Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 26

Mijn eetdagboek week 26 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Aankomen na afvallen

Ik ben aangekomen en voel me minder fit. Nee, het gaat niet altijd top. Het is niet klaar als je kilo’s bent afgevallen en je een gezond gewicht hebt bereikt. Je zult er elke dag aan moeten blijven werken om bewust te kiezen voor je gezondheid. Na een volle week van mijn geloof af te zijn gestapt, ben ik er deze week weer goed voor gegaan. Ik heb mijn ontbijt uitgesteld en hierdoor elke dag zo’n 14-15 uur gevast. Ik heb bewust gekozen voor drie maaltijden per dag en geen tussendoortjes/snacks na het avondeten. Ik heb meer thee en water gedronken en wat minder cola zero. Ik heb vooral bewust én lekker gegeten.

Maandag

Ontbijt: smoothie van appel, peer, spinazie, avocado en peterselie
Lunch: zelfgemaakte tomatensoep en een havermoutkoek
Tussendoor: gemengde ongezouten noten en rozijnen
Avondeten: volkoren couscous met snijbonen, tomaat, aubergine en bloemkool uit de oven

Dinsdag

Ontbijt: smoothie van appel, peer, spinazie, avocado en komkommer
Tussendoor: twee kiwi’s
Lunch: twee meerzaden crackers (Tastybasics) met tonijn, sperziebonen, avocado (your Avojoy) en ei
Tussendoor: reep met noten en pitten
Avondeten: groenteschotel uit de oven met kaas (aubergine, courgette, paprika, champignon)

Lees ook: Beleg voor op je cracker

Woensdag

Ontbijt: aardbeienkwark, kiwi, kokoshagel (Kokosbrood), muesli met hazelnoten en kokos (Meesters van de Halm), gebroken lijnzaad (Raw Organic Food)
Tussendoor: vegan proteïne koek salted caramel (Foodspring)
Lunch: gemengde salade met paprika, fetakaas, pecannoten, gebroken lijnzaad en pompoenpitten (Raw Organic Food)
Avondeten: rode bieten pasta met spinazie, courgette en aubergine

Donderdag

Ontbijt: stracciatella kwark met muesli gember en citroen (Meesters van de Halm), chiazaad en gebroken lijnzaad (Raw Organic Food)
Lunch: couscous met gemengde salade, sperziebonen, rode paprika, fetakaas
Tussendoor: proteïne reep (Grenade)
Avondeten: bloemkool en broccoli met een tomaten kaas burger uit de aerofryer met skinny ketchup (Cleanfoods)

Vrijdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met blauwe bessen en kokoschips (Foodspring)
Lunch: gemengde salade met paprika, pecannoten, fetakaas en pompoenpitten
Avondeten: twee pannenkoeken met proteïne pasta (Foodspring)

Zaterdag

Ontbijt: stracciatella kwark met kiwi, muesli met amandelen en kokos (Meesters van de Halm) en kokoschips (Foodspring)
Lunch: witlofsalade met mandarijntjes, rozijnen, cranberries, pecannoten en vega stukjes uit de aerofryer
Avondeten: twee tortilla’s met ijsbergsla, avocado (your Avojoy), jackfruit stukjes (Rootzz of nature), mais, paprika kikkererwten (Biteswelove)

Zondag

Ontbijt: vanille yoghurt met kiwi, blauwe bessen, muesli met amandelen en kokos (Meesters van de Halm), maple siroop (Sukrin)
Tussendoor: havermout plaatkoek met pecannnoten en cranberries
Lunch: tortilla met tomatensaus, mais, artisjok en kaas uit de oven
Avondeten: twee tortilla’s met tomatensaus, mais, artisjok, tonijn en kaas uit de oven

Foodspring biedt de finest fitness food. Met de kortingscode “Stefani15” krijg je 15% korting op het gehele assortiment.

Ben je benieuwd naar andere eetdagboeken en/of recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Volg je me al op Instagram? In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo