Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Reviews / Sport

Escapepool Woerden

Samen met vrienden dook ik in één van de nieuwste uitdagingen van Nederland: Escapepool, ook wel een escaperoom in het water! Water is een mysterie en dus een perfecte plek voor een escaperoom. In de escapepool van Go Dive Woerden ga je deze uitdaging aan en los je samen met jouw team allerlei vraagstukken en puzzels op om het mysterie te ontrafelen (en het evenwicht te herstellen.) Zowel boven als onder water moeten puzzels opgelost worden in de escapepool. Mocht je het echt niet nat willen worden, is het mogelijk boven water te blijven, want er moet minstens één persoon het water in en ten minste één persoon boven water blijven. Echter, in het water gaan, geeft een extra dimensie aan de escaperoom én maakt het nog spannender.

Thema

De escapepool is gebaseerd op de film Aquaman. Je hoeft niet bekend te zijn met de film om het mysterie te ontrafelen en de uitgang te vinden. In de film Aquaman dreigt er een oorlog tussen de bewoners van de aarde en de bewoners van Atlantis. De aardbewoners gooien al hun afval en vooral gif in het water zodat ze er vanaf zijn, uiteraard vinden de bewoners van Atlantis dit niets en willen ze wraak nemen. Als deelnemer aan de escapepool is het jouw taak om de oorlog te voorkomen en het evenwicht tussen de onder- en  bovenwaterwereld te herstellen.

Locatie

De escapepool vind je bij duikclub Go Dive Woerden in het Groene Hart van Nederland aan de Groenendaal tussen Harmelen en Woerden. Voor mij is het een thuiswedstrijd dus ik ging op de fiets. Maar de locatie is makkelijk te bereiken met eigen vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid. De film Aquaman begint met een vuurtoren en daar start dan ook de weg naar Atlantis.

Go Dive Woerden bevindt zich midden in de weilanden en op het terrein staat een grote boerderij. De boerderij beschikt over een ruime ontvangstruimte waar je ook wat kunt eten en drinken. We werden vriendelijk ontvangen. De ruimte is leuk aangekleed naar het thema. Over het plafond hangt een visnet met afval en het raam bevat een schildering van een drietand. Met koffie en thee in onze handen werden de huisregels en het spel gepresenteerd op een groot scherm. De instructies zijn duidelijk. Let goed op, want bij de instructies worden al tips gegeven om het mysterie te kunnen ontrafelen.

Er gaat een enerverende (w)onderwaterwereld voor je open!

Het spel

Je kunt het spel spelen met 2 tot 6 personen. Tussen 12 en 16 jaar dient er (één op één) toezicht te zijn van een volwassene. Voor het spel heb je minimaal 2 personen nodig, omdat de samenwerking tussen onder en boven water van belang is. Uiteraard dien je in het bezit te zijn van een zwemdiploma als je het water in gaat. Vanwege het water zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen. Een AED, EHBO en mondstukken voor zuurstof zijn in de ruimte van de escapepool binnen handbereik. Maar we gaan er natuurlijk vanuit dat we die niet nodig hebben.

Je hebt 70 minuten om te ontsnappen. Leuk detail, de tijd wordt aangegeven in procenten zuurstof. Het spel begint, zodra we de deur naar Atlantis openen. Ons team bestaat uit vijf personen. Aangezien er drie omkleedruimten zijn, beginnen twee van ons alvast aan het spel, terwijl de rest zich omkleed. Tip: Doe je zwemkleding al aan onder je gewone kleding, dat scheelt weer tijd.

In de escapepool wordt je volledig ondergedompeld in een nieuwe wereld vol spanning en verrassingen. Het decor is prachtig en de muziek is spannend. Het past helemaal in het thema en je waant je in Atlantis. Meteen bij binnenkomst zaten we helemaal in het spel. De opdrachten zijn afwisselend, uitdagend en liggen niet voor de hand. De escapepool zit naar onze mening steengoed in elkaar.

Samenwerken is het toverwoord!

We hebben een wetsuit aan en dragen waterschoenen. Toch is het even spannend om het water in te gaan. Er zwemmen vissen, wat een extra dimensie geeft. Koud is het niet, het water wordt verwarmd en wordt biologisch gefilterd. Het water is verlicht door blauwe en rode lampen. Het ziet er erg mooi uit.

De puzzels zijn een logisch vervolg op elkaar. Af en toe konden we een tip gebruiken om verder te kunnen. Tips worden weergegeven op een scherm. Uiteindelijk is het ons net voor tijd gelukt om te ontsnappen. Na afloop bleven we nog wat drinken en napraten over ons avontuur.

Absolute aanrader

In het spel is samenwerken heel belangrijk. Behalve voor een leuk uitje met vrienden kun je hier ook zeker voor teambuilding terecht. Go Dive Woerden is ideaal voor een bedrijfs- of groepsuitje en combineren met een bbq is mogelijk. Je kunt de escapepool ook combineren met een proefduik.

De escapepool is een unieke ervaring waaraan bijna iedereen kan meedoen. Mijn vrienden hebben al ervaring met heel wat escaperooms. Deze escaperoom is één van de gaafste escaperooms die zij gedaan hebben qua moeilijkheidsgraad, sfeer en decor. We zijn allemaal super enthousiast en ik vond de escapepool boven verwachting leuk. Wij vinden de escapepool een absolute aanrader!

Nog een praktische tip: Neem je zwemkleding en een handdoek mee. Voor een verdere uitrusting wordt gezorgd (schoenen tot maat 45). Een eigen duikbril op sterkte kun je uiteraard gebruiken.

Bekijk hier nog meer leuke activiteiten: Reviews hotspots.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo