Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 9

Mijn eetdagboek week 9 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Op mijn doelen van vorige week kreeg ik twee leuke en nuttige tips: Blijf genieten en vervang drie gezonde maaltijden per dag naar 19 van de 21 per week (net als 70.000 stappen per week in plaats van 10.000 stappen per dag). Dat geeft iets meer ‘lucht om ook eens ongezond te genieten’. Die tips neem ik zeker ter harte. Meer dan ooit geniet ik van kleine, alledaagse dingen, laat ik me met plezier afbeulen bij een personal training, probeer ik nieuwe recepten uit en kan ik op de bank hangen zonder me direct nutteloos te voelen. Afgelopen week heb ik vooral gezond gegeten, maar ook pizza besteld waar ik van heb genoten. Qua beweging lag mijn focus op actieve minuten. Ik heb vooral veel gefietst.

Maandag

Ontbijt: vanille yoghurt met muesli choco en noten (Tastybasics), granaatappelpitjes en skinny salty caramelsaus (Cleanfoods)
Tussendoor: appel
Lunch: twee geroosterde boterhammen met lijnzaad (Tastybasics) met een gebakken ei, baba anoesch en komkommer
Tussendoor: twee plakken zelfgemaakte cake (Panash) met skinny abrikozenjam (Cleanfoods)
Avondeten: zoete aardappelfriet uit de aerofryer en broccoli met gesmolten mozzarella
Tussendoor: een stuk bountytaart

Dinsdag

Ontbijt: havermoutpannenkoeken met kokoschips en salted caramelsaus
Tussendoor: verse ananas en een proteïnereep (Grenade)
Lunch: geroosterde boterham lijnzaad (Tastybasics) met baba anoesch komkommer en een tomatencrème soepje (uit een zakje)
Tussendoor: crunchy peas paprika (Biteswelove)
Avondeten: courgetti met tomatensaus, groenten en geraspte kaas
Tussendoor: reep met abrikoos en yoghurt (Eat Natural) en een lollie (Sweet Switch)

Woensdag

Ontbijt: kokoskwark met verse ananas en muesli choco en noten (Tastybasics)
Tussendoor: banaan
Lunch: courgettepannenkoek met skinnysauce tomato (Cleanfoods)
Tussendoor: caramel rijstewafel
Avondeten: rijst, chicken tonight met verse ananas en prei, kipkrokant uit de aerofryer (Princess)

Donderdag

Ontbijt: havermoutpap met kokos en frambozen
Tussendoor: zelfgemaakte muffins
Lunch: twee crackers meerzaden (Tastybasics) met baba anoesch en kikkererwten (HAK) en skinny abrikozenjam (Cleanfoods)
Tussendoor: Atkins-reep
Avondeten: zoete aardappelfriet en een linzenburger uit de Steam Aerofryer (Princess) met sperziebonen, skinny tomato en mayo (Cleanfoods)
Tussendoor: stukje pure chocolade

Vrijdag

Ontbijt: kokoskwark met verse mango en muesli choco en noten (Tastybasics) en skinny salty caramelsaus (Cleanfoods)
Lunch: scrumbled eggs
Tussendoor: maïswafel met caramel (Snack a Jacks)
Avondeten: pizza met o.a. geitenkaas en spinazie (Edge Woerden)

Zaterdag

Ontbijt: vanille yoghurt met muesli choco en noten (Tastybasics)
Tussendoor: suikervrije lollie
Lunch: geroosterde amandelboterhammen met zelfgemaakte tonijnsalade met sperziebonen
Tussendoor: Koekje Chia Citroen Bio (Kookie Cat – besteld bij Kazidomi) en een zakje Snack a Jacks
Avondeten: vegetarische samosa’s met mango chutney
Tussendoor: olijven en een stukje kaas

Kazidomi is een webshop waar je een breed assortiment vindt aan voeding, superfoods tot natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica. Dankzij het jaarlidmaatschap van €80,- kan je profiteren van tot wel 50% korting op al onze producten en leuke extra’s. 
Met de code STEFANIGETSFIT21 krijg je € 20 korting op het lidmaatschap + gratis verzendkosten.

Zondag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met bosbessen
Tussendoor: appel
Lunch: groentesoep
Tussendoor: Kazi-balls – dadelballetjes met vloeibare hazelnoot en cacao vulling (Kazadomi) en een handje paprika chips
Avondeten: wortelsalade met een tosti kaas van amandelbrood (Tastybasics)
Tussendoor: suikervrije lollie en twee vegan snoepjes

Meten is weten

Afgelopen week ben ik 0,8 kg afgevallen en mijn vetpercentage is 0,5% gedaald. Hieronder deel ik mijn Fitbit weekrapportage.

Ben je benieuwd naar andere eetdagboeken en/of recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Wil je weten waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo