Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 48

Mijn eetdagboek week 48 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Wie kent het niet, de haat-liefde verhouding met de weegschaal. Het fijne gevoel als je gewicht kwijt bent als je aan het afvallen bent, maar ook de frustratie als je niet de cijfers ziet die je graag zou willen. Niets is demotiverender dan een dag of week gezond leven en er daarna achter komen dat je bent aangekomen. Daarom sta ik niet te vaak op de weegschaal. Het is maar een getal en je gewicht schommelt, doordat het afhankelijk is van veel factoren. Toch blijft mijn gewicht voor mij een soort graadmeter. Tot hier en niet verder, dat punt heb ik nu bereikt. De afgelopen tijd heb ik lekker gezond geleefd en teveel gesnaaid. De weegschaal geeft aan dat mijn gewicht is toegenomen. Geen verrassing, want ik merkte het al aan mijn kleding. Toch had ik het nodig om de cijfers op de weegschaal te zien om het écht tot me door te laten dringen. Mijn humeur laat ik zeker niet verpesten door de cijfertjes, maar het is voor mij wel een goede wake up call dat mijn uitstelgedrag en excuusjes hier stoppen.

Maandag

Ontbijt: vanille yoghurt met warme appel uit de aerofryer en ovengebakken noten en zaden (Meesters van de Halm)
Tussendoor: mandarijn
Lunch: twee geroosterde tarwe boterhammen met hoemoes kerrie, komkommer en een gekookt ei & pindakaas met banaan + half banaantje
Tussendoor: handje pecannoten
Avondeten: zelfgemaakte groentesoep en aardappeltjes uit de aerofryer met mayonaise
Tussendoor: stukje pure chocolade

Dinsdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met amandelschaafsel, pecannoten en salted caramelsaus
Tussendoor: mandarijn
Lunch: groentesoep met twee crackers (Tastybasics) met hoemoes kerrie (Maza), tomaatjes en geroosterde kikkerwten (via Organic Treats)
Tussendoor: reep van rijst en chocolade
Avondeten: groentewrap met gemengde salade, paprika, tomaat, mais en een linzenburger
Tussendoor: vanille kwark met mandarijn

Woensdag

Ontbijt: vanille yoghurt met kiwi, gepofte spelt en ovengebakken noten en zaden (Meesters van de Halm)
Tussendoor: mandarijn
Lunch: gemengde salade met paprika, komkommer, tonijn en geroosterde kikkerwten (Brave via Organic Treats)
Tussendoor: proteïne reep (Grenade)
Avondeten: twee Griekse maaltijdpita’s met gemengde salade en vega ballen uit de aerofryer en ketchup minder suiker
Tussendoor: kwark met salted caramelsaus en pecannoten

Donderdag

Ontbijt: appelcrumble
Lunch: zelfgemaakte groentesoep met Griekse pita met zuivelspread light en gemengde salade
Tussendoor: mandarijn en handje bakkers pepernoten
Avondeten: broccoli met een spinazie/kaas burger uit de aerofryer
Tussendoor: handje bakkers pepernoten en paprika maiswafels

Vrijdag

Ontbijt: vanille yoghurt met verse ananas en muesli noten en pitten (Tastybasics)
Tussendoor: banaan en drop rotella’s
Lunch: Griekse pita met zuivelspread light en gemengde salade
Tussendoor: grapefruit en handje bakkers pepernoten
Avondeten: stamppot met andijvie, kool, spruitjes en worst
Tussendoor: handje bakkers pepernoten en paprika maiswafels

Zaterdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met salted caramelsaus
Tussendoor: banaan
Lunch: crackers (Leksands) met hoemoes kerrie, tomaatjes, spinazie amandelspread (Maza), ongezouten noten en zuivelspread bieslook light met komkommer
Tussendoor: zelfgemaakte chocolade cake
Avondeten: zalm en groenten (spruiten, pompoen en paarse kool) uit de oven
Tussendoor: handje dropjes

Zondag

Ontbijt: banaan (voor workout)
Tussendoor: twee plakken zelfgemaakte chocolade cake met kwark, amandelschaafsel en pecannoten en handje bakkers pepernoten
Lunch: vier proteïne linzenburgers met smeersels van Maza en komkommer en tomaat
Tussendoor: plak zelfgemaakte chocolade cake, twee handjes gezouten noten, handje paprika chips
Avondeten: zelfgemaakte pompoensoep en tosti met mozzarella, tomaat en Italiaanse kruiden + leftovers van de kids
Tussendoor: 4 speculaasjes

Beweging en gewicht

Deze week ben ik 1,4 kg afgevallen. Hieronder zie je mijn Fitbit weekrapportage.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo