Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 41

Mijn eetdagboek week 41deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Ik ben zoekende en deel wat er op mijn weg komt. Zoek vooral jouw eigen weg, want wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken.

Heb je mijn eetdagboek gemist? Het is alweer even geleden dat ik een volle eetweek bijhield. Deze week had ik de smaak te pakken en wilde ik afrekenen met suiker. Het uitgangspunt voor deze week was drie goede maaltijden per dag en een stuk minder tussendoortjes. In het begin van de week voelde het weer een beetje als afkicken. Ik had cravings, hoofdpijn en voelde me moe. Even doorbijten, want ik wist dat ik me over een paar dagen stukken beter zou voelen. Het voelt zo goed als de suiker weer uit mijn systeem is en ik voedzaam eet. Ik voel mijn humeur en gemoedstoestand veranderen. Je bent wat je eet, zeggen ze toch?

Door mijn verhaal te delen, hoop ik jou bewuster te maken van het belang van een gezonde leefstijl.

Maandag

Ontbijt: sap van spinazie, avocado, komkommer, appel en peer
Lunch: havermoutwafels met appel, rozijnen, kaneel en skinnysaus caramel (Cleanfoods)
Avondeten: broccoli met geraspte kaas
Snack: vanille yoghurt met kiwi

Lees ook: Beleg voor op je cracker

Dinsdag

Ontbijt: sap van spinazie, avocado, komkommer, appel en peer
Snack: appel
Lunch: twee koolhydraatarme meerzaden crackers (Tastybasics) met kaas
Snack: stukje suikerarme brownie (Sukrin)
Avondeten: groenten in tomatensaus met geraspte kaas

Woensdag

Ontbijt: sap van spinazie, avocado, komkommer, appel en peer en een boterhamkorst met pindakaas
Lunch: eikenbladsla met fetakaas, abrikoos en salademix (Raw Organic Food) en balsamicodressing (Zie meer salades met fruit)
Snack: proteïne koek
Avondeten: kip tikka met broccoli

Lees ook: Salades met fruit

Donderdag

Ontbijt: twee plakken Panash cake met mango en kardemom
Snack: mandarijn
Lunch: pokébowl met rode kool, falafel en zoete aardappel
Avondeten: sperziebonen, rode kool en vega nuggets uit de aerofryer
Snack: Snack a Jacks

Vrijdag

Ontbijt: meerzaden crackers met pindapasta kokos (Tastybasics), verse mango en kokosrasp
Snack: koek (Food2Smile)
Lunch: pokébowl met rode kool, mango en rijst
Avondeten: pompoensoep met knoflookbrood
Snack: Snack a Jacks

Zaterdag

Ontbijt: wafels met fruit en skinnysaus caramel (Cleanfoods)
Lunch: twee meerzaden crackers (Tastybasics) met sandwichspread, geraspte wortel en falafel uit de aerofryer
Snack: crunchy peas paprika en een stuk appelplaat
Avondeten: zelfgemaakte pompoensoep met een wafel
Snack: chips

Zondag

Ontbijt: vanille yoghurt met gevriesdroogd fruit (CrazyFruit), muesli choco en noten (Tastybasics), choco peas (Biteswelove) en blauwe bessen
Lunch: zelfgemaakte pompoensoep met knoflooksticks van bloemkoolpizza bodem (recept volgt) en een krentenbol met kaas
Avondeten: geitenkaassalade met o.a. vijgen en hazelnoten

Bestel jouw Cleanfoods producten met 10% korting met kortingscode STEFANI10

Hoe staat het ermee?

Vorige week voelde ik me nog moe, was ik enorm prikkelbaar en had ik continu cravings. De afkickverschijnselen van suiker beginnen naar de achtergrond te schuiven. ‘Je bent wat je eet.’ is real. Ik voel mijn gemoedstoestand in positieve zin toenemen. De manier van eten beïnvloed hoe ik me voel. Het voelt zo fijn om goed voor mezelf te zorgen. Ik heb een heerlijke eetweek gehad en dat blijkt ook wel uit dit dagboek.

Volg je me al op Instagram? In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo