Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Diner / Food / Hotspots / Reviews

Gezond uiteten

HEX Oudewater carpaccio basilicum mayonaise

Natuurlijk kun je lekker genieten van een etentje, verjaardag of feestje én gezond leven. Uit eten gaan is voor mij echt een avondje uit. Even geen boodschappenlijstjes, afwas en bedritueel met de kinderen. Ik vind het heerlijk om uiteten te gaan en met regelmaat eet ik buiten de deur. Maar het kan geen kwaad om een beetje op te letten. Een gezonde leefstijl is een manier van leven en geen (tijdelijk) dieet. Het is niet alles of niets, maar een balans waarin je bewust eet. Bij een dieet schrap je bepaalde producten, maar bij een gezonde leefstijl kies je zelf. Je moet je eigen weg vinden. Daarom is het belangrijk dat die manier van leven bij je past. Dan is er geen sprake van ‘volhouden’, zoals bij een dieet, maar een manier van leven, waarbij je niet meer na hoeft te denken en bewust eten je natuurlijk afgaat. Graag deel ik mijn tips om gezond uiteten te gaan.

Lekkere trek
Als je wat later op de avond gaat eten, is de kans groot dat je al flinke trek hebt gekregen. Daarom zorg ik ervoor dat ik niet met een hongergevoel naar een restaurant ga. Ik eet thuis nog wat voordat ik wegga, bijvoorbeeld rauwkost of ongezouten noten. Zo voorkom ik, dat ik direct aanval op het stokbrood met (kruiden)boter. Wel probeer ik een beetje te compenseren. Ik sla geen maaltijden over, maar als ik weet dat ik ’s avonds uiteten ga, kies ik voor een lichte lunch of een licht ontbijt op de volgende dag.

Water
Het beste is om gewoon water te drinken. In ieder geval geen suikerhoudende dranken en alcohol met mate. Ik drink weinig alcohol, maar als ik er aan begin, dan vind ik het moeilijk om het bij één wijntje te houden. Maak vantevoren afspraken met jezelf over hoeveel je drinkt en houd je hier aan. Bijvoorbeeld één wijntje bij het hoofdgerecht. Minder alcohol is altijd beter én drink altijd water bij de wijn.

Porties
Soms bestel ik twee voorgerechten in plaats van een voor- en hoofdgerecht. Zo zijn de porties wat kleiner en kan ik toch van twee gangen genieten.

Desserts
Eet bewust. Heb je al een voor- en hoofdgerecht gegeten, dan zou je het dessert over kunnen slaan. Vaak bestaan desserts uit veel suikers. Je kunt ook kiezen voor fruit. Zelf bestel ik vaak een kop verse gemberthee in plaats van een dessert.

Geniet
Uiteten gaan is voor mij genieten. De ongedwongen sfeer, aangename ambiance, even weg zijn uit de hectiek van alledag en bijkletsen. Maar gezond eten betekent voor mij ook bewust genieten van minder gezonde keuzes. Heb aandacht voor je eten, eet bewust, ontspan en geniet!

De foto’s tonen een voorgerecht van gerookte biefstuk, basilicum bosui mayonaise, gepofte tomaat en krokante pastinaak en een tussengerecht van gebakken schelvisfilet, rode bieten creme, aardappelkaantje, koolrabi en witte wijnsaus. Restaurant HEX is gevestigd in een prachtig pand aan de Markt Oostzijde 14 te Oudewater. Vriendelijk personeel, mooie inrichting en héérlijk eten. Bij HEX eet je laagdrempelig met een twist.

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo