Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 50

pita gestoomde groenten

Mijn eetdagboek week 50 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Met het weekmenu houd ik altijd rekening met de kinderen. Dit maakt dat ik vaker een avg-tje (aardappel, vlees of vegaburger en groenten) eet dan ik zou willen. Maar het is ook wat waard om ’s avonds geen gezeur aan tafel te hebben over het eten. Om dit soort uitspraken te voorkomen: ‘Iel, er zitten groene blaadjes in’. ‘Bah, dit lust ik niet’ en twee kleuters die onder de tafel gaan zitten. Daarom zet ik dus vaker dan me lief is een ‘normale’ maaltijd op tafel.

Maandag

Ontbijt: vanille yoghurt met appel, muesli met noten en pitten (Tastybasics) en salted caramelsaus
Tussendoor: twee mandarijnen
Lunch: bouillon met champignons, twee zuurdesemcrackers met komijnenkaas 30+ en appelstroop (Frutesse) met pompoenpitten
Tussendoor: proteïnereep (Grenade) en handje kruidnoten
Avondeten: broccoli, linzenburger en zoete aardappelfriet uit de aerofryer en skinnysaus mayo (Cleanfoods)
Tussendoor: citroenvla (Jell-o)

Dinsdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met kiwi en bosbessen
Tussendoor: banaan met pindakaas en cacaonibs en een kokoscitroen koekreep
Lunch: bouillon met champignons, gemengde salade met rode bieten en geitenkaas
Tussendoor: koekreep met kokos en citroen
Avondeten: courgetti met veel groenten in tomatensaus en 30+ geraspte kaas
Tussendoor: chocolade (Cleanfoods)

Woensdag

Ontbijt: yoghurt met appel, muesli met noten en pitten (Tastybasics) en salty caramelsaus (Cleanfoods)
Tussendoor: koekreep met kokos en citroen
Lunch: courgettepannenkoeken
Tussendoor: chocolade
Avondeten: andijviestamppot met worst
Tussendoor: chocolade en een zakje rijstchips

Donderdag

Ontbijt: koekreep met kokos en citroen
Lunch: gemengde salade met rode bieten en geitenkaas en een zuurdesem cracker met chocoladepasta en walnoten
Tussendoor: chocolade, een mandarijn en een paar snoepjes
Avondeten: ovenschotel met sperziebonen, tomaten, gehakt, aardappelpuree en geraspte kaas (uit het boek Elke dag Lekker & Simpel)
Tussendoor: chocolade en zakje nibbits chips

Vrijdag

Ontbijt: zuurdesem knäckebröd (Leksands) met pindakaas, banaan en kaneel en chocoladepasta
Tussendoor: proteïne reep (Grenade)
Lunch: twee volkoren pita’s met tonijn, skinnysauce mayo (Cleanfoods), knoflook- en uipoeder, peper, zout en sperziebonen (leftover van gisteren) en geraspte kaas uit de oven (4 minuten op 220 graden).
Tussendoor: koekreep met kokos en citroen
Avondeten: gemengde groenten met zalm uit de oven
Tussendoor: chocolade

Zaterdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met bosbessen
Tussendoor: twee zelfgemaakte chocolade muffins
Lunch: gemengde salade, rauwe andijvie, komkommer, fetakaas en yoghurtsaus
Tussendoor: uitdeelzakje chips
Avondeten: wortels en peultjes, spinazie kaas burger en frietjes uit de aerofryer met skinnysauce mayo (Cleanfoods)
Tussendoor: vier uitdeelzakjes chips en veel chocolade

Zondag

Ontbijt: yoghurt met bosbessen, frambozen en tropical cruesli
Lunch: pita broodje met spinazie amandelspread (Maza) en gestoomde groenten uit de aerofryer met skinnysauce tomaat (Cleanfoods)
Tussendoor: paprika maiswafels
Avondeten: kant-en-klare tomatensoep met vegaballen

Beweging en gewicht

De afgelopen week ben ik 0,6kg aangekomen. Ondanks de gewichtstoename is mijn vetpercentage met 0,2% gedaald. Hierbij deel ik ook mijn Fitbit weekrapportage.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo