Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 3

Mijn eetdagboek week 3 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Een run op bezorgjassen, niet vanwege de snelle toename aan bestellingen, maar vanwege de avondklok… maar behalve dat spenderen we ook daadwerkelijk fors meer euro’s aan het laten thuisbezorgen van maaltijden. Een groei van meer dan 40% ten opzichte van vorig jaar. Wij laten met enige regelmaat eten thuisbezorgen. Enerzijds uit gemak, maar ook om lokaal te steunen. Dit keer bestelden we Chinees. Dat was voor mij al járen geleden, want meestal gaan we voor Italiaans.

Maandag

Ontbijt: kokoskwark met kokoschips, banaan en salted caramelsaus
Tussendoor: crispy bites van Fruit Forest (snoepbox Week van Snoep Goed) en een appel
Lunch: scrumbled eggs en tomatencremesoep uit een pakje
Tussendoor: versgebakken kwarkbol met skinnychocolade spread (Cleanfoods) en hagelslag (Chockers)
Avondeten: broccoli met een spinazie kaas burger en frietjes van wortel en koolraap uit de aerofryer
Tussendoor: pure chocolade (Cleanfoods) en een zakje Snack a Jacks

Dinsdag

Ontbijt: twee kwarkbollen met skinny abrikozenjam (Cleanfoods)
Tussendoor: bananensplit met kokoskwark, amandelschaafsel en skinny chocoladesaus (Cleanfoods)
Lunch: twee geroosterde boterhammen met lijnzaad (Tastybasics) met muhammarra en tomaat en zuivelspread light bieslook met komkommer
Tussendoor: handje snoep (Katja) en ongezouten notenmix met abrikoos (Biteswelove uit de Week van Snoep Goed box)
Avondeten: pasta (Tastybasics) met rundergehakt, veel groenten, tomatensaus en geraspte 30+ kaas
Tussendoor: zelfgemaakte vegan muffin met citroensap en geraspte mandarijnenschil (Panash)

Woensdag

Ontbijt: zelfgemaakte vegan muffin met citroensap en geraspte mandarijnenschil (Panash) met vanille kwark en frambozen
Tussendoor: witte druiven
Lunch: geroosterde boterhammen met lijnzaad (Tastybasics) met kokosbrood en zuivelspread light bieslook met komkommer
Tussendoor: Fruit Forest (snoepbox van Week van Snoep Goed), handje biggetjes (Katja) en popcorn zout
Avondeten: groentewrap met spinazie, paprika, mais en fetakaas
Tussendoor: zelfgemaakte vegan muffin met citroensap en geraspte mandarijnenschil

Donderdag

Ontbijt: geroosterde boterham met lijnzaad (Tastybasics) met appelstroop (Frutesse) en pompoenpitten
Tussendoor: banaan en reep met macadamia noten en pure chocolade
Lunch: twee groentewraps met spinazie, paprika, mais en kaas van de grill
Tussendoor: paprika chips
Avondeten: spruitjes uit de oven met friet van wortel en koolraap en een kaasburger
Tussendoor: pure chocolade met amandelen (Sweet Switch)

Vrijdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met appel, salted caramelsaus en Sukrin gold
Tussendoor: Tropicks ananas en passievrucht (Week van Snoep Goed)
Lunch: omelet met spinazie en kaas en skinnysaus tomato (Cleanfoods), cracker meerzaden (Tastybasics) met chocoladepasta en hagelslag (Chockers)
Tussendoor: handje snoepjes en zakje SnackaJacks
Avondeten: spruitjes uit de oven (left over van gisteren) en een groentewrap tuna melt van de grill (Princess)
Tussendoor: chocolade kokos reep (Sukrin)

Zaterdag

Ontbijt: vanille yoghurt met muesli choco en noten (Tastybasics), frambozen en blauwe bessen
Tussendoor: twee kwarkbollen
Lunch: mango kardemom cake met passievrucht
Tussendoor: mango kardemom cake en handje snoepjes
Avondeten: Chinees (thuisbezorgd)

Zondag

Ontbijt: mango kardemom cake met passievrucht
Tussendoor: gemengd vers fruit en een Atkins reep
Lunch: twee geroosterde amandel boterhammen (Tastybasics) met zelfgemaakte tonijnsalade (blikje tonijn, 2 el skinnymayo Cleanfoods,
1 augurk, kappertjes, snufje peper).
Tussendoor: paprika met zuivelspread light, handje dropjes
Avondeten: bobotie (Knorr) met sperziebonen, gehakt en rijst
Tussendoor: twee koekjes (Digistive) en stuk pure chocolade met amandelen

Ben je benieuwd naar andere eetdagboeken en/of recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Wil je weten waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Beweging en gewicht

Mijn gewicht is de afgelopen week met 0,7 kg gestegen. Deze week heb ik een nieuwe weegschaal waardoor volgende week weer een soort nulmeting zal zijn. Hieronder zie je mijn Fitbit Sense weekrapportage.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo