Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 42

Mijn eetdagboek deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Ik ben geen voedingsdeskundige dus dit is geen professioneel advies. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Ik deel mijn persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Je eetpatroon veranderen vraagt om ontdekken door veel uit te proberen. Zo at ik bijvoorbeeld nooit spruitjes en had ik nooit gedacht dat ik nu vrijwillig aan de spruitjes zou gaan. Tijdens mijn ontgroening in mijn studententijd moest ik elke dag pap eten. Ik gruwelde ervan. Deze week maakte ik een heerlijke appeltaartpap, die zeker voor herhaling vatbaar is. Door van alles te proberen, vind je uiteindelijk een voedingspatroon dat bij je past. Dat is belangrijk, want als je het niet lekker vindt dan heb je er ook geen plezier in. Gezond eten hoeft echt niet te betekenen dat je alle fruit en groenten lekker moet vinden, maar kies je juist wat je wel lekker vindt. Daar word ik in ieder geval een stuk vrolijker van.

Maandag

Ontbijt: twee geroosterde amandelboterhammen (Tastybasics) met bosbessen jam en chocoladepasta (beiden minder suiker)
Tussendoor: koekreep met kokos en citroen (Leev)
Lunch: vanille yoghurt met banaan, granola met aardbeien, basilicum en chocolade (Meesters van de Halm) en salted caramelsaus
Tussendoor: handje ongezouten cashewnoten
Avondeten: wortelwrap met geitenkaas, gemengde salade, maïs en een tomatenschnitzel
Tussendoor: chocolade maïswafels (Leev) en een zakje Snack a Jacks.

Dinsdag

Ontbijt: appeltaartpap
Tussendoor: reep van amandelen, abrikoos en yoghurt
Lunch: wortelwrap met geitenkaas, gemengde salade, maïs en een tomatenschnitzel
Tussendoor: chocolade koekreep (Leev)
Avondeten: courgetti met groenten, gehakt, tomatensaus en geraspte kaas
Tussendoor: drie snoepjes en chocolade maïswafels (Leev)

Woensdag

Ontbijt: appel kaneel kwark met bessen en granola met aardbeien, basilicum en chocolade (Meesters van de Halm)
Tussendoor: twee geroosterde amandelboterhammen (Tastybasics) met appelstroop (Frutesse) en chocoladepasta (minder suiker)
Lunch: zelfgemaakte pompoensoep (voor één persoon: 400 ml water, 2 bouillonblokjes en 400 gram pompoenblokjes tien minuten koken en daarna glad maken met de staafmixer)
Tussendoor: chocolade chip koekreep (Leev)
Avondeten: eiermie met Japanse wokgroenten, garnalen, zoetzure saus en een handje kroepoek
Tussendoor: twee koekjes en vanille yoghurt met stoofpeertjes

Donderdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met stoofpeertjes en salted caramelsaus
Lunch: volkoren pita met zuivelspread bieslook light, spruiten, paarse kool en pompoen met vegetarische ballen uit de aerofryer
Tussendoor: reep van pinda’s en pure chocolade
Avondeten: tonijntaart (recept: Lekker & Simpel)
Tussendoor: chocolade maiswafels (Leev)

Vrijdag

Ontbijt: vanille yoghurt met banaan en granola met aardbeien, basilicum en chocolade
Lunch: 2 volkoren pitabroodjes met vega ballen en zuivelspread bieslook light
Tussendoor: koekreep
Avondeten: volkoren pitabroodje met vegaballen uit de aerofryer, spruiten, pompoen en kool
Tussendoor: handje yoghurtsnoepjes

Zaterdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met blauwe bessen
Tussendoor: mandarijn
Lunch: stuk aardbeienslof en groentesoep
Tussendoor: 2 Liga’s en een hele zak Ovenbaked paprika chips
Avondeten: pitabroodje met spruiten, pompoen en kool
Tussendoor: snoep en koeken met chocolade

Zondag

Ontbijt: vanille yoghurt met warme appel (uit de aerofryer) en granola met aardbeien, basilicum en chocolade (Meesters van de Halm)
Tussendoor: mandarijn
Lunch: zelfgemaakte groentesoep en twee afbakbroodjes (Slooow) met zuivelspread, pindakaas en chocoladepasta
Tussendoor: chocolade proteïnereep (Grenade)
Avondeten: kip tandoori met gele rijst en broccoli

Bewegen en gewicht

Hierbij ook mijn Fitbit weekrapportage.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo