Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Cultuur en Media / Reviews

Films en series november 2023

netflix tv

Met al die streamingdiensten weet je toch gewoon niet meer wat je moet kijken? Stefani to the rescue, want ik heb weer wat toffe kijktips voor je op een rijtje gezet. Zo hoef je geen tijd te verspillen aan eindeloos zappen, maar kruip je meteen lekker op de bank. De kijktips van films en series uit deze blog kun je allemaal streamen via o.a. Netflix, Videoland, HBO, Disney+, Apple tv en/of Prime of zie je in de bioscoop. 

Noise

De Belgische/Nederlandse film Noise vertelt het verhaal van Matt, een influencer en ouder van de pasgeboren Julius, die een duister geheim uit het verleden van zijn vader ontdekt. Hij begint een diepgaand onderzoek, waardoor allerlei geheimen en familiedrama’s aan het licht komen. Noise is een mix tussen drama en thriller waarin het mysterie zich langzaam ontvouwt. Naar mijn idee iets te langzaam, want ik bleef niet altijd even geboeid. 

Oogappels

Social media, stress, merkkleding, seks en drugs. De maatschappelijke druk op ouders om hun kinderen perfect op te voeden is voor velen herkenbaar. In de serie Oogappels volg je vier gezinnen met elk een eigen gang van zaken. Puberstress en ouderleed. Hoewel ik nog geen tieners in huis heb, vind ik de serie fantastisch. Zo zie je maar dat iedere ouder worstelt met de opvoeding van hun kinderen. Inmiddels zijn er al vijf seizoenen van Oogappels te zien via NPO/NL ziet.

Locked in

Onze Nederlandse Famke Janssen speelt een belangrijke rol in de film Locked in. Ze speelt de voormalige Hollywoodster Katherine Carter die in een coma op de eerste hulp belandt nadat ze op gruwelijke wijze is aangereden. Katherine kan niet eens een ooglid verroeren, wat belangrijk is aangezien ze over belangrijke informatie beschikt. Een verpleegster onderzoekt hoe haar verlamde patiënt in het ziekenhuis belandde en ontdekt een moord complot. Locked in draait vooral om Lina, de schoon-, annex stiefdochter van Katherine en speelt zich voornamelijk af op een groot Brits landhuis. De cast is goed, het verhaal is makkelijk te volgen waarin je wordt meegezogen in een spannende sfeer. Hoewel de film grotendeels een kabbelend tempo heeft, volgen de complotten elkaar op het einde snel op. Locked in is te zien op Netflix.

Who is Erin Carter?

Ja, dit is weer zo’n spannende miniserie waar je helemaal in op gaat. Dat Erin Carter iets verbergt, is meteen duidelijk wanneer zij samen met haar dochtertje naar Spanje vlucht. Vijf jaar later werkt ze als lerares en is ze gelukkig getrouwd met een knappe verpleegkundige Jordi. Ze leidt een op het oog zorgeloos leven, totdat Erin getuige is van een overval en zichzelf op gewelddadige wijze verdedigt. En dan wil je weten. Wie is Erin Carter? Zet deze mysterieuze actiethriller maar op je ‘kijklijstje’. Who is Erin Carter is te zien op Netflix.

Life on our planet

Over Life on our planet kan ik heel kort zijn. Dit is een must watch dus zet ‘m vooral meteen op je films en series kijklijst. Tegenwoordig zijn er 20 miljoen soorten op onze planeet, maar wat we zien is slechts een momentopname. 99% van de aardbewoners is verloren gegaan door ons diepe verleden. Life on our planet vertelt het verhaal van wat er met deze dynastieën is gebeurd, hun opkomst en hun ondergang, is prachtig. De buitengewone reis van het leven om te veroveren, zich aan te passen en te overleven op aarde gedurende miljarden jaren is prachtig in beeld gebracht in deze baanbrekende documentaireserie. Met de stem van Morgan Freeman. Life on our planet is te zien op Netflix.

Invasion (seizoen 2)

In de serie Invasion is onze aarde bezocht door een buitenaardse soort die het voortbestaan van de mensheid bedreigt. Gebeurtenissen ontvouwen zich in realtime door de ogen van verschillende mensen over de hele wereld, terwijl ze worstelen om de chaos die om hen heen ontrafelt te begrijpen. Voor liefhebbers van sci fi is deze serie zeker een aanrader. Die buitenaardse wezens gaan wel het begrip van ons mensen te boven. Invasion is te zien op Apple+.

Binnenkort in de bioscoop: VOGELVLUCHT

Binnenkort draait de familiefilm VOGELVLUCHT in de Nederlandse bioscopen. Het lijkt mij een leuke film om met het hele gezin naar toe te gaan in de kerstvakantie. De maker van VOGELVLUCHT is Illumination, bekend van o.a. de grappige komedies Minions, Despicable Me en The Secret Life of Pets. Dat belooft wat! De overbezorgde vader eend Mack houdt zijn gezin graag veilig en vindt het prima om de rest van hun leven in de vijver rond te spartelen. Maar moeder Pam en hun kinderen willen graag meer van de wereld zien. Vader Mack wordt door zijn familie overgehaald om op de vakantie van hun leven te gaan. Via New York City trekken ze naar het tropische Jamaica. Hun reis loopt in de soep, maar ze leren wel nieuwe vrienden kennen en bereiken meer dat ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. Meer informatie over de film VOGELVLUCHT vind je op vogelvluchtfilm.nl.

Lees hier al mijn kijktips voor films en series

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo