Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 36

Mijn eetdagboek deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Ik ben geen voedingsdeskundige dus dit is geen professioneel advies. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Ik deel mijn persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met die insteek bracht ik vorig weekend de heel eetweek in kaart. Ik moest me er wel toe zetten, want ik had eigenlijk geen zin om op dat moment al te bedenken wat ik vijf dagen later zou gaan eten. Na het doorbladeren van een stapel kookboeken kwam ik toch al een heel eind. En eerlijk waar, doordeweeks scheelt het tijd, omdat ik niet meer over het eten na hoef te denken. Het is ook voordeliger, aangezien elk tripje naar de supermarkt voor mij garant staat aan impuls aankopen. Ik kom altijd wel met iets thuis wat niet op de boodschappenlijst staat. Met het plannen van mijn maaltijden probeer ik nu twee keer in de week boodschappen te halen.

Maandag

Ontbijt: frambozen en cranberry kwark (Optimel) met verse frambozen, cruesli met noten en salted caramelsaus (Callowfit)
Tussendoor: twee mueslimuffins (Tastybasics)
Lunch: twee pitabroodjes met spread van doperwten (doperwten pureren en kruiden naar smaak toevoegen), muhammara (Maza) en ei
Tussendoor: twee plakken zelfgemaakte chocoladecake (Panash) met abrikozenjam
Avondeten: gemengde salade met tomaatjes, perziken, geitenkaas en noten, een handje frietjes uit de aerofryer
Tussendoor: keto tortillachips (Afvallenmetbregje) en twee lolly’s (Slimpie)

Dinsdag

Ontbijt: crackers (Tastybasics) met pindakaas, banaan en een snufje kaneel
Tussendoor: chocolade brownie reep (Leev)
Lunch: pita met mozzarella, tomaat, paprika en gemengde salade
Tussendoor: paprika maiswafels
Avondeten: courgetti met Italiaanse groentemix, kikkererwten en tomatensaus
Tussendoor: pure chocolade zeezout reep (Eat Natural)

Woensdag

Ontbijt: vanille yoghurt (Optimel) met bosbessen en muesli noten en pitten (Tastybasics)
Tussendoor: twee mueslimuffins en twee plakken zelfgemaakte mango en kardemom cake (Panash)
Lunch: courgettepannenkoek met chilisaus
Tussendoor: chocolade pecan reep (Leev), twee handjes chips (Lays)
Avondeten: mie, sperziebonen, doperwten, zoetzure saus
Tussendoor: Haribo snoep en vegan chocolade

Donderdag

Ontbijt: vanille yoghurt (Optimel) met frambozen en muesli (Tastybasics)
Tussendoor: zelfgemaakte mango kardemom cake
Lunch: bruine boterham kipfilet, wit pistolet kaas en een kop pittige tomatensoep (hotel lunch tijdens cursusdag)
Tussendoor: reep van donkere chocolade en zeezout (Eat Natural), Haribo snoep en een zakje paprika rijstchips (Bazqet)
Avondeten: bloemkool, broccoli, kaassoufflé uit de aerofryer en een handje frietjes uit de aerofryer
Tussendoor: twee lolly’s (Slimpie)

Vrijdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met frambozen
Tussendoor: druiven
Lunch: crackers (Tastybasics) met baba anoesch (Maza) en oranje paprika
Tussendoor: wortels, paar happen pasta van de kids
Avondeten: carpaccio salade

Zaterdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met blauwe bessen
Tussendoor: kwark met muesli chocolade en noten (Tastybasics)
Lunch: gemengde salade met Mexicaanse saladeverrijker (Hak) en stukje vegan chocolade
Tussendoor: handje apenkoppen (Katja), cracker (Tastybasics) met komijnekaas, handjes chips (Lays)
Avondeten: zelfgemaakte tomatensoep (Jumbo)
Tussendoor: twee mueslimuffins

Zondag

Ontbijt: warme havermout met appel
Tussendoor: kiwi
Lunch: twee crackers (Tastybasics) met komijnenkaas
Avondeten: Bobotie

Beweging en gewicht

Hier vind je mijn Fitbit rapportage en mijn gewichtsverlies en afname van mijn vetpercentage.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo