Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 8

uitgekookt

Mijn eetdagboek week 8 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Afgelopen week deelde ik mijn gewichtstoename en mijn nieuwe weekdoelen om hier iets aan te doen. Natuurlijk is het niet leuk om toe te moeten geven dat je aan bent gekomen en je daar niet goed bij voelt. Voorheen zou ik de handdoek in de ring gooien, maar ik heb hard gewerkt aan mijn mindset. En die is ijzersterk. Ja, ik heb me even laten gaan qua eten. Maar in plaats van mezelf te straffen, accepteer ik dat ik niet perfect ben. Al zou ik nog zo graag willen of zo hard mijn best doen. Door mijn intrinsieke motivatie lukt het me om mezelf te herpakken. Ja, ik had na twee dagen al zin om ’s avonds iets te eten en later in de week heb ik dat toch gedaan. Maar die keuzes maakte ik bewust. Het resultaat mag er zijn: een heerlijke eetweek én een goede flow!

Maandag

Ontbijt: twee warme appels met kaneel
Tussendoor: een warme appel met kaneel
Lunch: cracker meerzaden (Tastybasics) met 20+ komijnenkaas
Avondeten: Italiaanse groentemix (HAK) met plakken aubergine en geraspte mozzarella uit de oven (20 minuten op 200 graden)

Dinsdag

Ontbijt: kokoskwark met granaatappelpitjes en muesli choco en noten (Tastybasics)
Tussendoor: banaan
Lunch: waldorfsalade (gemaakt door mijn moeder)
Tussendoor: koekreep met kokos en citroen
Avondeten: lasagne van courgettebladen met veel groenten, tomatensaus en geraspte kaas met gekookte broccoli

Woensdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met peer en skinny sauce salty caramel (Cleanfoods)
Tussendoor: zelfgemaakte suikervrije meringue schuimpjes (met o.a. Sukrin gold) met rood fruit
Lunch: witlofsalade met pecannoten, rozijnen en mandarijntjes. De saus heb ik gemaakt van twee eetlepels skinny mayo en skinny tomato saus (Cleanfoods) met broccolisoep
Tussendoor: Atkins reep
Avondeten: eiermie met champignons, prei, garnalen en zoetzure saus
Tussendoor: kokoskwark met skinny saus salted caramel (Cleanfoods)

Donderdag

Ontbijt: vanille yoghurt met zelfgemaakte suikervrije meringue, granaatappelpitjes en muesli choco en noten (Tastybasics)
Tussendoor: banaan en 1/2e mango
Lunch: twee groentewraps met veldsla, komkommer, linzen (HAK), granaatappelpitjes, stukjes mango en vegaballetjes uit de aerofryer (Princess)
Tussendoor: twee abrikozen, left over witlofsalade
Avondeten: knolselderij stamppot met falafel en groente (Uitgekookt)

De maaltijden van Uitgekookt zijn van hoge kwaliteit, dagvers gekookt, bevatten geen onnodige toevoegingen en worden ook nog eens gratis thuisbezorgd. Voor slechts 15 euro bestel je een proefbox met vier maaltijden. Het is geen abonnement, geen vaste verplichtingen en je zit nergens aan vast. Bestel jouw proefbox via deze link: https://pzz.to/sJ0VpT

Vrijdag

Ontbijt: twee crackers meerzaden (Tastybasics) met pindakaas en hagelslag (Chockers)
Tussendoor: fruit rolletjes mango
Lunch: twee groentebagels (Speltbakkers) met 20+ komijnenkaas, tomaat en komkommer
Tussendoor: proteïne reep (Grenade) en twee plakken mango kardemom cake (o.a. Panash)
Avondeten: spinazie, champignons, ei en groenteballetjes (Uitgekookt)
Tussendoor: zakje Snack a Jacks

De maaltijden van Uitgekookt zijn van hoge kwaliteit, dagvers gekookt, bevatten geen onnodige toevoegingen en worden ook nog eens gratis thuisbezorgd. Voor slechts 15 euro bestel je een proefbox met vier maaltijden. Het is geen abonnement, geen vaste verplichtingen en je zit nergens aan vast. Bestel jouw proefbox via deze link: https://pzz.to/sJ0VpT

Zaterdag

Ontbijt: havermoutpap met framboos en kokos (Meesters van de Halm)
Lunch: groentewraps met zuivelspread, linzen (HAK), groenteballetjes uit de aerofryer (Princess)
Tussendoor: handje paprika chips en bleekselderij met zuivelspread bieslook light
Avondeten: tagliatelle met zalm en groenten (Uitgekookt)
Tussendoor: pure chocolade en lollies (Sweet Switch)

De maaltijden van Uitgekookt zijn van hoge kwaliteit, dagvers gekookt, bevatten geen onnodige toevoegingen en worden ook nog eens gratis thuisbezorgd. Voor slechts 15 euro bestel je een proefbox met vier maaltijden. Het is geen abonnement, geen vaste verplichtingen en je zit nergens aan vast. Bestel jouw proefbox via deze link: https://pzz.to/sJ0VpT

Zondag

Ontbijt: mango kardemom cake met kokoskwark en zelfgemaakte suikervrije meringue en rode bessen
Tussendoor: verse mango
Lunch: twee crackers meerzaden (Tastybasics) met zuivelspread bieslook light en komkommer, chocoladepasta en hagelslag (Chockers)
Tussendoor: mango kardemom cake met abrikozenjam
Avondeten: stoofpotgroenten (HAK) met gestoomde aardappeltjes en rozemarijn

Meten is weten

Deze week ben ik 1,4 kg afgevallen en mijn vetpercentage is gedaald met 0,7%. Hieronder vind je mijn Fitbit weekrapportage.

Ben je benieuwd naar andere eetdagboeken en/of recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Wil je weten waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo