Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Hotspots / Reviews / Sport

FIG – Food & Gym Bar

FIG FOOD GYM BAR tribune foto in het restaurant binnenkant

Op maandagochtend zat ik om acht uur ’s ochtends in de trein om samen met een vriendin te boksen bij FIG Food & Gym Bar. Sinds mei een nieuw concept in Utrecht, waar gezonde voeding en beweging hand in hand gaan. Dat wilde ik ook graag beleven! Naast een overwegend gezonde menukaart kun je bij FIG ook small-group trainingen volgen, die worden gegeven door ervaren trainers. Er zijn drie training thema’s: Soulful, Playful en Powerful. Op de menukaart vind je welke gerechten het beste bij je work out passen om goed voor je lichaam te zorgen.

Mijn eerste training

Een lidmaatschap is niet nodig, want FIG werkt ook met losse trainingen en strippenkaarten. Voor een losse training betaalden we € 12,50 per persoon, inclusief gym gear, lockers, handdoeken & Grown Alchemist care producten. Na het aanmaken van een profiel op de website van FIG en het kopen van de les boek je je favoriete training online.

Na aanmelding bij de bar werden we persoonlijk wegwijs gemaakt. Handdoeken, lockers, heerlijke stortdouches en beautyproducten van de Grown Alchemist, stijltang & föhn. Het ontbreekt zelfs niet aan muziek in de kleedkamer. Het interieur is licht, mooi en hip. De sfeer is ontspannen. Ook is de ruimte speels door touwen, ringen, een tribune en een hangende bank.

We hadden gekozen voor de ‘Box & Strength’ work out, waarbij je een bokszak training combineert met krachtoefeningen. FIG voorziet in gym gear, maar ik had mijn eigen bokshandschoenen meegenomen. Eigen gear is zeker aan te raden als je vaker bokst. Er waren tien deelnemers. De zaal is niet groot dus het maximum aantal deelnemers van twaalf vind ik heel begrijpelijk. Met tien deelnemers vond ik de ruimte al ‘vol’ aanvoelen. Bij binnenkomst rook de zaal muf; er had duidelijk al een training plaatsgevonden. Maar als je eenmaal bezig bent dan ruik je het niet meer.

Aan het begin van de training vroeg de trainer om blessures en ervaring. Na een korte warming up voerden we diverse stootcombinaties uit, die de trainer eerst voordeed. Tijdens het boksen kwam de trainer regelmatig langs om de techniek te controleren en tips te geven. Mijn vriendin had een blessure en kreeg andere oefeningen. Fijn dat hier aandacht voor was. De training was laagdrempelig en gevarieerd. Ook als je niet eerder hebt gebokst kun je goed meekomen.

FIG is een fijne plek waar je op allerlei manieren fit kunt voelen!

Na het sporten kun je nog lekker even blijven zitten voor een kopje koffie of wat eten. We hadden al ontbeten en het was nog te vroeg voor lunch dus we kozen voor de slow pressed juice ‘Orange Shrub‘ van sinaasappel, kurkuma, appelciderazijn en eiwit. De azijn was naar onze smaak iets te sterk. Het zag er mooier uit dan het smaakte, maar wel super gezond!

Mijn ervaring

Mijn vriendin vroeg of ik nog een keer naar FIG zou gaan. Aangezien ik niet om de hoek woon van FIG, zou ik voor een boksles niet gauw teruggaan. De afstand speelt wel degelijk een rol en ik ben wel gehecht aan de boksles bij mijn eigen sportschool. Maar voor een lunch of diner wil ik zeker nog een keer naar FIG. De menukaart is uitgebreid en er staan ook heerlijke taartjes (van Sue) en alcoholische dranken op de kaart, maar dan wel gezondere varianten. Je kunt ook prima wat drinken en/of eten in het restaurant zonder te sporten. Ook als je niet sport ben je van harte welkom bij FIG!

FIG – Food & Gym Bar, Kaatstraat 173, 3513 BV Utrecht

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo