Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 19 – 2023

mepal ontbijt on the go yoghurtbeker

Het bijhouden van een eetdagboek helpt om bewust te worden wat je allemaal eet. Ik ga er ook minder door snaaien en snoepen, want als je alles opschrijft, wordt het opeens wel ‘een dingetje’. Met dit dagboek geef ik een inkijkje in mijn eetpatroon. Het is dus geen professioneel advies. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af (behalve als ik een bepaald recept volg). Zoek vooral jouw eigen weg, want wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken.

Door mijn verhaal te delen, hoop ik jou bewuster te maken van het belang van een gezonde leefstijl.

Maandag

Geen ontbijt
Tussendoor: groene appel
Lunch: geroosterde volkoren boterhammen met gegrilde groenten en geitenkaas
Tussendoor: banaan
Avondeten: volkoren lasagne met boerenkool, linzen en parmezaanse kaas (left over van gisteren)
Snack: naturel (Alpro) met granola (Holie) en schuddebuikjes

Dinsdag

Ontbijt: 400 ml bleekselderij sap, plantaardige yoghurt (Alpro) met low carb granola (Holie)
Lunch: 3 crackers met pompoenpitten en sesam, Leerdammer light en aardbeienjam minder zoet
Avondeten: zoete aardappel met bonenmix stazak (HAK) en geraspte kaas
Snack: ijsje (Liuk)

Woensdag

Ontbijt: plantaardige yoghurt naturel (Alpro) met een pruim en granola met rozijnen, hazelnoten en amandelen (Holie), lepel pindakaas (tijdens het smeren van de boterhammen van de kids. Je weet wel, zo’n onbewust eetmoment waarbij je toch flink wat calorieën naar binnen werkt).
Lunch: salade met mango, komkommer, amandelen en zoete aardappel met kerriesaus
Snack: handje pecannoten en twee handjes schuddebuikjes (snaai actie)
Avondeten: mie, japanse wokgroenten in zoetzure saus, gebakken ei en kroepoek
Snack: zakje popcorn zoet en zout (Proper)

Lees ook: Beleg voor op je cracker

Donderdag

Ontbijt: 300 ml bleekselderijsap (Juicer Pro van Nutribullet), pannenkoek van ei, banaan en cruesli (MyMuesli) met aardbeien
Lunch: zwarte rijst met linzen en zonnebloempitten (Boon kookworkshop)
Avondeten: kikkererwten in curry (Boon) met gele rijst
Snack: 3 koekjes met citroen en amandelen, skyr toffee (IseySkyr lactosevrij) en een zakje Snack a Jacks

Vrijdag

Ontbijt: plantaardige yoghurt (Alpro), pruim en granola met hazelnoten, amandelen en rozijnen (Holie)
Lunch: 2 volkoren crackers met pompoenpitten en sesam met Leerdammer light
Avondeten: quiche wrap met gemengde groenten, ei en feta uit de oven
Snack: 2 koekjes met citroen en amandelen

Zaterdag

Ontbijt: sap van spinazie, banaan, kokoswater en lijnzaad
Tussendoor: 3 stukjes appel
Lunch: 2 volkoren wraps met gemengde salade, knoflooksaus en Leerdammer light
Snack: ongemengde noten 25 gram (Alldaynuts)
Avondeten: gesnaai tijdens kinderfeestje van mijn zoon: frietjes, snoepjes, thuis een gemengde salade met fetakaas
Snack: popcorn zoet en zout (Proper)

Zondag

Ontbijt: blueberry pie (IseySkyr lactosevrij) met aardbeien en granola (Holie)
Lunch: meergranen stokbroodje met Leerdammer light
Snack: 2 pruimen
Avondeten: volkoren lasagne met gemengde groenten, linzen, tomatensaus en geraspte kaas

Hoe gaat het?

Afgelopen woensdag ben ik bij een diëtiste geweest om mijn lactose intolerantie te bespreken. We gingen samen op zoek naar mijn favoriete producten om te zien of er lactose in zit en zo ja, hoeveel. Ik kreeg leuke tips waar ik verder mee kan. Wel schrok ik van mijn ’traktatie’, oftewel het Liuk ijsje. Zo lekker, maar bestaat grotendeels uit suiker én lactose. Oops, die ijsjes haal ik niet meer in huis.

In vergelijking met vorige week ben ik 0,9 kg afgevallen en is mijn vetpercentage met 0,9% gedaald. Sinds ik vetbevriezing met de Cryo Shaper heb gedaan (4 weken geleden) is mijn vetpercentage 2,9% gedaald.

Volg je mij al op Instagram?

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo