Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 7

zoete aardappel salade

Mijn eetdagboek week 7 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Gezond leven voorkomt niet dat je ziek wordt. Afgelopen week werd ik met mijn neus op dat feit gedrukt. Op vrijdag liep ik nog een virtuele run, zaterdag stond ik de hele dag op het ijs en zondag was ik niets meer waard. Het begin van mijn eetdagboek is dan ook niet zo spannend. Als ik ziek ben, eet ik het liefst soep. Maar na een dagje soep kan ik ondanks griep toch goed eten. En met een weekendje weg houd ik niet alles bij wat ik in mijn mond stop. Dit eetdagboek is dus niet helemaal compleet, maar wel erg lekker!

Maandag

Ontbijt: twee amandelboterhammen (Tastybasics) met honing
Tussendoor: twee kwarkbollen met abrikozenjam (Cleanfoods)
Lunch: zelfgemaakte broccolisoep
Tussendoor: kiwi en banaan en drop zonder suiker
Avondeten: tomatensoep
Tussendoor: biscuitjes

Dinsdag

Ontbijt: vanille yoghurt met frambozen, kokoschips en muesli met noten en pitten (Tastybasics)
Lunch: groentebagels (Speltbakkers) met veldsla, rode paprika en eiersalade
Tussendoor: kiwi
Avondeten: macaroni ovenschotel met volkoren pasta, champignons, paprika, ham, kookroom, water, kruidenpakje en geraspte 30+ kaas
Tussendoor: pure chocolade

Woensdag

Ontbijt: havermoutpannenkoeken met blauwe bessen en skinny sauce salty caramel (Cleanfoods)
Lunch: veldsla, paprika, komkommer, avocado, gekookt ei, crunchy kikkerwten met paprika (Biteswelove) en zoete aardappelfriet uit de aerofryer
Tussendoor: reep strawberry cheesecake (Atkins – besteld bij Afvallenmetbregje)
Avondeten: zalm uit de oven, sperziebonen en frietjes uit de aerofryer met skinnysauce mayo (Cleanfoods)
Tussendoor: biscuits

Donderdag

Ontbijt: vanille kwark met kersen en schuddebuikjes
Lunch: gemengde salade met gele paprika, komkommer, witte druiven, avocado, gerookte kip en crunchy peas (Biteswelove)
Tussendoor: reep met citroen en kokos (Leev)
Avondeten: groentewrap met salade, paprika, tomaat en mais
Tussendoor: pennywafels

Vrijdag

Ontbijt: vanille kwark met kersen en schuddebuikjes
Lunch: vers gemaakte tomatensoep (Cook expert Magimix)
Tussendoor: koek met kokos en citroen
Avondeten: andijviestamppot met worst
Tussendoor: twee zakjes Snack a Jacks

Zaterdag

Ontbijt: yoghurt met muesli noten en pitten (Tastybasics)
Lunch: verse harde broodjes met kaas, komkommer en wortel
Tussendoor: twee bolletjes ijs
Avondeten: pizza (Hup Hotel)

Zondag

Ontbijt: uitgebreid ontbijt (Hup Hotel)
Tussendoor: taart (recept Miljuschka)
Lunch: kippensoep
Avondeten: pizza
Tussendoor: ijs

Ben je benieuwd naar andere eetdagboeken en/of recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Wil je weten waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo