Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 33

Mijn eetdagboek week 33 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Ik ben zoekende en deel wat er op mijn weg komt. Zoek vooral jouw eigen weg, want wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken.

Door mijn verhaal te delen, hoop ik jou bewuster te maken van het belang van een gezonde leefstijl.

Back on track

Het voelt zo goed om weer gezond te eten. Tijdens de vakantie (en eerlijk, daarvoor ook) heb ik me volledig laten gaan en ongelofelijk veel ongezond gegeten. De laatste dag vierden we de verjaardag van mijn man en propte ik me nog vol met taart, pizza en ijs. Ik at zoveel ongezonde dingen dat ik er buikpijn van kreeg. Ik voelde me ook futloos en mijn huid werd er ook niet beter van. Ik keek dan ook uit naar dit ‘nieuwe begin’ waarin ik weer begin met de basis: gewoon gezond.

Maandag

Ontbijt: vanille yoghurt met verse ananas, gevriesdroogd fruit (CrazyFruit), gebroken lijnzaad en chiazaad (Raw Organic Food), muesli (Tastybasics) en skinnysaus caramel (Cleanfoods)
Lunch: gemengde salade met komkommer, paprika, druiven, geitenkaas, nuts en berries (Foodspring) en balsamicodressing
Tussendoor: banaan
Avondeten: ovengroenten met olijfolie en fetakaas (20 minuten op 200 graden in de oven) en drie vegetarische crispy sticks uit de aerofryer met skinnymayo (Cleanfoods)
Tussendoor: stracciatella kwark 0%

Dinsdag

Ontbijt: vanille yoghurt met kiwi, gebroken lijnzaad en chiazaad (Raw Organic Food), muesli citroen en gember (Meesters van de Halm) en skinnysaus caramel (Cleanfoods)
Lunch: omelet van drie eieren, ovengroente en spinazie met kruiden naar smaak (ui, knoflook en paprika) met skinny tomato saus (Cleanfoods)
Snack: twee plakken Panash bananenbrood met proteïn pindakaas met caramel (Foodspring)
Avondeten: aubergine en paprika (uit de vriezer) met versie spinazie, tomatenblokjes en geitenkaas uit de oven (15 min op 200 graden)
Snack: stracciatella kwark 0% en een plak Panash bananenbrood

Woensdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek (mini’s 8 stuks) met verse kiwi, gevriesdroogd fruit (Crazy Fruit) en skinnysaus caramel (Cleanfoods)
Snack: plak Panash bananenbrood met proteïn pindakaas met caramel (Foodspring)
Lunch: gemengde salade met aardbeien en brie
Snack: proteïne koek (Foodspring)
Avondeten: couscous met paprika, aubergine, dadels (Nakheel Alya), walnoten, fetakaas
Snack: stracciatella kwark met hagelslag (Chockers)

Donderdag

Ontbijt: twee crackers met zonnebloem- en pompoenpitten (Tastybasics) met proteïn cream salty caramel (Foodspring), banaan en kaneel
Snack: twee plakken Panash bananenbrood
Lunch: vanille yoghurt met mango, lijn- en chiazaad (Raw Food Organic), muesli noten en pitten (Tastybasics), kokosrasp en skinnysaus caramel (Cleanfoods)
Snack: coconutbar (Leev)
Avondeten: koolhydraatarme pasta (Tastybasics) met groenten, linzen, kikkererwten, tomatensaus (Foodfellows) en geraspte kaas
Snack: lemoncake kwark

Lees ook: Beleg voor op je cracker

Vrijdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met appel, rozijnen en skinny caramelsaus (Foodspring)
Snack: stukjes appel
Lunch: tomatensoep en twee koolhydraatarme boterhammen (Tastybasics) met brie light en honing uit de oven
Snack: zakje zoet en zoute popcorn
Avondeten: frietjes van zoete aardappel en een broccoli-kaas burger uit de aerofryer met sperziebonen en skinny mayo (Cleanfoods)

Zaterdag

Ontbijt: stracciatella kwark 0% met verse aardbeien, gebroken lijn- en chiazaad (Raw Organic Food), muesli noten en pitten (Tastybasics), sprinkles (Steviala) en skinny caramelsaus (Cleanfoods)
Snack: twee plakken Panash bananenbrood
Lunch: geroosterde amandelboterhammen (Tastybasics) met scrumbled eggs en skinnyspread chocolade (Cleanfoods)
Snack: zakje Snack a Jacks
Avondeten: bloemkoolpizza met tomatensaus, kaas, artisjok, champignons en Italiaanse kruiden (Cleanfoods)

Zondag

Ontbijt: groentesap van spinazie, komkommer, mango en avocado, havermout met walnoten uit de aerofryer
Lunch: krentenbol en een geroosterde amandelboterham (Tastybasics) met appelstroop
Snack: handje gevriesdroogd fruit (CrazyFruit) en komkommer met tzatziki
Avondeten: Italiaanse groente uit de oven met een broccoli-kaasburger uit de aerofryer
Snack: stracciatella kwark 0% met hagelslag (Chockers)

Hoe staat het ermee?

Afkicken van suiker maakte me deze week een beetje prikkelbaar en moe, maar ik heb een heerlijke eetweek achter de rug. De eerste dagen had ik doorlopend trek en kon ik alleen maar denken aan repen chocolade. Ook haalde ik op dag 1 mijn actieve minuten niet, maar dat is oké. Op andere dagen in de week haalde ik dit weer dubbel en dwars in. Het lukt me niet om op alles tegelijk te focussen. Gezond eten heeft voor mij nu prioriteit. Afgelopen week ben ik -2,3 kg afgevallen, ik ben tevreden. Zo’n eerste week gaat altijd hard, maar de toon is gezet.

Volg je me al op Instagram? In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo