Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Overig / Reviews / Sport

Fitgirl – jouw eigen online gym

Je hoeft niet dagelijks uren in de sportschool te gaan om je fit en energiek te voelen. Met een gezin en drukke baan heb ik daar simpelweg de tijd niet voor. Met de Bodyhoop challenge werd ik uitgedaagd om gedurende 30 dagen elke dag tien minuten te hoelahoepen. Ik werd fitter, strakker en sterker in slechts één maand tijd. Nog steeds pak ik regelmatig de hoelahoep erbij voor een effectieve buikspiertraining. Sterker nog, de hoelahoep staat bij ons in de woonkamer. Hoelahoepen heeft een hoge funfactor en is een effectieve training voor o.a. de buikspieren. Via Bodyhoop maakte ik kennis met FITGIRL, een unieke online gym waar verschillende expertises en effectieve trainingen zorgvuldig op elkaar afgestemd zijn om op een functionele manier je been-, bil- en buikspieren te trainen.

Het programma

Met FITGIRL kun je het hele jaar door sporten met krachttraining, cardio en mobiliteitstraining. Hiervoor gebruik je de fitness hoelahoep, kettlebell en je eigen lichaamsgewicht. Dit alles wordt aangevuld met yoga en mindset coaching. Je kiest zelf hoe je wilt trainen. Je kunt bijvoorbeeld dertig dagen lang elke dag tien minuten trainen of je sport 3 a 4 keer (totaal 1 uur) per week. Ieder programma heeft een logische opbouw en is geschikt voor alle niveaus: of je nu beginner bent, al enige ervaring hebt of traint als een pro. De focus van de FITGIRL programma’s ligt op sterkere benen, billen, buik, slankere taille en strakkere lichaamsvormen. Krachtig, maar vrouwelijk!

Zodra je lid bent geworden van de online gym heb je via www.fitgirl.nl toegang tot alle programma onderdelen. Om te voorkomen dat je wordt overspoeld met allerlei keuzes en informatie start je altijd bij het begin. Zo blijft het simpel en overzichtelijk. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat de trainingen te moeilijk zijn. De programma’s van FITGIRL zijn zo opgebouwd dat je op je eigen niveau instapt en je langzaam aan opbouwt. De programma’s bieden zo ook voldoende uitdaging als je al vaker traint.

Aan de slag

Het fitness hoelahoep programma voor beginners sla ik over. Met het pro-programma word ik uitgedaagd met nieuwe Bodyhoop oefeningen zoals cross steps en arrow & hoop. Uitdagend is het zeker. De oefeningen gaan niet meteen van een leien dakje, maar ze zijn leuk. Het programma biedt ruimte om te oefenen en er zijn meerdere korte oefeningen die elkaar afwisselen. De ene oefening gaat me beter af dan de andere, maar oefening baart kunst weet ik inmiddels uit ervaring. Ik heb vooral veel plezier tijdens mijn training.

Denk je sterk en train je fit!

Variatie in mijn trainingen vind ik erg belangrijk. Door de afwisseling blijven de trainingen uitdagend. Na de hoelahoep training doe ik dan ook nog een oefening uit het kickstart kettlebell programma. Deze trainingen vullen elkaar goed aan en de combinatie van kracht en cardio vind ik fijn. FITGIRL adviseert je welk gewicht kettlebell je het beste kunt gebruiken. Met de kettlebell doe ik een total body work out voor een sterker en strakker lichaam en verhoog ik mijn metabolisme. Het tempo van de opbouw van de trainingen vond ik goed te volgen. Door de verschillende programma’s te combineren of af te wisselen kun je eindeloos variëren.

Mocht je stress ervaren of moeite hebben om de trainingen vol te houden dan kun je het mindset programma en/of één van de yoga sessies volgen. Je kunt hiermee starten op het moment dat het jou het beste uitkomt en/of wanneer je mentale ondersteuning wilt. Hiermee werk je niet alleen aan je lijf, maar ook aan je mentale gezondheid. Aandacht voor je mindset vind ik echt een pré in dit programma.

Mijn ervaring

Kort en effectief vanuit huis trainen vind ik ideaal. Met een gezin en drukke baan biedt FITGIRL de mogelijkheid om eenvoudig, snel en op een leuke manier te sporten. Het is een totaalaanpak die makkelijk vanuit huis te volgen is. Niet alleen effectieve trainingen, maar ook gezonde recepten, mindsetcoaching, yoga en interessante blogs, speciaal voor vrouwen, maakt FITGIRL een allesomvattend programma.

Wekelijks ontvang ik nieuwe video’s van FITGIRL. De e-mails zijn direct een goede reminder om lekker te bewegen. Je kunt de video’s afspelen op je tablet, laptop en smartphone. Je kunt dus overal waar je maar wilt inloggen en trainen. Ook is het mogelijk om een trainingsschema op te stellen. Dit doe je door de workouts voor de komende week toe te voegen aan je favorieten. Als je de volgende keer inlogt, vindt je deze favorieten meteen terug op je dashboard.

In de ochtend sporten vind ik heerlijk. Ik merk dat mijn lichaam meer energie heeft gedurende de dag, meer gelukshormonen aanmaakt en ik voel me mentaal sterker. Vanwege de coronamaatregelen sport ik meer thuis, maar ik probeer me wel aan vaste sportmomenten te houden. Thuiswerken maakt het overigens ook mogelijk om een work out tussendoor te doen, bijvoorbeeld in je lunchpauze. Bewegen is voor mij zo langzamerhand een gewoonte geworden. FITGIRL is een leuke manier om te investeren in een fittere versie van jezelf!

Stop waiting for tomorrow start now!

Fitgirl | www.fitgirl.nl | Instagram | Fotografie: Aimée Mooiman Fotografie

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo