Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Feel the fear and do it anyway

Geen fan van zelfhulpboeken? Als je begint aan het boek Feel the fear and do it anyway neem je dat onmiddellijk terug. Dit boek is wat mij betreft het beste self help boek dat ik ooit gelezen heb. En geloof me, ik heb er al heel wat verslonden. Niet voor niets wordt Susan Jeffers ’the queen of Self-Help’ genoemd en gingen er wereldwijd al meer dan 4 miljoen exemplaren van dit boek over de toonbank. Susan Jeffers geeft je waardevolle inzichten en praktische tools om je angsten te overwinnen.

Waar ben jij bang voor?

In bikini in het openbaar, spreken voor een groep mensen, alleen zijn, je werkgever om loonsverhoging vragen, veranderingen, falen, iets te moeten missen, terug naar school gaan, een slechte gezondheid, een relatie aangaan of beëindigen, het verliezen van een geliefde of de toekomst? Wat je angsten ook zijn met de kennis uit Feel the fear and do it anyway leer je de regie te nemen over jouw leven.

Ik heb de inleiding nog niet uitgelezen of ik heb al een goed gevoel van herkenning te pakken. Susan Jeffers is ervan overtuigd dat je, door je geest opnieuw te programmeren, met angst kunt leren leven in plaats van die te zien als een hindernis op weg naar een succesvol en gelukkig leven. En laat ik dat nou uit eigen ervaring kunnen beamen. Door het veranderen van mijn mindset heb ik leren dansen in de regen. En dat maakt het leven een stuk leuker!

Lees ook: Survival voor stresskippen

Van angst naar vertrouwen

Eerlijk gezegd kan ik gewoon niet onder woorden brengen hoe geweldig dit boek is. Voor mij is dit boek van onschatbare waarde. Feel the fear and do it anyway behandelt geen angststoornissen of fobieën, maar angsten die iedereen wel herkend. Het gaat om het veranderen van je gedachten, waardoor je meer veerkracht en weerbaarheid zult ervaren. Iedereen kan iets leren uit dit boek. Het gaat niet alleen om het overwinnen van angsten, maar ook over het nemen van beslissingen.

Als je het boek leest, is het net alsof je in gesprek bent met een goede vriendin. Ik moet gewoon oppassen voor spoiler alerts, al weet ik ook niet zo goed waar te beginnen. Van begin tot eind jubel ik tijdens het lezen. Het boek bevat vriendelijke adviezen, mooie inzichten en ook humor ontbreekt niet. Feel the fear and do it anyway laat me in eerste instantie over veel zaken nadenken, zoals het negativisme dat mijn leven overheerste. Ik voel me enorm geïnspireerd door dit prachtige boek en door Susan Jeffers laat ik me niet meer door angst tegenhouden.

Feel the fear and do it anyway | Susan Jeffers | Kosmos Uitgevers | ISBN 9789043924139 

Meer leestips

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo