Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 45

Met dit eetdagboek week 45 geef ik je een inkijkje in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar ik deel mijn persoonlijk eetdagboek. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Regelmatig krijg ik de vraag of mijn hele gezin op ‘mijn manier’ eet en of het lastig is om wel vegetarisch te eten als de rest van het gezin niet vegetarisch eet. Kort en krachtig: nee, dat is niet moeilijk. Sterker nog, ik ben er mee opgegroeid. Mijn vader is vegetarisch en vroeger maakte mijn moeder al verschillende gerechten voor mijn vader en de rest van het gezin. Ik at wel eens vegetarisch, maar bij uitzondering. Nu eet ik voornamelijk vegetarisch en heel af en toe een stukje vlees. Mijn vegaburger bak ik moeiteloos in dezelfde pan (aerofryer) als de schnitzels voor de rest van het gezin, maar het komt ook wel eens voor dat we vegetarische pasta eten. Zolang er geraspte kaas op de pasta zit, hoor ik mijn mannen niet klagen.

De vegetarische keuken is ontzettend gevarieerd en je kunt er veel kanten mee op. Dat wil ik vooral laten zien en ervaren door mijn kinderen, maar ik dring niets op en waardeer ieders keuze. Als we vegetarisch eten, probeer ik wel peulvruchten of bonen toe te voegen aan de maaltijd om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Maandag

Ontbijt: vanille yoghurt met appel, granaatappel, salted caramelsaus en ovengebakken noten en zaden (Meesters van de Halm)
Tussendoor: twee plakken zelfgemaakte chocolade cake
Lunch: crackers (Tastybasics) met 30+ komijnenkaas
Tussendoor: appel
Avondeten: pompoen puree, een linzenburger, doperwten en een paar frietjes uit de aerofryer
Tussendoor: handje dropjes (Katja), stukje pure chocolade en paprika maiswafels

Dinsdag

Ontbijt: havermout pannenkoek met appel en rozijnen
Tussendoor: reep van noten en zaden
Lunch: gemengde Italiaanse salade met een linzenburger uit de aerofryer
Tussendoor: handje ongezouten gemengde noten
Avondeten: volkoren pasta, groenten, tomatensaus en falafelballetjes
Tussendoor: handje dropjes (Katja) en stuk pure chocolade

Woensdag

Ontbijt: vanille kwark met passievrucht, frambozen, ovengebakken noten en zaden (Meesters van de Halm) en salted caramelsaus
Tussendoor: pompoenbroodje met 30+ komijnenkaas
Lunch: pompoenbroodje met appelstroop (Frutesse) en chocoladepasta minder suiker
Tussendoor: proteïne reep (Grenade)
Avondeten: sperziebonen, tomatenschnitzel en frietjes uit de aerofryer
Tussendoor: handje dropjes (Katja) en stukje pure chocolade

Donderdag

Ontbijt: vanille yoghurt met granaatappelpitjes en ovengebakken noten en zaden (Meesters van de Halm)
Tussendoor: reep met zoete aardappel en cacao (Organic Treats)
Lunch: crackers met pindakaas, banaan en kaneel
Tussendoor: speculaasjes en zelfgebakken brownie
Avondeten: eiermie met Japanse wokmix, zoetzure saus en kroepoek
Tussendoor: pure chocolade

Vrijdag

Ontbijt: vanille kwark met kiwi en ovengebakken noten en zaden.
Tussendoor: zelfgebakken brownie
Lunch: twee groentewraps paprika chili, muhammara, gemengde salade en vegaballen
Tussendoor: proteïne reep (Grenade) en chocolade hazelnoten
Avondeten: spinazie met een spinaziekaasburger
Tussendoor: handje biggetjes (Katja)

Zaterdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met bosbessen en amandelschaafsel
Tussendoor: handje dropjes (Katja)
Lunch: groentewrap paprika chili met muhammara, gemengde salade en komijnenkaas 30+
Tussendoor: proteïne reep (Grenade)
Avondeten: ovengroenten met een spinaziekaas burger
Tussendoor: stuk pure chocolade en tortilla chips

Zondag

Ontbijt: zelfgemaakte cake met gember en citroengras
Tussendoor: stukjes appel
Lunch: boterham gebakken ei en twee plakken cake met gember en citroengras
Tussendoor: zelfgemaakte cake met gember en citroengras
Avondeten: pizza met o.a. geitenkaas en spinazie (Edge Woerden)

Neem ook een kijkje bij mijn andere eetdagboeken of recepten.

Bewegen

Zie hier mijn Fitbit weekrapportage:

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo