelen

Grisport Aspen mid wandelschoenen

Wandelen kun je overal en op elk moment van de dag. Je schoenen aan en gaan! Heerlijk vind ik het om in mijn eentje een wandeling te maken. Dat vind ik niet raar of eenzaam, maar lekker rustig. Ik hoef met niemand rekening te houden, wandel in mijn eigen tempo en krijg meer mee van de omgeving. Behalve dat wandelen mij een goed gevoel geeft, werkt het ook stressverlagend. Ik heb tijd voor mezelf en geef mijn gedachten de ruimte. Wandelen is voor mij een ideale manier om te ontstressen. En na een prachtige wandeling in de natuur voel ik mij een stuk opgewekter. Maar wandelen vind ik ook een ideale manier om bij te kletsen met een vriendin. Zo maken we tijdens het kletsen, bijna ongemerkt, aardig wat kilometers. En als je een keer geen zin hebt om te bewegen, kan een wandelafspraak met je vriend of vriendin een goede stimulans zijn om toch op pad te gaan. Voor wandelen heb je niet veel nodig, maar het dragen van een paar goede wandelschoenen zorgt voor comfort én draagt bij aan je gezondheid.

Waarom wandelschoenen?

Bij wandelschoenen denk je misschien niet aan de meest hippe schoenen, maar goede wandelschoenen zijn echt een must als je graag de natuur te voet verkent. Ik hoor je denken aan grote, lompe schoenen, maar geloof me, die tijden zijn voorbij. Tegenwoordig zijn wandelschoenen niet alleen functioneel, maar gaat het ook om design.

Goede wandelschoenen zijn voorzien van demping, waardoor je gewrichten, pezen en spieren minder belast worden dan het lopen op andere type schoenen. Dit zorgt voor comfort en een betere afwikkeling van de voet. In tegenstelling tot veel andere type schoenen, zijn de meeste wandelschoenen volledig waterdicht. Zo worden je voeten niet nat in nat gras, regen of als je door een plas loopt. Goede schoenen zijn belangrijk om lang mobiel te blijven. Bij elke stap die je zet, gebruik je immers je voeten. Daarnaast is de aanschaf van wandelschoenen een duurzame investering, omdat je er vaak een lange tijd plezier van kunt beleven.

Verken de natuur met de juiste wandelschoen!

Grisport Aspen Mid blue

Grisport biedt een brede keuze aan high performance schoenen in de werelden van Walking, Hiking, Trekking, Boots, Travel en Active. Elke collectie heeft een eigen verhaal en identiteit, waarmee Grisport laat zien dat het de passies en daarmee de werelden van wandelaars kent en begrijpt. De schoenen zijn niet alleen van goede kwaliteit, maar er wordt ook aandacht besteed aan het design van de schoenen.

Wandelschoenen die je voeten fit houden!

De Grisport Aspen Mid is een halfhoge wandelschoen, die speciaal is ontworpen voor de damesvoet. De schoen is uitgevoerd in nubuck blauw (of bruin), slanke pasvorm en mooi design. Voor een wandelschoen vind ik de schoen er zeker stijlvol uitzien. Ik draag graag schoenen die een beetje opvallen, vandaar mijn keuze voor de kleur blauw. De schoen is er ook in een laag model en de kleur bruin.

Kenmerken van deze wandelschoen
De schoen is voorzien van een anatomisch voetbed, die uitneembaar is en een groot ademend vermogen heeft. Daarnaast is het antibacterieel en gaat het geuren tegen. Het voetbed voelt zacht aan. Daarnaast heeft de schoen een kwalitatief hoogwaardige zool voor optimaal comfort en kwaliteit op de lange termijn. De schoenen zijn geschikt voor allround gebruik. Of je nu op asfalt, onverhard terrein, in het bos of in de bergen loopt, het kan allemaal.

Mijn ervaring

De wandelschoenen heb ik een maat groter besteld dan mijn reguliere schoenmaat. Zo heb ik voldoende ruimte bij mijn tenen en dat zit lekker. De pasvorm is goed. Een hoog model vind ik prettig. Voor mijn gevoel ben ik dan beter beschermd tegen nattigheid, modder en zand. Daarnaast vind ik midhoge wandelschoenen leuker en stoerder staan. Om de schoenen te testen, besluit ik een rondje te lopen rond de natuurplas in mijn buurt. Dit pad bestaat uit asfalt, een gedeelte is onverhard met steentjes én een stuk ongerepte natuur met stenen en zand. Met dit rondje test ik veel verschillende ondergronden. Het comfort van de schoenen is al gauw duidelijk, want ze voorkomen dat ik elk steentje voel.

Goede wandelschoenen zijn belangrijk voor je voeten. Niet alleen op ongerept terrein, maar ook voor wandelingen op asfalt. Het is best een uitgave, maar ik zie de aankoop van goede wandelschoenen als een investering. Je kunt namelijk best een lange tijd met goede wandelschoenen doen en je voeten blijven veel gezonder. De Aspen mid blue is een fijne wandelschoen met een aangenaam comfort en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo liep ik laatst, zonder klachten, meer dan 11 kilometer samen met een vriendin. Ik weet zeker dat ik met deze schoenen nog veel kilometers ga maken.

Grisport | www.grisport.nl | Instagram | Facebook

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo